Kommer iWork 11 med Mac App Store?

Kommer iWork 11 samtidig som Mac App Store?Apple bekreftet i forrige uke at vi får en god start på nyåret med lansering av Mac App Store den 6. januar. Mange venter spent på hva slags applikasjoner vi kan forvente oss i Mac App Store.

Kommer den neste store oppdateringen av iWork sammen med Mac App Store? Mye kan tyde på det.

iWork er Apples kontorpakke bestående av Pages, Keynote og Numbers og en oppdatering til disse programmene er det en stund siden vi har sett. Helt siden Apple for første gang introduserte Mac App Store i høst, har skjermbilder fra den nye tjenesten vist at det er mulig å kjøpe Pages, Keynote og Numbers hver for seg i den nye butikken. Dette har satt fart på ryktene om at Apple planlegger en lansering av en ny iWork-versjon samtidig som Mac App Store i januar.

App Store kommer til Mac OS X

Men det trenger jo ikke å være en oppdatering? Kanskje Apple bare har tenkt å tilby programvaren enkeltvis og ikke bare i iWork-pakka? Det kan være et poeng, men gjør man et søk på Apples-nettsider hevder Apple noe annet.

iWork 11Nettstedet 9to5Mac oppdaget nemlig at Apples egen søkemotor på sine nettsider foreslår iWork 11 som et anbefalt søk - hvorfor foreslå et søk på noe som ikke eksisterer? Har noen tabbet seg ut på Apple sine sider eller er det bare Mac-fans som har søkt litt mye på iWork 11?

Det er vanskelig å si, men Apple prøver definitivt å tømme lageret for iWork-pakker og en rekke forhandlere, eplebutikker og Apples offisielle butikker er nå tom for iWork 09. Et klassisk Apple-tegn på at noe snart skjer.

Hva håper du vi får se i iWork 11?

bambinis bilde

bambini

Jeg har ett stort ønske for iwork og det er at det skal gå an å skrive ut lables/merkelapper fra et numbers regneark. Det er faktisk eneste grunn til at vi ikke satser på iwork på min arbeidsplass, men må fortsette med den dyre office-pakken.

Hubros bilde

Hubro

Selv har jeg ett annet ønske, som for meg er avgjørende, og det er fritt valg til å lagre i annet format (ikke eksportere, men lagre). Som minimum må det kunne la seg gjøre å stille f.eks Pages inn til å lagre som standard i .doc filformat og alternativt i .odt-format.

cladi

@bambini
Jeg tror årsaken til denne manglende funksjonen i iWork, kan være at Apple mener slikt skal gjøres fra Adresseboka (adressbook.app). Der er funksjonen innebygget.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Det jeg ønsker meg må være en Pages utgave som ligner på Word 2011. Office 2011 er utrolig enkelt og bra men er jo så dumt oppbygd. Det er ikke 64bit og generelt treigt sammen med store bildefiler. Jeg gjorde en test får noen uker siden. Word krasja etter at jeg hadde dratt over 18 bilder og før det tok det en evighet og lagre, mens Pages tok godt over 100 bilder uten noen særlig ytelsesforskjell og det tok bare noen sekunder og lagre.

Peropaals bilde

Peropaal

Kjære julenisse; det jeg ønsker meg aller mest i år totusen-og-fuckings-elleve er Norsk stavekontroll. En stavekontroll som er innebygget i iWork, ikke noe som jeg må installere fra tredjepart. Siden dette er umulig å få til på platformen hadde det vært fint om det kunne gå ann fra denne pakken.

Tingenes Herres bilde

Tingenes Herre

Vhem trenger stavekrontoll?

bambinis bilde

bambini

@cladi Yess, vet om den der.

Men det er to problemer.

1. Jeg vil ikke ha 30.000 kontakter i adresseboken min
2. Det kan være jeg vil flette avansert, altså med "hvis ditt" "så datt"

Dette har ikke Apple helt skjønt og mister derfor mange business kunder!

rattata12s bilde

rattata12

Hadde og vert greit med skikkelig formel input, så man slipper 3. part, noe som er helt på trynet! Integrer det i iWork, og jeg kjøper kanskje iWork 11 :bitchin:

ØyvindM

Jeg skulle gjerne hatt referanser og automatisk kildehåndtering i Pages.

cladi

@Hubro
Bruker du Save as i stedet for Save, kan du velge å lagre (ikke eksportere) en kopi i word-format.
@Peropaal
I Snow Leopard har Apple gått over til åpne formater når det gjelder stavekontroll. Det tar to minutter å installere global stavekontroll på en maskin. Oppskrift finner du her:
http://mac1.no/artikkel/7929/kom-i-gang-med-stavekontroll-pa-norsk-i-snow-leopard

Hubros bilde

Hubro

@Hubro
Bruker du Save as i stedet for Save, kan du velge å lagre (ikke eksportere) en kopi i word-format.
...

Vel, dette gjelder selvfølgelig kun ved førstegangslagring. Som alle vet bør en lagre regelmessig, og da bruker en "Lagre som" første gang og "Lagre" der etter. Og da kan man ikke fortsette i .doc-format.

bambinis bilde

bambini

Veldig enig med @hubro

Mange som kunne tenkt seg å bruke iWork i et kontorfellesskap med Office-folket. Da ville det være en stor fordel om man kunne "tvunget" Pages og Numbers til alltid å lagre i doc/xls format :)

cladi

@ Hubro & Bambini:
Beklager, dette visste jeg ikke. Har bare registrert at det er mulig å velge Word-format under "lagre som"-menyen, men ikke at man dermed må lagre en ny kopi hver eneste gang man velger "lagre".
Noen ganger lønner det seg å sjekke før man uttaler seg :-!

sol.22

Er det kommet ny iWork nå? Dersom man går inn i apple store og søker opp iWork står det "ny" i hjørnet. Men teksten viser Pages 09 osv...

Wackhys bilde

Wackhy

@bambini: Apple selv bruker Excel internt fremfor Numbers, så dere er ikke de eneste som må gå for Office ;)

ddybings bilde

ddybing

OpenOffice støtte i iWork hadde vært flott :D

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai