Fortsatt ikke Blu-ray for Mac

Blu-ray i MacTemaet om Blu-ray på Mac har lenge vært en het potet. Steve Jobs har tidligere uttalt at Blu-ray var a bag of hurt og i en memo sammenligner han Blu-ray med mafia virksomhet og skammer seg for at Apple har vært med i Blu-ray sin interesseorganisasjon. Fremtiden for Blu-ray på Mac ser tynn ut.

Nettsiden Hardmac hevder å ha fått informasjon om Steve Jobs holdninger til Blu-ray etter et internt Apple-møte. Ifølge nettstedet har Apple-sjefen ikke endret holdning og han skammes over at Apples navn forbindes med Blu-ray sin interesseorganisasjon. Ifølge Jobs oppfører denne organisasjonen seg som mafiaen.

Hovedårsaken til Steve Jobs problemer med Blu-ray skal være en svært kronglete lisensiering og et DRM-system (Digital Rights Managment) som er svært forbrukerfiendtlig og, i Jobs øyne, uakseptabelt for massemarkedet. Blu-ray er ifølge Jobs fortsatt a bag of hurt og for å styrke sitt argument skal Jobs ha pekt på det harde arbeidet med å få plateselskapene med på musikk på iTunes uten DRM. Siden Blu-ray står for en mye strengere DRM enn den Apple hadde tidligere i iTunes Store, mener Apple at de ikke kan gå bakover ved å støtte Blu-ray. Hva Apple skal gjøre med sin DRM på film og TV-serier sier den interne memoen ingenting om.

Steve Jobs skal også ha uttalt at Blu-ray vil være det siste fysiske mediet som vil bli brukt til å distribuere filmer og videoer. Fremtiden vil utelukkende baserer på streaming og nedlastning fra internett - som i iTunes Store.

Skal vi tro denne informasjonen er Blu-ray ikke noe vi bør vente å se på maskiner fra Apple med det første.

macelsk

Hvorfor ha blu-ray på en mac?..
Skal du se blu-ray så gjør du det på en 50" led skjerm med en skikkerlig hjemmekino for å få noe ut av det, mener jeg!

Ikke en 13" - 17" mac skjerm med 2 stk småe høyttallere

jpsalvesen

macelsk, dette er kanskje et sjokk for deg, men det er faktisk mulig å koble den bærbare mac'en mot en 50" LED-skjerm. Det finnes overganger fra displayport til HDMI. Selv har jeg blu-ray via PS3'en min, men ikke alle venner har det. Om det var mulig å ta med lappie med integrert blu-ray til venner/på hytta, så hadde det vært veldig digg.

dundee

Blu-ray på en datamaskin vil nok først og fremst dreie seg om tilgang på 25-50GB+ lagring på plater, og i første omgang vil jeg gjette på at spill vil begynne å bruke Blu-ray i stedet for DVD-plater. Denne overgangen har vi sett før (CD - DVD).
Bl.a. WoW starter jo å laste ned en haug med data før du kan begynne å spille, dels pga oppgraderinger, men det virker også som om det skyldes at de ikke får alt på en DVD.

macelsk

Hvorfor ta med hele macen når du kan få et liten blu-ray spiller som du kan koble til med usb eler hdmi til under tusen lappen... ?

Sånn hvis du er så avhengig av blu-ray

laptop

hvorfor ikke ta med ei brødskive? er jo mye mindre og lettere å få med seg.

Du bruker kanksje ikke macen din så mye, men andre synes den er grei å ha med seg uansett og greit å ha alt i ett :)

ameneon

Det fins mange måter å gjøre ting på, folk har forskjellige forbrukervaner og preferanser. Å hevde at det fins kun en riktig måte å se en god film på er ganske på trynet.

laptop

Nå har jeg lest gjennom tråden både to og tre ganger og jeg kan ennå ikke se noen som har hevdet at det kun finnes en god måte å se en god film på...

TV Marios bilde

TV Mario

Men det fins eksterne Blu-ray avspiller/brennere til mac? Dumt at dette ikke kommer. Hvordan kan vi som driver med videoredigering og filmer i HD gi privatkunder HD film på DVD/blu-ray plater. (jeg filmer konfirmasjoner, bryllupsvielser, revy, konserter o.l.)

aleksander Espegard

Det hadde vært genialt med bluray på mac da!!! Er sykt lei meg for at jeg ikke kan brenne filmene som jeg lager på bluray!!! Må si at apple og Steve er litt vrange av og till :D Hoper det kommer no løsning azzz :-)

Foresten! Finnes det no eksterne Blu-ray brennere til mac? (Ikke alt for dyrt)

jeje

laptop: Les igjennom og prøv på nytt. Skal ikke være så vanskelig å se at "macelsk" kommentarer fremprovoserte den.

geagle

Eksterne blu-ray drev fungerer i OS X, det som ikke finnes er programmer som spiller av discen. Toast kan brenne til bluray, de kan også leses, problemene oppstår ved komersielle filmer i m2ts format som ikke kan åpnes i noe program.

Alternativet her er å bruke makemkv for å lage en mkv fil av blurayen, deretter fungerer den smertefritt i PLEX (og vlc).

Jeg bruker selv en ekstern bluray spiller fra Asus, den fungerte uten at jeg behøvde installere drivere og jeg har nå alle mine blurayer i mkv format takket være makemkv.
Roxio toast har hatt støtte for bluray i en årrekke, lacie og owc har også i lengre tid solgt bluray drev til mac. Det eneste som ikke støttes her er avspilling fra disc.

Når man har laget en mkv backup, kan man feks konvertere den til Apple TV format i Handbrake, sånn at den fungerer på iPad/apple tv/iphone 4

Odinikus

Jeg har nylig kjøpt en Sony Blu-Ray Burner BDX-S500U Slim Line. Han ennå ikke fått brent noe med den, men det kom i alle fall opp som brenner både i Compressor, Roxio Toast, og Adobe Encore. Regner med at det kommer til å fungere vedig bra når jeg bare får staret å brenne HD prosjekter. Brenneren koster rundt 1700,-

Vennlig hilsen
Odin

laptop

laptop: Les igjennom og prøv på nytt. Skal ikke være så vanskelig å se at "macelsk" kommentarer fremprovoserte den.

Har du fått med deg hva dette dreier seg om? Det er ikke snakk om viktigheten av å se film på blu-ray eller hva det måtte være.

Men det handler om at mac skulle hatt blu-ray spiller slik at man får "alt i ett"

jeje

Ja. Jeg skjønte det. Og enkelte her argumenterer merkelig nok med at man ikke trenger det, fordi en kan se filmene på blu-ray spiller istedet. Derfor sier ameneon følgende "Det fins mange måter å gjøre ting på, folk har forskjellige forbrukervaner og preferanser. Å hevde at det fins kun en riktig måte å se en god film på er ganske på trynet."

tacomodo

Personlig håper jeg Blueray dør så fort som mulig. Støtter faktisk at det ikke kommer til Mac i nærmeste fremtid.

Er det egentlig noen som bruker det i noe særlig utstrakt grad? Jeg hadde en PS3 et års tid og gledet meg stort til å se Blueray på den. Jeg så to filmer på blueray hele det året - Batman og en til jeg har glemt. Jeg så sikkert 100 filmer på DVD og divx&co til sammenligning. Disse erfaringene deler jeg over alt i min krets, alt fra venner til jobb til familie - mange har en blueray-spiller, men ingen bruker den.

-JRV-s bilde

-JRV-

"Temaet om Blu-ray på Mac har lenge vært en het potet" Haha! Akkurat min type (dårlige) humor :-D Ang. Blu-Ray må jeg si jeg ikke bryr meg så mye ENDA. Jeg koser meg like mye med en DVD og legger ikke stort merke til bildeforskjellene. Men med tiden kan det hende jeg vil foretrekke Blu-Ray. Eller kanskje VHS. DET hadde vært schtilig!

Quagmire

For de som absolutt _må_ ha bluray er det vel bare å kjøpe en ekstern spiller som feks: denne eller kjøpe seg noe annet enn en mac

slogmos bilde

slogmo

Hvorfor ha blu-ray på en mac?
Fordi jeg har en Mac Mini koblet til min 40" LCD-TV og med optisk kabel til min Onkyo TX-NR808.
Mini'en brukes som Mediasenter. Dvs jeg bruker iTunes til musikk, Plex til tv-serier og filmer i DivX/XviD/MKV, DVD player til DVD'er.
Jeg skulle gjerne hatt Blurayspiller i Mini'en min.
Jeg kan ettermontere et Bluraydrev, men det hjelper meg fint lite siden jeg da må dualboote og kjøre Windows for å få sett film.

Foreløpig kjøper jeg kun DVD, men jeg kunne heller tenkt meg å kjøpt filmene på Bluray og få enda bedre kvalitet på filmene jeg kjøper.
Er det ikke litt dumt at jeg må enten laste ned filmer fra nettet eller rippe de og kode de om til MKV for å få skikkelig god bildekvalitet?

TheXman

At Macer ikke leveres med BluRay går det vel ikke an å forsvare.
Det er like tullete som at man ikke kan få muligheten til å kjøre Flash på iPhone/iPad - hvis det er det man vil!
Jeg forstår virkelig ikke hvorfor Jobs skal lage så mye problemer av disse tingene. Han vil visst helst finne opp alt og sitte med rettighetene så han (Apple) kan tjene alle pengene.
Jeg vil gjerne ta valgene selv!

Traktors bilde

Traktor

Macelsk, er delvis enig i det du sier. Å kunne se en blu ray på macbooken er ikke veldig viktig, går greit med DVD. Men om jeg skal kjøpe meg en film, noe jeg sjeldent gjør, kjøper jeg den på blu ray og da får jeg rett og slett ikke sett den på macbooken. Som kan være fint når jeg sitter på flyet for eksempel. Ser du poenget?

Ketle

Det er egentlig ikke noen unnskyldning for å ikke erstatte DVD-brenneren med en BluRay på stasjonære Macér.

Når det gjelder MB så tror jeg at Apple vurderer å kutte ut optisk drev på disse og at App-store til Mac er en del av den strategien. DVD/BluRay-drev tar mye plass og blir veldig lite brukt. Det eneste jeg har brukt DVD drevet til det siste året er å sikkerhetskopiere barnefilmer (2 åringer reduserer levetiden på DVD plater med ca 97%).

At Apple ikke støtter Flash er en helt annen diskusjon og bør tas i en egen tråd.

Mr_MacBookPro17

Hva i alle dager skal apple med bluray når de ikke tjener på det. Og hvorfor i alle dager skal apple betale lisens til sony for BD?

Apple ønsker monopol på alt, bruk itunes til å streame filmer, serier, musikk osv osv...

Så etterhvert finner de sikkert opp et format som heter Apple-Ray.

som de naturligvis tar patent på og tjener alle pengene på.Personlig håper jeg Blueray dør så fort som mulig. Støtter faktisk at det ikke kommer til Mac i nærmeste fremtid.

Til Tacomodo:

"Er det egentlig noen som bruker det i noe særlig utstrakt grad? Jeg hadde en PS3 et års tid og gledet meg stort til å se Blueray på den. Jeg så to filmer på blueray hele det året - Batman og en til jeg har glemt. Jeg så sikkert 100 filmer på DVD og divx&co til sammenligning. Disse erfaringene deler jeg over alt i min krets, alt fra venner til jobb til familie - mange har en blueray-spiller, men ingen bruker den."

Vel du har vel en gammel 21" koblet opp med SCART kabel, og da forstår jeg ditt hat mot BD. Jeg selv har ca 40 filmer i BD og kjøper stort sett det når jeg kjøper film, merker klar forskjell på en DVD og BD bare så det er sagt, så har jeg en 55" ( ikke for å skryte ) koblet opp med HDMI kabel. Men hadde jeg hatt min gamle 21" så hadde ikke jeg kjøpt BD..

petrus764s bilde

petrus764

Dette er i stor grad normative argumenter for å bortforklare det faktum at OSX ikke er avansert nok til å kunne spille av bluray. Microsoft bruke mye penger på å få Vista bluray-kompatibel, da DRMen krever at bilde- og lydstrømmen skal være kryptert hele veien eller noe ala det. Jeg husker ikke helt hvordan det var, men OSX i sin nåværende form kan ikke spille av Bluray. Det er derfor eksterne bluray-drev fremdeles krever windows i bootcamp for å kunne spille av kjøpefilmer.

Så kan man jo selv velge om man vil tro på Jobs' uttalelser eller se på fakta.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Nå er jo Apples innvending mot Blu-ray nettopp at det er et lukket format. Da blir det litt fjollete å hevde at årsaken til motstanden er at Apple «ønsker monopol på alt».

Apple baserer seg faktisk i stor grad på åpne standarder, mens Mac-brukere opp gjennom årene er blitt utelukket fra ganske mange produkter og tjenester fordi disse har vært låst til Windows. Fortsatt finnes det områder der tilbudet til Mac-brukere er dårligere enn til Windows-brukere — og det er ikke Apples skyld.

Noe av problemet med Blu-ray er vel igjen Apples forhold til innholdsleverandørene — i dette tilfellet film- og TV-produsentene. Den mest åpenbare grunnen til å ha BD-spiller i en datamaskin, er muligheten til å rippe filmer til harddisk. Men dette er noe filmselskapene ikke ønsker. Apple, på sin side, ønsker å få filmer tilgjengelige for streaming over nett. Da må de være veldig forsiktige med ikke å utfordre de som sitter på rettighetene til filmene. Erfaringene med musikkrettigheter til iTunes viser at denne problematikken ikke er fullt så enkel som mange sofateoretikere vil ha det til...

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

fatter ikke hva man skal med blu-ray egentlig...jeg er helt enig med Steve Jobs at det formatet er unødvendig og hører ikke hjemme i en pc. Hadde jeg fått valget tror jeg faktisk jeg hadde sagt nei takk.

For min del kan de egentlig slutte å lage maskiner med cd-medie i det hele tatt, tror ikke jeg har dytta inn en cd eller dvd i macbooken eller imacen på over 1 år, de kan helle bruke de pengene på å gi meg en SSD iMac ;)

magnuz

Jeg skjønner de som savner det i Mac Mini, men hva skal man med det ellers? Greit nok med lagring, men man får jo eksterne harddisker på 500 gb og oppover til 500 kr. De fleste bruker jo knapt cd lenger.

Det hjelper uansett ikke så mye med en intern blu-ray spiller i en mac hvis den ikke har en HDMI utgang som sender HD-lyd i tillegg. (DTS-HD master audio, dolby trueHD osv) BLu-ray er ikke bare bilde....

Billigste Blu-ray spilleren på nett nå ligger på 700 kr... Kjøp den

fredriklinges bilde

fredriklinge

BlåStråle virker også for meg, helt tåpelig å integrere i en datamaskin. Det er virkelig kun et film- og spillkonsoll-medium. Til lagring av data er jo optiske medier for lengst akterutseilt, kjøp heller et 32 eller 64 GB SD-kort, det støtter jo mer eller mindre samtlige PC'er på markedet.

ggt667s bilde

ggt667

Hva skal man med optisk media når man har ethernett?

rattata12s bilde

rattata12

Jobber ikke Pioneer med å lage 400GB og 1000GB BD plater da? Eller er det prosjektet dødt?

axentrix

Jeg vil SVÆRT gjerne ha blu-ray i min mac mini, som jeg bruker som medie-senter. Er ikke veldig interessant i en laptop, men vil gjerne ha muligheten til å bruke det i os x! Jeg kjøper gjerne lisens fra sony selv, om det så skal til!

Jobs skal plutselig være så hardbarka mot DRM at jeg blir helt kvalm. Ok, apple kan for all del prøve å kjempe mot film-industrien, men la det ikke gå utover forbrukere!

Har selv oppsett hvor jeg har en 46" led-tv med en mac mini og xbmc, funker genialt, men har selvsagt ikke BD, noe jeg kunne tenkt meg. Nye mac minier kommer med hdmi, sleng på hdcp og evt blu-ray opsjon ved kjøp (som også inneholder lisens, såklart), så er problemet løst..

Folk fabler om at BD er det siste fysiske mediumet. Det samme ble sagt for DVD. En BD er 25 GB, og med en 5Mbps nettlinje tar dette 12 timer å laste ned! http://www.google.no/search?q=25%20GB%20/%205%20Mbps

Hvis jeg kjøper 10 filmer, så tar det meg 5 dager å laste ned, og da fyller jeg linjen min hele døgnet. Man kan ikke bare påstå at internett fungerer til dette foreløpig. Når jeg går på butikken og kjøper en blu-ray, har jeg VELDIG mye høyere båndbredde enn det som kommer til å være tilgjengelig for sluttbruker på veldig mange år.

Mr_MacBookPro17

Så en student som bor i en knøtaliten leilighet på 22 kvadrat eller bofelleskap skal ikke ha BD muligheten? Det er ikke så veldig mye plass i en liten leilighet. 27" i en leilighet kunne dekket alle behov for studenter, video, streaming, samt studie bruk... Så det vil nok fungere for mangen flere. Eller det trenger forsovidt ikke å være iMac da de fleste studenter har MB / MBP.

Traktors bilde

Traktor


Folk fabler om at BD er det siste fysiske mediumet. Det samme ble sagt for DVD. En BD er 25 GB, og med en 5Mbps nettlinje tar dette 12 timer å laste ned! http://www.google.no/search?q=25%20GB%20/%205%20Mbps

Det er forskjel på MB og Mb, så med en 5Mbps nettlinje vil det ta 40 timer å laste ned en BD på 25 GB. Noe som ikke akuratt gjør saken bedre.

appeltje

Jeg er overbevist om a fremtiden ligger i media-spillere og ikke i blu-ray. Men jeg kunne godt tenke meg og benytte mag av blu-ray likevel.

dundee


Folk fabler om at BD er det siste fysiske mediumet. Det samme ble sagt for DVD. En BD er 25 GB, og med en 5Mbps nettlinje tar dette 12 timer å laste ned! http://www.google.no/search?q=25%20GB%20/%205%20Mbps

Det er forskjel på MB og Mb, så med en 5Mbps nettlinje vil det ta 40 timer å laste ned en BD på 25 GB. Noe som ikke akuratt gjør saken bedre.

Personlig har jeg en linje på ca 2Mb, så hvis jeg skal ha høyoppløst film til helgen er jeg nok litt for sent ute... Generelt, nedlastninger over 1GB forutsetter at jeg kan planlegge en dag eller to på forhånd, mens alt jeg har på plate er umiddelbart tilgjengelig...
Jeg har forståelse for Jobs spådom om at man på sikt vil gå over til streaming/nedlastning og dermed kvitte seg med behovet for fysiske medier, men for folk flest i verden snakker vi sannsynligvis 10-20 år frem i tid før dette er en realitet. Da lukter det etterhvert atskillig mer kontrollfrik og profittjag.

Når det gjelder Apples forhold til åpenhet er vel det en diskusjon som bør tas for seg, personlig er jeg ikke spesielt imponert. Som oftest opplever jeg at Apple er veldig opptatt av at alle andre skal være åpne, slik at Apple kan benytte deres ideer fritt...

Talle

Hva i alle dager skal apple med bluray når de ikke tjener på det. Og hvorfor i alle dager skal apple betale lisens til sony for BD?

Apple ønsker monopol på alt, bruk itunes til å streame filmer, serier, musikk osv osv...

Så etterhvert finner de sikkert opp et format som heter Apple-Ray.

som de naturligvis tar patent på og tjener alle pengene på.Personlig håper jeg Blueray dør så fort som mulig. Støtter faktisk at det ikke kommer til Mac i nærmeste fremtid.

Når alle folkene (slik som meg) som bruker dyr FinalCut programvare blir lei av mac og går tilbake tl PC fordi vi faktisk der kan brenne ut det vi lager, så tenker jeg kanskje apple åpner øynene og fant ut at "fa.. å teit at vi ikke hørte på dem som betaler for produktene våre, nå har dem jo sagt dette i flere år, uten at vi gadd høre".
Men vil det da være for sent ?

Personlig begynner jeg å bli så møkkalei av å måtte kopiere alt over på PC og brenne ut der, at jeg snart hiver hele macen og begynner å redigere igjen på PC også. Programvaren for dette er snart like bra på PC som det FinalCut er, så det finnes lite argumenter for å fortsette på MAC med dette. Spesielt når apple ikke vil høre på kundene som kjøper den dyreste programvaren.

macelsk

Blu-ray er heller ikke ferdig utviklet folkens.. Opplevd flere ganger at folk som har kjøpt blu-ray spillere har fått opp beskjeden om at dem ikke kan lese den nye blu-ray filmen..

Vil apple ha noe uferdig i sin maskin? neppe..

F.eks. man kjøper seg en mac, også kjøper man den rå filmen 6 måneder etterpå, også setter man på den, MEN så får man opp en beskjed som det står at blu-ray spilleren din er for gammel..
Skal man kjøpe seg ny mac da til 12.000,- igjen?

1976anders

Jeg er i og for seg enig med Apple når de ønsker å unngå Blue Ray. Men hva er et fremtidig alternativ? Jeg antar at DVD bør/må ut på et tidspunkt uansett.

Har Jobs sagt noe om dette?

petrus764s bilde

petrus764

Blu-ray er ferdig, dermed kan kopibeskyttelsen oppgraderes. Det er derfor ALLE bluray-spillere har mulighet for firmware-oppgradering, slik at de skal kunne spille av alle fremtidige bluray-plater med oppgradert kopibeskyttelse. Filmbransjen ville ikke gå i samme fella som med DVD-spillere, derfor er det et krav om at alle bluray-spillere skal kunne oppgraderes. Bluray som filmformat er en ferdig standard som ikke blir endret på. Så påstanden din om at bluray ikke er ferdig er feil.

macelsk

Før var det ikke sånn..

Før måtte man kjøpe en NY blu-ray spiller for å få sett de nye filmene

dundee

Blu-ray er heller ikke ferdig utviklet folkens.. Opplevd flere ganger at folk som har kjøpt blu-ray spillere har fått opp beskjeden om at dem ikke kan lese den nye blu-ray filmen..

Vil apple ha noe uferdig i sin maskin? neppe..

F.eks. man kjøper seg en mac, også kjøper man den rå filmen 6 måneder etterpå, også setter man på den, MEN så får man opp en beskjed som det står at blu-ray spilleren din er for gammel..
Skal man kjøpe seg ny mac da til 12.000,- igjen?

I dag er det jo greiere, det er ingen vits å kjøpe filmen i det hele tatt...

WiFi er heller ikke ferdig utviklet... Og på et trådløst nettverk er regelen at hastigheten tilpasses den tregeste enheten på nettverket. Så kanskje du kjøper en mac, og så senere en ruter som støtter en raskere standard, men du får fortsatt bare brukt den standarden som macen støtter.

Så Apple har uferdige ting i maskinen sin i dag. De har heller ikke den beste grafikkløsningen på de minste bærbare siden plassen ikke tillater ekstern grafikk og Intel er uenig med Nvidia rundt lisensiering av integrert grafikk.

svars bilde

svar

Før var det ikke sånn..

Før måtte man kjøpe en NY blu-ray spiller for å få sett de nye filmene

Stemmer det.
Det var en av de sterke punkten til HDDVD, der var kravet om nettverksport med fra dag 1.
PS3 var vell den første BD spilleren som kunne oppgraderes etter behov.

Nå er vell nettport blitt en del av standaren på BD spillere også, og bra er det :)

Nils Otto Økern...

Kudos til Geagle for god oppsummering:
Eksterne blu-ray drev fungerer i OS X, det som ikke finnes er programmer som spiller av discen. Toast kan brenne til bluray, de kan også leses, problemene oppstår ved komersielle filmer i m2ts format som ikke kan åpnes i noe program.

Til TV-Mario
Toast titanium er tingen. Har du ikke Blu-ray brenner, kan du også brenne film i Blu-ray format på DVD evt dual layer DVD. På sistnevnte får man drøyt en tredel av kapasiteten som er på en enkeltlags BD.

Jeg har forståelse for lisenskrangelen, men synes det er synd man ikke kan spille av BD direkte på Mac. Selv har jeg ikke BD-spiller hjemme (har heller ikke Windows), så for å kvalitetskontrollere at det jeg leverer i det hele tatt fungerer, måtte jeg låne meg en PS3. Frustrerende og unødvendig!

danibo77s bilde

danibo77

@Alle-som-klager-over-at-Jobs-er-sneversynt:

Det er Steve Jobs vi snakker om. Mannen som detaljstyrte Apple til randen av konkurs i 1984/85 da han ikke fikk det som nettopp han ville.

Apple Computer har alltid vært sære, ikke forvent noe annet.

Har akkurat lest iCon (en uautorisert biografi om Steve), og selv om Steve har bedret seg mye, så er det hans Reality Distortion Field som gjelder, og som Apple-brukere lever under.
:)

Jeg? Kunne ikke bry meg mindre. Ønsker/trenger ikke fysisk media.

Ps. Det er ikke sååå lenge siden enkelte av oss hadde telenors ISDN 64kbs (x2) linje... som var det ultimate i Norge...

THB FILM

Hei. Slenger meg på............. Jeg driver med konvertering av smalfilm/16mm film, og samtlige videoformater som fines i markedet. Tusenvis av filmtimer leveres på dvd til div kunder. INGEN, har så langt spurt om og få det på Blu-ray.! Vi scanner film til DVC-PRO25 og videre til FCE og kan om nødvendig brenne det ut på BLU-Ray på dvd plate med Toast 10. Men da er tiden begrenset til 20min på en dvd. I full kvalitet. Lacie leverer en BLU-RAY spiller (Ekstern) til ca 4.500,- for den som vil brenne i BLU-RAY. Så det er muligheter for dette om ikke APPLE leveres med BLU-RAY brenner. Men som sagt, ingen spørsmål etter dette her hos meg. Så jeg tror også at dette er et medium som vil forsvinne etter hvert. DVD vil leve i mange år fremover som lagring og visningsformat. Men tiden vil vise.......................!

THB Film & videoproduksjon

steff_96s bilde

steff_96

selv ser jeg ikke meningen med en blu ray spiller, de fleste har spiller eller en ps3 de ser blu ray på. selv har jeg ps3, så hadde det vert blu ray på mac hadde jeg heller sett de på ps3èn.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai