Synkronisere Google kalender mellom Mac og iOS utanfor iTunes.

I Snow Leopard og iOS 4.2 har det kome utvida støtte for Cal-DAV kontoer i iCal. Det betyr at det er veldig enkelt å legge til feks. ein Google konto til i iCal. På den måten får ein både Google Kalender og iCal i samme pakka. Ved å legge til din Google-konto i iOS, kan du automatisk få satt opp både mail, kalender og notat som synkroniseres mot Google.

Dersom ein t.d. berre vil synkronisere mellom Google Kalender og iOS hopper ein over det neste steget..

På Macen:

Synk i iCal

 • Åpne iCal og velg «iCal», «Valg...». Deretter vel du fana «Kontoer» og trykker på «+»-tegnet nede til høgre.
 • Velg «Opprett» og maskina fikser resten av biffen for deg.
 • No har du (om alt har gått som det skal) fått opp «hovud»-kalenderen din i Google Kalender i venstre margen. Vil du ha inn nokre av dei andre, velger du underfanen «Delegering» under «Kontoer» i «Valg...»-vinduet.
 • Så over til iOS-delen:

  iOS

 • Gå inn på «Innstillinger», «Mail, kontakter, kalendere» og velg «Legg til konto». Der skriver du inn namn, epost, passord og ein beskrivelse av kontoen (feks «Arbeid, Privat etc.) Trykk «Arkiver».
 • Deretter får du opp valg om kva tenester du vil ha aktive. E-post, kalendere og notat.
 • Så er det bare å velge vekk at iTunes skal synkronisere kalendere mot iPhone/iPad/iPod. Denne synkroniseringen går no automatisk over nett. (Det vil kunne medføre økte kostnader i datatrafikk..) Dette finn ein under «Info» fanen når ein har markert den aktuelle enheten i iTunes.
 • Tips:

 • For å aktivere flere kalendere enn hoved-kalender på iOS-enhet: Åpne nettleser og gå inn på https://www.google.com/calendar/iphoneselect og velger de aktuelle kalenderene.
 • Gå inn på «Innstillinger», «Mail, kontakter og kalendere», velg Google-kontoen og skru av og på kalender og gå inn igjen på kalender-appen for å tvinge enheten til å «refreshe» kalender-lista.
 • Ein kan feks dele ein kalender mellom fleire enhetar ved å invitere flere under kalenderens instillinger på Google Kalender.
 • josteinliverod

  Da er google kalenderen synkronisert! Hasteartikkel? En del skrivefeil..

  macfan2

  Hei

  Dette er vel ikke noe nytt. Har hatt denne syncen og sync med exchange over lengre tid, og den funker veldig bra :-)

  Kan anbefales

  ahallan

  Jeg har også hatt dette i noen måneders tid. Smart å lage guide på det. Dette er en flott nettside. Bor i Danmark og studerer med mange svensker. Ikke mange andre like gode skandinaviske sider. *Respekt*

  Chriistoffer

  Dette var slitsomt å lese. Miks av bokmål og nynorsk samt en del skrivefeil:S

  Macoldis (ikke bekreftet)

  Hei

  Enig med deg ahallan.
  Mac1 er en kjempe side med masse flott stoff
  Jobbet selv i over 3 år i utlandet og Mac1 var første siden oppe etter arbeidstid
  Enkelt....ingen over og ingen ved siden av Mac1

  En honør til de som drifter det hele.

  Macoldis

  hendelsesløysa

  Slitsomt å lese?
  Dette ER nynorsk, men nynorsk er ikke så "nynorsk" som det en gang var. Nå har også nynorsk arvet flere av bokmål endingene etc. Tja, et par skrivefeil men ALL HONNØR for at forfatteren skriver på nynorsk - flere av disse artiklene, BRA!

  dexterM

  Vil anbefale å ta en titt innom http://bit.ly/evKfna
  Den brukte jeg og synes den var en god del mer oversiktlig.

  -dexM

  christer247

  Enig. Orket én linje bare, så gav jeg opp.. Er en grunn til at Bokmål er standard skriftspråket i Norge ;)
  Kunne i så fall gitt leserne valget med å lese artikkelen på "ny"norsk (for de få som ønsker dette)...

  Sindre.H

  Funker fett med delte google-kalendere også.. Digg :)

  alltidh

  @christer247

  Jeg ville ikke gjøre dette til en nynorskdebatt, for dette var en virkelig bra artikkel, men innlegget ditt trigget noe i meg.

  Unnskyld ordspråket, men er du dum eller bare ignorant?
  Det er TO standard skriftspråk i Norge, bokmål og nynorsk (i tillegg til samisk, men dette er også et eget språk i seg selv). Disse er likestilt. Det er fortsatt flertall for å beholde disse to, og sånn vil det være i forhåpentligvis all framtid.

  Men bra artikkel! Flere på nynorsk!

  kometen

  Hej.

  Pudsigt, jeg skiftede 2./3. jan. netop til gmail med sync af kalender og adressebog fra mobileme. Mail er væsentlig hurtigere på gmail, og til og med gratis.

  Så gmail kan absolut anbefales. :-)

  PS. Beklager naturligvis at dem, som ikke kan læse nynorsk, måske heller ikke kan læse mit indlæg, men: At have to målformer skærper sprogkundskaberne, og bidrager til at engelsk, fransk, spansk, tysk etc. glider nemmere ned. Synd at der altid er nogen, hvis eneste formål at afspore debatter.
  Og så vanskelligt er nynorsk altså heller ikke.

  christer247

  Okay, den er god ;)

  tacomodo

  På iOS devicen ville jeg mye heller brukt Exchange når man skal sette opp konto, i stedet for Gmail (som vel bruker imap).

  Da får man med også Google Contacts og trenger aldri mer styre med å synkronisere kontakter fra iTunes eller andre greier. Du får og de samme kontaktene på enhver telefon i løpet av minutt. Eneste aberet er at det at man må/bør legge inn/redigere kontaktlista My Contacts på gmailen først.

  christian1986

  Om en ikke har mer peilig en det, så bør en heller ikke villede andre her på mac1. Selvsagt kan en sette opp gmail med exchange på sin iOS-enhet.

  Bam_Bams bilde

  Bam_Bam

  Som Google selv sier det; http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138740&topic=14252

  kristh

  Jeg sliter litt med å få flere kalendere fra googlecalender når jeg bruker exchange. Når jeg gjør som i guiden til google får jeg bare opp at denne enheten ikke støttes. Noen som har tips?

  dexterM

  Skifte språk til eks English (US). Da vil det støttes ;)

  swape

  Det er mye enklere å sette opp din google konto som en exchange server. da er kontakter, mail og kalender automatisk synca.

  http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?hl=en&answer=138740

  Elinkorns bilde

  Elinkorn

  Takk dere, nå synker jeg med Google via Exchange, og det ser ut til å funke. Da blir det ingen fornyelse av mitt Mobileme-abonnement!

  Det eneste negative er at jeg da ikke kan bruke Find My iPhone, siden jeg har en 3G. Men jeg får bare prøve å ikke miste den...

  Nynorsk på mac1 er finfint :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

  Alt om iPad, iPhone og iOS

  Nettradio i iTunes

  Nettradio i iTunes
  130 norske radiokanaler.
  Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
  Oppdatert 13. mai