Ecoute - et lett iTunes-alternativ

Ecoute - et lett iTunes-alternativDen 9. januar i år fyller iTunes 10 år og sjeldent har et Apple-program utvidet seg såpass mye som iTunes. Programmet som var skapt for å håndtere ditt musikkbibliotek, holder nå styr på musikk, video, podcasts, bøker, applikasjoner, ringetoner og iTunes/App Store.

Mange opplever iTunes som ganske tregt og ressurskrevende hvis du kun ønsker å spille musikk. Ecoute ($10) er et lett iTunes-alternativ som lever fint hånd i hånd med ditt iTunes-bibliotek.

Mange mener iTunes har vokst seg stor og feit og ser man på antallet forskjellige innholdstyper som støttes av iTunes og ressursene programmet krever, er det vanskelig å være uenig. Allikevel er det for de fleste både kronglete og vanskelig å bytte fra iTunes til et annet program siden all musikken allerede ligger godt lagret i iTunes-biblioteket.

Programmet Ecoute kan være et alternativ. Ecoute ønsker ikke å erstatte ditt iTunes-bibliotek og benytter ditt allerede eksisterende bibliotek til sin avspilling. Programmet er i motsetning til iTunes, fokusert på avspilling av musikk framfor håndtering av musikk. Programmet har dermed ikke noen metadata-editor og du trenger fortsatt iTunes til å organisere din musikk.

Har du derimot et godt organisert iTunes-bibliotek er Encore en glimrende avspiller til din musikk. Programmet har et godt og brukervennlig grenesnitt (med klar inspirasjon fra iOS) og en rekke funksjoner vi raskt savner i iTunes. Med et klikk kan du nemlig enkelt finne vise sangens tekst eller lete etter videoer på YouTube fra samme artist. Smart!

Ecoute

Ecoute støtter også Growl og har en omfattende sett med tastatursnarveier som gjør det enkelt å styre musikken uten å måtte ty til musen. Apples fjernkontroll er også støttet for de som bruker den og vil du veksle mellom iTunes og Ecoute så synkroniserer Ecoute «play count» tilbake til ditt iTunes-bibliotek - helt automatisk.

Ecoute

Ecoute har også innebygd støtte for last.fm og sosiale nettverk som Facebook og Twitter. Det gjør det lett å dele informasjon om hvilken musikk du spiller i øyeblikket til dine venner. iTunes støtter også dette, men kun gjennom deres sosiale musikknettverk Ping.

Programmets manglende støtte på redigering av metadata, gjør at det ikke kan erstatte iTunes helt. Hadde programmet gjort det mulig å redigere metadata i tillegg til å støtte (og benytte) iTunes-biblioteket slik at man kunne brukt begge programmene om hverandre hadde Ecoute utvilsomt blitt enda mer nyttig.

Ecoute koster $10 og du kan laste ned en 15 dagers prøveversjon fra PixiApps.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai