Logitech lanserer HD webcam til Mac

Logitech HD webcamAlle nyere Macer har et iSight eller FaceTime-kamera, som Apple kaller det nå, innebygd og videosamtaler med enten FaceTime, iChat eller Skype er veldig enkelt. Vil du derimot foreta videosamtaler i HD er det litt vanskeligere, inntil i dag. Logitech har nå lansert deres første forbrukervennlige HD webkamera som gjør videosamtaler i 720p en realitet for Mac-brukere.

Logitech annonserte i dag at deres nyeste webkamera, Logitech HD Pro Webcam C910, er kompatibelt med Mac og Mac OS X. Logitechs nyeste webkamera er ikke bare plug-and-play-klart med iChat, Photo Booth og FaceTime, men med Logitechs nyeste programvare (Logitech Vid) for Mac kan alle Mac-brukere få benytte videosamtaler i 720p. Apples eget iSight/FaceTime-kamera støtter ikke HD 720p.

Vi er begeistret over å kunne gi Mac-tilhengere det første webkameraet som leverer videosamtaler i HD 720p og videoopptak i full HD 1080p

sier Robert Jacobsen, som er Nordic Retail Manager i Logitech.

Logitech HD Pro Webcam C910 er kompatibelt med alle de største videosamtaleprogrammene på Mac OS X, inkludert Apples FaceTime, iChat og Skype, Gmail Video Chat og Sype.

Logitech

Kameraet lar deg ta opp video i full HD 1080p, men kun gjøre videosamtaler i HD 720p med Logitechs medfølgende Logitech Vid-programvare til Mac. Lyden skal dekkes inn av to mikrofoner (én på hver side av kameralinsen) som lover stereo lyd på dine videosamtaler eller opptak. Skal du være sikret god lyd bør du nok uansett sørge for å ha en egen dedikert mikrofon av en eller annen stort - spesielt hvis du vil bruke kameraet til videoopptak.

For å kunne benytte videosamtaler i 720p må du laste ned Logitech Vid, en egen videosamtale-klient. Logitech Vid er gratis å bruke og fungerer på tvers av Mac og PC. Når Google TV med Logitech Revue kommer til Norge kan du også gjøre videosamtaler til brukere av dette systemet fra Macen.

Kameraet er allerede tilgjengelig i Norge med en veiledende pris på NOK 849,-. Du kan lese mer om kameraet hos Logitech.

jacos bilde

jaco

kult!

men spørs om trenger HD webkamera.. men men.. Prisen var jo ikke så gal heller :)

DuraAce

Forundrer meg at ikke Apple selv åpner opp for høyere en 0.3MPX (640x480). Hvertfall de senere iSight støtter 1280x1024 (1.3MPX) men utviklere får ikke tilgang til dette ettersom jeg har lest meg frem til. Uansett, 4:3 er jo gammeldags hva gjelder video så Apple må henge i.

Norgesannonser

Kjøpte et Creative kamera 720 HD til jul. "Kopatibelt" med MAC OS, og med 720p HD. Ja da... Minnet meg om bildekvaliteten på webcam på Acer laptops fra 2006. Ikke mye å skryte av for å si det pent...

Håper dette er bedre enn Creative sitt forsøk.

hansingehagens bilde

hansingehagen

Microsoft 720p HD funker fint, også

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai