Iomega lanserer mediesenter med Boxee

Iomega TVIomega lanserer nå Iomega TV, en mediesenterløsning som bygger på Boxee som vi ved flere anledninger har omtalt her på Mac1. Iomega TV konkurrerer dermed med Apple TV og D-Links Boxee Box, men i motsetning til disse tilbyr Iomega TV opptil 2TB lokal lagringsplass i sitt mediesenter. «Mediesenterkrigen» er i full gang.

Boxee er mediesenterløsningen som har tatt markedet med storm og blitt svært populært. Boxee baserer seg på Xbox Medie Center og er et åpen kildekode prosjekt som du kan installere på hvilken som helst Mac. Hvis du ikke har en Mac ledig til å sette under TVen, kan du også gå til innkjøp av en Boxee Box fra D-Link eller nå, en Iomega TV.

I februar blir to versjoner av Iomega TV med Boxee tilgjengelige – én modell med innebygd lagringsplass på 1 TB eller 2 TB, og én modell uten innebygd harddisk. Uansett hvilken modell du velger, har den Boxee innebygd og du trenger dermed ikke lenger en Mac/PC for å bruke Internett eller se videoer på TV-en din.

Nå som vi integrerer Boxee-plattformen i en rekke produkter har Iomega TV med Boxee en unik plass, da denne løsningen kan tilby både underholdning og lagring

sier Avner Ronen som er gründer av Boxee.

Iomega TV har utvilsomt latt seg inspirere av Boxee Box fra D-Link og har en lignende dobbeltsidig fjernkontroll i stedet for et stort PC-tastatur. Fjernkontrollen har knapper på den ene siden og et QWERTY-tastatur på den andre siden, så du kan styre alt rett fra sofaen uten å måtte trykke en halv million ganger på knappene for å skrive noe - noen som kjenner seg igjen fra Apple TV?

Iomega TV

Iomega TV har støtte for videoavspilling i HD 1080p og Boxee-programvaren støtter omtrent alt som er av formater - inkludert MKV og H.264/MP4. Du kobler Iomega TV til TV-en ved hjelp av HDMI eller komposittvideo, og produktet har også støtte for optisk digital lyd. Begge produktmodellene er kompatible med DLNA-enheter på hjemmenettverket og har støtte for trådløst nettverk (802.11n), slik at de lettest mulig kan plasseres rett ved siden av TV-en din. Modellene har også to USB-porter, slik at du kan koble dem til flere lagringsenheter om du skulle ønske det.

Iomega TV med Boxee og Iomega TV blir tilgjengelige over hele verden i februar. Veilende utsalgspriser (inkl. moms) er henholdsvis 2195 kroner (Iomega TV med Boxee), 2595 kroner (Iomega TV med Boxee + 1 TB Storage) og 2995 kroner (Iomega TV med Boxee + 2 TB Storage).

Du kan lese mer om Iomega TV hos Iomega

Boxee i ping #24

Vi omtalte og viste fram Boxee i episode #24 av vår podcast ping.

matgal

For dyrt.

bungum

Synes det så helt greit ut prismessig. Kan godt hende at jeg velger en sånn en til soverommet.

Simpsonss bilde

Simpsons

Koster 4000 kr for en ny mac mini på ebay. 2-3000 kr for en eldre mac mini. Denne blir for dyr i forhold til hva en får.

bungum

Nå har jeg ikke kjøpt mac fra noen på ebay, men kommer det ikke på moms og tollgebyr i tillegg til de ca 4000,-?

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Hordan er det, går det å laste ned torrents "direkte" til en slik boks, så man slipper å gå veien om macen? Fant ikke noe om det akkurat kjempetilgjengelig på boxee-sidene, men det er vel ikke så rart...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai