Handbrake oppdateres

HandbrakeDVD-ripperen og videokonvertereren Handbrake oppdateres sjeldent, men i går fikk den populære programvaren en etterlengtet oppdatering som sender den opp i versjon 0.9.5. Nytt i den versjonen skal være dra og slipp-støtte, støtte for Blu-ray og de siste x264-biblioteker. PowerPC-støtten fases derimot ut og denne oppdateringen er ikke for deg med en eldre Mac.

Handbrake har i en årrekke vært den mest populære programvaren til Mac når det kommer til DVD-ripping og konvertering av videoformater. Programmet er åpen kildekode, helt gratis og har et hav av innstillingsmuligheter.

De siste årene har dessverre utviklingen av Handbrake gått sakte og vi har fått få gode oppdateringer. Det er derfor ekstra gledelig å se at programvaren fortsatt er i live og oppdateres. Nytt i 0.9.5 er støtte for dra og slipp av videoer rett inn i Handbrake-vinduet, MP3 støtte i MP4-filer, oppdaterte x264 og ffmpeg-bibliotek og støtte for VOBSUB-undertekster.

Du finner siste versjon direkte på Handbrake.fr og du kan lese om alle endringene i deres forum. Har du en PowerPC Mac bør du holde deg til Handbrake 0.9.4 ettersom dette er den siste versjonen offisielt støttet av PowerPC-prosessoren.

Den nye versjonen er foreløpig ikke tilgjengelig i den innebygde oppdateringstjenesten i Handbrake. Du må laste ned siste versjon direkte på Handbrake.fr.

Frank-T

Noen som vet om denne oppdateringen har blitt trukket tilbake?
Jeg har versjon 0.9.4 i386 og får beskjed om at denne er up to date

Oldtimers bilde

Oldtimer

Samme her :(

macelsk

Dere må gå inn på nettsiden dems å laste den ned www.handbrake.fr

Oldtimers bilde

Oldtimer

Thanx macelsk... fant det nettopp ut ;-)

ggt667s bilde

ggt667

Handbrake 0.9.5

Hvis dere ikke er så hysteriske for å få noen feil i ny og ne anbefaler jeg: https://build.handbrake.fr/ der kommer det nye flere ganger i døgned.

Som vanlig med open source prosjekter så er siste build som regel vesentlig bedre enn en gjennomsnitts release fra større programutgivere.

Har du en spiller i bilen som kun støtter divx/xvid eller hva det heter så er den støtten i 0.9.3

Gwogs bilde

Gwog

Mac versjonen støtter ikke "drag and drop"! Bare Windows. Sjekk forumet:http://forum.handbrake.fr/viewtopic.php?f=6&t=19299&p=88826#p88826

ggt667s bilde

ggt667

Hva skal dras og droppes?

Gwogs bilde

Gwog

filmfiler regner jeg med. Savner å kunne dra flere filer istedenfor å måtte åpne en og en til køen.

ggt667s bilde

ggt667

Gwong -> Trenger du det? Hva skal skje om man dropper flere enn ei fil?

Gwogs bilde

Gwog

Trenger det forsåvidt ikke siden jeg bruker iFlicks til konvertering, men hadde kanskje gått over til Handbrake igjen hvis det var mulig. Et eksempel fra forrige dagen var at jeg skulle konvertere over hundre filmfiler tatt opp med et digitalkamera til et format ATVen kan lese. Slitsomt å måtte "åpne" en og en fil til køen. Konverterte med Evom. Da markerte jeg bare filene og dro dem over i programmet. Filene var ferdig konvertert over natten.

Nå og da laster jeg også ned tv serier. Nok en gang kjedelig å måtte åpne en og en episode.

Så om jeg trenger det? Vel, alt som er tidsbesparende er hjertelig velkomment inn i min digitale hverdag. Handbrake er et flott program med mange funksjoner som ikke finnes i iFlicks og Evom. Men den ene tingen de to programmene har, er savnet i Handbrake hos undertegnede.

Det som skjer når man dropper flere enn en fil sier forsåvidt seg selv. Handbrake har som sagt ikke denne funksjonen, men det som skjer i iFlicks og Evom er at filene legges automatisk i køen. I Evom kan man også velge at fire filmer konverteres på samme tid. Det er selvsagt ressurskrevende, men med en maskin med stor prosessorkraft går det så det suser.

ggt667s bilde

ggt667

Det du sier at du trenger er å dra filer inn i en forhåndsinstilling, det ville vært ganske kult.

aflesk

Er det noen som veit im det ligger ferdige filmer til itunes på http://thepiratebay.org?
AF

kenzo

Man kan legge til flere filmtitler i samme slengen ved å dumpe hele mappa som alle titlene ligger i.
Riktig nok må kan legge til hver enkelt i køen, men man slipper "open source" for hver eneste fil.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai