Det «gjennomsnittlige» iTunes-bibliotek

Det gjennomsnittlige iTunes-bibliotekUtviklerene bak TidySongs, et program som rydder opp i ditt iTunes-bibliotek, har ryddet opp i over to millioner iTunes-bibliotek de siste årene og har logget en rekke interessante data om det «gjennomsnittlige» iTunes-bibliotek. Gjennomsnittlig har folk 7160 sanger i sitt bibliotek. Hvor mange har du?

Vi har tidligere omtalt TidySongs her på Mac1.no og programmet prøver å gjøre det enkelt for deg å rydde opp i ditt iTunes-bibliotek. Etter flere år har selskapet bak samlet mye data om nøyaktig hvordan våre iTunes-bibliotek ser ut og det er ganske interessante data:

  • Gjennomsnittlig antall sanger i iTunes-bibliotek - 7160
  • Gjennomsnittlig antall sanger som manger albumbilder - 4230
  • Gjennomsnittlig antall sanger som manger artistnavn - 490
  • Gjennomsnittlig antall dupliserte - 814
  • Gjennomsnittlig antall sanger som mangler annen informasjon - 1984

Det store spørsmålet er hvor mange av disse sangene som er kjøpt og betalt for?

Via 9to5Mac

Tags:

andreas 30gb

ca 5300 sanger. Alle i 320 kbps MP3-kvalitet. Alle med riktig info og albumbilder.
CD-samlinga og LP-samlinga er solgt.

spiffers

Synes det er betenkelig at appen ringer hjem...

admins bilde

admin

@spiffers

Tja, den må vel kanskje det hvis de bruker egne data osv. til å fylle inn den manglende informasjonen. De cacher sannsynligvis informasjon fra andre databaser i en egen lokal database? Vanskelig å si.

trydl

110 385 sanger. Litt blandet format, men i hovedsak 320 kbps.

Ttigers bilde

Ttiger

Har musikk til over en måned før jeg hører samme sangen igjen… ;)
Keep on rocking!

trydl

Alle sangene har albumbilder. 359,7 dager med musikk. Alt er rippet fra egen CD-samling.

PowerBook

O (null) sanger
Bruker iTunes til nettradio, mens det går i Spotify for alt annet musikkrelatert.

epifant

3806 sanger, 356 album, 95% med bilder og riktig info. Ca 90% i AIFF-kvalitet, resten i 320kbps AAC.

Kunne selvsagt ha solgt cd-samlingen, men jeg får meg ikke helt til å gjøre det...

jeje

I overkant av 10.000 låter. Hovedsaklig ting jeg ikke finner på Spotify

falcon89

Gjennomsnitlig iTunes bibliotek har 7160 sanger?! jeg tviler på at det kan brukes som en pekepinn på gjennomsnitlig iTunes bruker. er nok heller det at de som bruker tidySongs har mye musikk. de fleste jeg kjenner har kun et par tusen sanger, og etter spotify har de slutta å samle totalt.

Selv har jeg 6000 sanger, alt med rett artist, album, årstall, albumbilde, og alt annet man måtte trenge :) halvparten kjøpt på iTunes, så 256 kbps på det, og resten 320 kbps og stjålet.

rattata12s bilde

rattata12

Har snart 18 000 sanger, legger mesteparten inn i LossLess da dette er det beste (er sånn, elsker kvalitet liksom). Må si att mye er untagget (gammelt biblotek) og holder på å tagge o.l manuelt, best å ha kontroll, men ett program hadde gjort seg (som fungerer).

-JRV-s bilde

-JRV-

Bruker for det meste iTunes til radio, og hører mest på Spotify. Tror jeg har ca 250 sanger i iTunes.

jalapenos77

0 sanger

SM411

@trydl
"Alle sangene har albumbilder. 359,7 dager med musikk. Alt er rippet fra egen CD-samling."

Dette ser jeg på som lite sannsynlig. En CD-plate kan maks inneholde 80 minutter med musikk. Det vis si at du har minimum 6475 CD-plater (359,7dager*24timer*60min/80min pr CD)

I gjennomsnitt koster hver plate ca 100 kr. Dette betyr at du har brukt ca 647 500kr på CD-plater. Slik jeg tolker profilen din er du student ved NTNU, og har gjerne masse annet å bruke penger på enn CD-plater.

Det er 30 år eller ca 11 000 dager siden CD-platen ble lansert. Dette betyr at om du har kjøpt CD-plater siden de ble lansert har du i gjennomsnitt kjøpt i overkant av 4 CD-plater hver uke.

Beklager at jeg er skeptisk, men tror noen liker å overdrive litt her.

bohdi

7006. Nesten litt eerie at eg er såpass på snittet :-C

alter@gooogle.m...

http://grab.by/8dq0

Mye i 320kbps, men mye dårlig ripping fra en del år siden da jeg ikke var så nøye på det.
Angrer dessverre på det nå, men... det er litt arbeid.

Synes det er for lite som finnes på Spotify, derfor er det fortsatt kjekt med egen samling.

Fiskepudding

Har 7176 sanger i biblioteket, har ikke peiling på hvor mange album, men 2 fulle flytteesker med CD plater og ca 1m med LP plater :-) -ganske snitt av deres tall, men tror nok ikke at tallene er gjennomsnittsbrukeren siden kun personer med mye musikk vil ha nytte av et slikt program.

ulven22s bilde

ulven22

5261 sanger og alt, ja alt fra egne cd'er eller itunes store :-)

Cybbe

12800 filer, varierende format men primært høykvalitets mp3 og aac. Hovedsakelig anskaffet via ikke-kommersielle kulturspredere.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

19462 låter. Finner stort sett ingenting jeg liker på Spotify. Mye av dette er fra egen CD-samling. Har kun kjøpt 1 plate på ITMS.

Hufse

7737 sanger.
117.06 GB

Gikk gjennom cd samlingen, rippet de sangene jeg likte og solgte cd'ene.
Begynte med oppløsning på 320 kbps ACC, men gikk etter en stund over til LossLess.

Alle sanger har selvfølgelig albumbilde.

nicho

686 album, 8628 sanger, 28 dager, 322 GB. Alt i ALAC CD-Rip eller høyere :)

Mittis

Men hvor mye roter det til biblioteket?

Redigererdet samleartist også?hvor ryddig blir resultatet?
Jeg synes det er mer interesant enn hvor mange spor dere har i biblioteket.

nicho

Jeg lider av orden og ryddemani (i iTunes og musikk atså) , så mitt er meget velholdt.
Jeg har valgt å bruke TuneUp for å tagge sanger, jeg syns det gjør en meget bra jobb.

devo

13486. Hadde i lang tid 13373 men det røyk...
1857 er lossless, men tar nesten en tredel av totalplassen.

Alle sanger har komplett info, 90% har albumbilde. Kan dog nevne at jeg, dum som jeg er, har gjort alt dette manuellt for en god stund siden.

En ting jeg ettersøker, etter å ha sett alt for mange videoer med Hans Rosling, er muligheten for å kjøre skikkelig statestikk på biblioteket, mest fordi man er kontroll-nerd :)

Lillianw83

@nicho
Lider samme lidelse her!!

Jeg har 23564 låter. Sånn er det når man samler på alle Absolute Music m.m. :D
Alle "Cleaned by TuneUp!" Genialt program! Hadde ikke klart meg uten :$

Digg å kunne importere inn gamle mixed plater og "arkivere" i iTunes. For meg er CDer store minner! Alle spor huskes etter rekkefølge. Derfor er jeg ikke glad i større mp3 spillelister eller Spotify. CDer er minner etter epoke *nikker bestemt*
Det blir noen duplikater, men so what? Det er derfor man har eksterne hd :P

Lillianw83

@Mittis

TuneUp analyserer biblioteket ditt for deg.
Mitt er 89% clean :)

Og TuneUp har en manuell drag 'n' drop funksjon. Dvs, hvis den ikke setter alle spor til ett og samme album kan du selv drage disse sporene til å bli et komplett album.

Dessuten, når det gjelder å "rote til" så kan du alltids angre TuneUp sine endringer :)
Eller du kan velge hvilke metadata du vil ha "ryddet opp i". Eks. Kun sangtittel eller kun album bilder, kun sjanger. Du krysser rett og slett av for hva du vil TuneUp skal rette for deg :) Dette kan gjøres både før og etter TuneUp har resultatet.
(Før: Da velger du metadata for alle spor. Etter: Da kan du finplukke hvilke spor/metadata).

trydl

@SM411

Nei, jeg overdriver ikke. Det var litt å strekke sannheten da jeg sa at alt er fra egen samling. Jeg har en bror som er like musikkinteressert som meg, og ca 5-10% har jeg nok rippet fra ham. Dette er tillatt ifølge norsk lov.

Grunnen til at samlingen er så stor er først og fremst at CDer er helt ufattelig billige for tiden. I de sjangrene jeg kjøper er det langt billigere å kjøpe CDer enn å kjøpe filene på nettet. Før jul fikk jeg en sending fra Amazon.de på 229 CDer som kostet ca 1600 kr (ca. 7,50 pr CD). Jeg tror jeg kjøpte et sted mellom 800 og 1200 CDer i fjor. Min totale samling er på et sted mellom 6000 og 8000 CDer. Bruker ca 15000 kr på CDer i året. Det har jeg råd til.

Jeg kjøper primært klassisk musikk, og der finnes det enorme "back catalogues" av topp innspillinger i topp lyd som selskapene pøser ut på markedet. Innspillingskostnadene er nedbetalt for lenge siden, så selskapene har kun produksjons- og distribusjonskostnader. Royalties til kunstnerne behøver de ikke betale, da innspilllingene er for gamle. Hva med Benjamin Brittens hovedverk på 37 CDer til 400 kr? Leonard Bernsteins symfoniinnspillinger på CBS (60 CDer til 400 kr)? Haydns komplette verk på 170 CDer til 350 kr? Det blir mye musikk for lite penger på den måten.
Eller hvis man liker pop og rock: Little Feats 5 første album for 60 kr? The Byrds 5 første til 60 kr?
Alt dette er tilgjengelig på nettbutikker. Jeg handler fra cduniverse.com, amazon.com, amazon.co.uk, amazon.de, amazon.fr, abeillemusique.fr, mdt.co.uk, prestoclassical.co.uk, hyperionrecords.co.uk osv...
Det er alltid noe spennende på salg, og man behøver bare sjekke prisene på de forskjellige butikkene, så finner man det man er interessert i for en billig penge. Akkurat nå har jeg ca 250 CDer i bestilling som jeg venter inn i løpet av neste uke.

LarsFillingsness bilde

LarsFillingsnes

Er veldig overrasket over at gjennomsnittstallet er så høyt... Selv trodde jeg jeg hadde mye mer enn gjennomsnittet med mine 3761 sanger (324 album).

Alle sangene har titler med store bokstaver osv., har bilde på alle, har endret sjanger etter hva jeg selv mener på alle, har også endret komponist og år albumet kom ut. Alt er gjort manuellt. Dessuten er alt rippet fra egen CD-samling.

LarsFillingsness bilde

LarsFillingsnes

Lider forøvrig også av samme syndrom som nicho og Lillianw83.

bloomx

2500 sanger. alle importert fra CDer eller kjøpt på itunes. ingen mangler bilde, og ingen mangler artist, osv.

tror kanskje at brorparten av de som bruker oppryddingsprogram, laster ned musikk ulovlig, og derfor får rot i systemet. det blir minimalt med rot når man lar gracenote fikse ting for deg:)

Haukaas92

Ca litt mer 3000. Er så "gammeldags" at jeg kjøper plater og legger inn, evnt kjøper fra itunes. Lagt inn lyrics og info. Og bruker desktoplyrics for å få de på bakgrunnsskjermen. Genial app :)

dundee

10600 sanger, det aller meste i 128kbs mp3. Skal nevnes at jeg har et bibliotek til hvor CD-samlinga er rippet i lossless el, men plassmessig ble det i største laget. Per i dag hører jeg hovedsaklig på musikk via iPhone, og da er 128 godt nok for meg...

Vil tro omlag halvparten står i CD-hylla hjemme, resten må Napster ta skylden for...

devo

@trydl, jeg var også skeptisk, men ser her at fordommer kan kastes i søpla! Hyll hyll, og for en latterlig verden vi lever i når kvalitet er "gratis".

trydl

Ja, det er latterlig. Akkurat nå venter jeg på følgende:

RCA Living stereo 60 CDer til 900 kr (amazon.com)
Liège S.O. 50 år - 50 CDer til 300 kr (amazon.fr)
Furtwängler - 21 CDer til 350 kr (amazon.fr)
Plácido Domingo - The opera collection - 26 CDer til 500 kr (amazon.de)
+ en del til.
De 4 boksene over inneholder 157 CDer og koster totalt 2000 kr. Dette er alt sammen topp innspillinger med en musikalsk kvalitet som jevnt over er høyere enn moderne innspillinger, og som også lyder bedre enn moderne innspillinger. De er lagd i en tid da man brukte skikkelig analogt utstyr og der miksepulten i svært liten ble brukt - lyden måtte lages i salen, ikke ved manipulering i studio. Noen av de best lydende plater jeg har hørt ble innspilt på slutten 50-tallet. Jeg har en boks med Bartoks orkestermusikk spilt inn av Mercury Living Presence på slutten av 50-tallet som lyder mye mer naturlig og flott enn moderne innspillinger.

Musikk er latterlig billig nå i forhold til hva det kostet før. Derfor har man heller ikke det samme forhold til musikk og artister nå som man hadde før. På 1800-tallet måtte man kunne spille selv for å høre musikk (eller tilhøre kretsen rundt en musikkelskende adelig). Ca. 1950 kostet en innspilling av Beethovens 9. symfoni en månedslønn. På 70-tallet betalte man ca 60 kr (tilsvarer vel 2-300 kr nå) for en LP med 35 minutter musikk. I dag får man musikken omtrent gratis (og man klager over at den er så dyr!).

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

har bare et par album i bibliotek fordi spotify ikke har dem (sære album). Ellers er det 100% spotify for min del.
Hater hele iTunes programmet (en av de største svakhetene til Apple) og tror å sitte lagre alt på egen pc med en treg applikasjon snart er historie.

trydl

For oss med store samlinger er iTunes en "God-send". Enig i at programmet kunne vært raskere, og det er litt for omfangsrikt - det skal håndtere både musikk, podcasts, iTunes U, App-store mm...
iTunes er utrolig fleksibelt. Jeg må si at jeg er veldig glad for at jeg har iTunes til å organisere alle musikkfilene mine og ikke trenger å gjløre det manuelt.
Det er ingen tvil om at iTunes-universet er årsaken til at iPod overtok mp3-spiller markedet.

Stham

He he, snittet var 7160 sanger, jeg har 7166...
Aldri forstått dette med programmer som skal rydde i iTunes-biblioteket. Det er jo bare å legge det inn riktig med én gang...
Ikke gjennomsnitt på det øvrige for meg:
Mangler ingen albumbilder.
Mangler ingen sangnavn.
Mangler ingen artistnavn.
Har jo endel album med en sang som finnes på et annet album, men skal en ha et album komplett, blir det jo noen dubletter, men er dét noe problem...?
Øvrig informasjon får da bli opp til hver enkelt om man er interessert i, og er da ingen "mangel".

kurkas bilde

kurka

ca 14000 sanger her. 98% rippet fra egen samling :-) Og da har jeg vel kun rippet 1/3 eller noe sånt.

Hva med alle dere som foretrekker Spotify - har dere betalt abonnement, eller kjører dere gratis?

aminde

@trydl, Hvordan ripper du da platene til iTunes? Selv om det er billig å handle og du bestiller 2000 på en uke over nettet, så må du da vel bruke en del tid på å legge dette inn på marskina?

Lillianw83

@bloomx
@Stham

Det kan så være at brorparten av de som bruker oppryddingsprogram, laster ned musikk ulovlig, men for min del så trenger jeg programmet fordi jeg mixer platene mine selv. Skal jeg noe sted (vors, fest eller what ever) så har jeg alltid med meg ei rippet plate :D
Kjøpte meg ny iMac og har nå importert alle sammen. DA trengtes det opprydding!
Dessuten er det ikke alt av norske label som ligger i Gracenote Databasen som iTunes finner. Opplever at TuneUp (som også bruker Gracenote) finner album info som iTunes ikke finner.

Såe.. Kjekt å ha, for noen :P

trydl

2000 i uka var nå veldig mye, da ;)

Det går rimelig raskt å rippe. Stapp inn CDen, og i 99% av tilfellene tagges de riktig fra Gracenote. Trykk på Importer CD, og så går det 4-5 min og så er CDen rippet. Stapp inn ny CD osv...
Maskina står nå der, så det er bare å bytte CD med jevne mellomrom. Det går rimelig raskt.

rattata12s bilde

rattata12

Hvilken koding bruker du da? MP3, lossless, bitrate?

trydl

320 kbps AAC

leifhar

Har nok noen tusen spor ja, renser tuneup-programmet som mange av dere never for duplikater?

Lillianw83

Den renser ikke for duplikater automatisk nei.. Men den legger til kommentar på det den har "renset": "Cleaned by TuneUp"

Det jeg da bruker å gjøre er å drage ALLE sangene i TuneUp. Den rydder opp. Og så "lagrer" jeg disse endringene kun på "ett sett". Det som da ikke har "Cleaned by TuneUp!" kommentar i iTunes, er rester/duplikater. Og disse sletter jeg (eller skriver inn "slett" i kommentarfeltet - så er jeg 100% trygg på at jeg sletter riktig fil).

rattata12s bilde

rattata12

@trydl:

Hvis du mener musikk er billig, tar du feil, greit nok 7,50 for en CD av KLASSISK musikk, men hva med oss andre som hører på litt mer moderne musikk?

En CD koster vel idag 169 (lenge siden jeg har kjøpt musikk) eller? Jeg betaler ivertfal ikke for en CD til nesten 170 kroner, og vil heller ikke ha iTunes musikk (vil ha LossLess) så derfor er torrent eneste mulighet :)

trydl

Hva mener du med tar feil? Musikk har aldri vært billigere. Vi betalte 60 kr for 35 minutter musikk i 1970. Hvis vi regner 3% inflasjon pr. år i snitt, tilsvarer det i dag 288 kr for 35 minutter. Idag betaler dere 169 kr. for 60-70 minutter.
Om det er billig eller ikke får man ta stilling til selv, men det er utrolig mye billigere enn det man måtte betale før. Hvis dere synes det er dyrt gjenspeiler det kanskje kvaliteten på musikken?

Bumblebees bilde

Bumblebee

@rattata12

med mindre du har svært dårlig råd, så ER faktisk musikk billig. Det meste koster 59 eller 99 på platekompaniet et par mnd etter at det er sluppet. Fikk min første CD-plate i 1987 og den kostet 189 kroner. det tilsvarer 338 kroner i dag!

Cybbe

Musikk konsumeres ikke på samme måte nå som på 70-tallet, eller 1987 for den saks skyld. Derfor er slike sammenligninger av begrenset verdi.

Musikk er ikke dyrt, men det er ikke så råbillig som enkelte ønsker å gi inntrykk av. Om man skal legge gjennomsnittet som gis i artikkelen til grunn, og en pris på 8,- per sang, så er dette nesten 60000,-. Det er ikke et spesielt lite beløp. Spesielt ikke når man tar med i beregningen at det finnes ikke-kommersielle distributører som overgår kommersielle digitale distributører hva kvalitet angår, og slår dem grundig på pris.

Jeg holder meg stort sett til førstnevnte.

trydl

Det har du nok helt rett i. Musikk har i dag blitt en konsumvare, litt "bruk-og-kast". Så prissammenligningen blir litt feil - det er ikke den samme "varen" man sammenligner pris på. Men jeg synes ikke musikk er dyrt idag. Som en annen kommenerte - hvis man kan vente litt før man kjøper den musikken man vil ha, får man den ganske billig. Da får man i tillegg musikken litt "på avstand" og ser om det er noe å samle på (noe det idag dessverre sjelden er).
Og "moderne musikk" - hva er det? Det finnes såkallte klassiske komponister idag også. Bare her i Trondheim kjenner jeg flere. De skriver langt mer moderne og spennende musikk enn de fleste pop-artister. Selv Arne Nordheim som døde i fjor skrev langt mer moderne musikk en dagens popartister.

rattata12s bilde

rattata12

Nå koker dette ned til musikksmak, ikke ment å nevne moderne musikk av den grunn, var ett eksempel som svar til det du skrev tidligere. "Bruk og kast" er feil å si, heller "Bruk og ta vare på". Det er utrolig lett å skaffe seg musikk idag, noe som gjør det mer fristende å kjøpe mer. "Ah, den sangen vil jeg ha, 3sek etterpå er den kjøpt og lastet ned (eksempel". Det var det ikke før, da tok det lang tid før den kom, og man kjøpte ikke like store kvantum med musikk som mange har en tendes til idag. Skal man gjøre det, blir det dyrt,

Gjennomsnittet : 7160/15 * 170 ≈ 81 000. Vist vi sier 15 sanger per CD. Dette er mye penger, så ikke si det er billig.

trydl

Kvantum er alltid dyrt. I 1970 kostet en sang ca 300 kr (pris for en LP) / 12 (antall sanger pr album) = 25 kr.
Idag koster det ca 149 kr (pris for CD) / 20 (antall sanger på album) = 7,50 kr.

Så i 1970 kostet en sang 3-4 ganger mer enn i dag. Så musikk er kanskje dyrt idag, men det er langt billigere enn før.

Og bruk og kast er en veldig god beskrivelse. Er det ikke det som er dagens pop? De færreste lager album som er verdt å ta vare på. Er det ikke det som er argumentet for fildeling? "Hvorfor kjøpe et helt album når det bare er en sang man er interessert i"? Idag er musikk blitt en kulisse som omgir en hvor man enn går. Ikke noe galt i det, for så vidt. Den franske komponisten Erik Satie snakket om dette allerede i 1885. Han kalte det "tapetmusikk" - musikk som skulle omgi en uansett hvos man befant seg, akkurat som tapet. Og Brian Eno (fra Roxy Music - og som også har laget systemlydene i Windows XP) har jo laget flere album med ambient musikk, bl.a. et album som heter Music for elevators (eller noe sånt).
Men det er jo dette plateselskapene har pushet i lang tid - artister som ikke har så mye å si - de har problemer med å lage et helt album. Musikk som forbruksvare - det er det de har ønsket å selge - og nå biter det dem i baken. Resultatet er blitt forbruksmusikk, og noe man skal forbruke hele tiden kan ikke ha en høy stykkpris.
Jeg høres jo veldig kategorisk ut nå. Det finnes selvfølgelig unntak, og det var ikke alle album som var like gode tidligere heller.
Men uansett hvordan man snur å vender på det - musikk har aldri vært billigere. Det koster bare mer fordi man forbruker mer - totalkostnaden er kanskje gått opp, men stykkprisen er blitt dramatisk lavere. Bl.a. fordi musikk som lages i dag ikke er lagd for å leve lenge. Beethoven spilles fremdeles i dag. Han døde for snart 200 år siden. Monteverdi spilles fremdeles. Han døde for 350 år siden. Guillaume de Machaut spilles fremdeles i dag. Han døde for 550 år siden. Selv Hildegard von Bingen spilles fremdeles. Hun døde i 1079, altså for 930 år siden. Hvor mye av dagens popmusikk vil fremdeles spilles om 900 år?

rattata12s bilde

rattata12

Ser hva du mener, men, man har nå fått mulighet til å kjøpe hver enkelt sang da gjennom f.eks platekompaniet og iTunes, men, forsatt laster folk ned? Det ver kanskje mer å bruke pengene på idag (alt er mer tilgjengelig). Jeg bruker kanskje 0 ,- på musikken, og kjøper meg heller ett fett lydanlegg, det er det nok mange andre som gjør.

Ser også at streamingstjenster er fremtiden, og CD dør sakte men sikkert ut. Kanskje artister idag bør bruke torrent som reklame, og tjene det inn igjen på konserter?

Og det er altid noen som spiller musikk om igjen (år etter år). Men, kanskje det har blitt mer tilgjenegelig musikk nå i nyere tid? Flere sjangre, folk har egne musikksmaker, og, det er som du og sier, mye mer forbruksvare er det og over det hele.

Nå hører blant annet jeg ikke på musikk som er 930 år gammel, det gjør noen andre igjen. Jeg hører på "ny" musikk, det gjør ikke alle. Vi er alle forskjellige, så det blir litt feil vinkling.

ddybings bilde

ddybing

290 sanger her!

Øker hver dag :D

trydl

Poenget mitt var vel egentlig at måten man bruker musikk på endrer seg. Fordi musikk var mye vanskeligere tilgjengelig før (og mye dyrere) ble musikk noe eksklusivt som man oppsøkte aktivt for å høre på. Idag er musikk i mye større grad en forbruksvare. Når man måtte spare en hel måned for å få råd til å kjøpe et album, var man mye mer kritisk til det man kjøpte.
Man bruker kanskje mer penger på musikk idag enn før, men det er fordi man kjøper mer (bruk og kast), ikke fordi musikken er blitt dyrere. Musikk har aldri vært billigere enn i dag.

slogmos bilde

slogmo

http://www.platekompaniet.no/musikk.aspx/Pop__Rock?92

Nyheter hos Platekompaniet innen Pop & Rock.
Som man ser så koster ei skive mellom Kr 99,50 og Kr 149,50.
De har spesialtilbud på f.eks Sivert Høyems Moon landing. Pris? Kr 59,50.

Musikk er ikke dyrt i dag. Har masse CD-plater fra 10-15 år tilbake.
Og på den tiden husker jeg at de kostet mellom 180-200 kr i den lokale platesjappa.

Er titt og ofte innom Platekompaniet og ser gjennom hva de har på Nice Price osv.
Både DVD'er og CD'er. Kjøper som regel en del filmer og plater når jeg finner ting jeg vet jeg liker.

Det geniale med iTunes Store er at man kan kjøpe sangene enkeltvis om man ikke vil kjøpe hele albumet.
La oss si at man kun liker 2 sanger på ei skive. Istedenfor å kjøpe hele CD'en så kan man kjøpe de 2 sangene man liker.

Spotify har tatt over i stor grad for min del. Men kjøper fremdeles noen plater i ny og ne.
Finner jeg et album av en artist jeg liker, og det koster f.eks Kr 59,90 eller 79,90 så kjøper jeg det.
Da har jeg den fysiske skiva i hylla over TV'en og kan sette den på i CD-spilleren om jeg skulle ønske det.
Eller jeg kan rippe den i iTunes i ønsket kvalitet og nyte den hvorsomhelst bare jeg har med meg iPhonen min.

ddybings bilde

ddybing

Enig der.. Musikk er ikke akkurat særlig dyrt. Men, jeg kjøper via iTunes Store. Så slipper jeg å betale for en hel plate, når det bare er en sang jeg har lyst på ;) Dumt å betale 100 kr ekstra for 20 sanger du ikke vil ha, når du kan betale 8 kr for en sang du faktisk vil ha ;)

christer247

Enig med PowermacG4 :) Utrolig riktig måte å kjøpe musikk på.
Jeg kan slenge med at jeg tror en hel haug av de "gjennomsnittlige" bibliotekene der, er ulovlige låter... Når folk ikke betaler for noe, er de gjerne langt mer griske!

Jeg har 8486 LOVLIGE sanger fra iTunes Store, og er egentlig ganske fornøyd med biblioteket mitt :)

torbjoerns bilde

torbjoern

christer247: Ja egentlig burde Apple legge inn en sperre i iTunes slik at programmet avviser musikk som er eller kan være stjålet fra de stakkars plateselskapene.

X

rattata12s bilde

rattata12

Da hadde jeg nok bare hatt 2000 sanger igjen ;) Og Torbjoern, tror du det hadde gått? Tviler på Apple hadde blitt godt likt da :) Hadde og sluttet å bruke iTunes ;)

christer247

Så klart kan ikke Apple gjøre det.. Det hadde knust iTunes sin markeds-andel kraftig...
@torbjoern: Uff ja, også legge inn sperre på å importere dine egne CDer også! Det bør heller komme en link som sender deg til albumet på iTunes Store!!!

torbjoerns bilde

torbjoern

Det løses enkelt ved at hvert eksemplar av hver CD har en unik kode som bare kan brukes f.eks 5 ganger ved importering til iTunes. Det er jo tross alt plateselskapet sin CD.

alter@gooogle.m...

Det er vel strengt tatt ikke plateselskapet sin CD om du har kjøpt og betalt den.
Musikken på den er en litt annen sak som kanskje kan diskuteres om hvem som eier.

zillern

Jeg har 2 sanger ulovelig, håper jeg ikke blir saksøkt. Tror kanskje ikke dem er ulovelige heller, den ene er en random "happy birthday" sang og den andre er en fuglekvitter og natur "relaxing" shit. :P

Lastet dem ned for å lage noe film sak, men eller spotify only, der har jeg omlag 150 sanger totalt i listene.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai