10 Mac App Store apps du bør laste ned

Mac App StoreMac App Store er kun et par dager gammel, men allerede det første døgnet hadde Apple registrert mer enn 1 million nedlastede applikasjoner. Litt over 1000 applikasjoner er å finne i Mac App Store og nye kommer hver eneste dag. Vi har gått gjennom butikken og funnet det vi mener er de 10 beste kjøpene i Apples programvarebutikk.

Twitter 2

Twitter 2Mange hadde nesten gitt opp Twitter-klienten Tweetie til Mac etter den ble kjøpt opp av Twitter. Lansering av Mac App Store var dermed et perfekt tidspunkt for å lansere en oppdatert versjon av Twitter.

Endringene er ikke enorme, men det er allikevel en god oppdatering med støtte for ny type «retweets» og realtime-oppdatering. Det som har skapt mest debatt er allikevel grensesnittet som ikke følger Apples Human Interface Guidelines (HIG). Twitter 2 er gratis Mac App Store.

Aperture 3

Aperture i Mac App StoreAperture er ikke et nytt program, men hvis du føler at iPhoto begrenser deg for mye hva gjelder fotobehandling er Aperture et naturlig steg opp. Programmet gir deg en rekke nye funksjoner og vesentlig bedre redigeringsmuligheter.

I Mac App Store har Apple redusert prisen på Aperture 3 til kun NOK 439,- fra NOK 1690,- i Apple Store eller hos andre Apple-forhandlere. Med denne prisen er Aperture 3 definitivt i «løp og kjøp» kategorien hva gjelder programvare i Mac App Store. Aperture 3 koster NOK 439,- i Mac App Store.

Todolicious

Todolicious i Mac App StoreDet finnes et hav av «ToDo»-applikasjoner til både Mac og iOS. De mest kjente og avanserte er Things og OmniFocus, men begge disse applikasjonene er kanskje å skyte spurv med kanon hvis du ikke har enorme behov. Applikasjonen Todolicious gjør det hele veldig enkelt og lar deg enkelt og greit legge inn ting du må huske, som du senere kan huke av at du har gjort.

Programmet er befriende enkelt, ihvertfall hvis du aldri har greid å komme deg på Getting Things Done-kjøret. Todolicious koster NOK 29,- i Mac App Store.

MiStat

MiStatMiStat er en applikasjon utviklet av samme selskap som har utviklet iStat Menus - en av de mest populære applikasjonene for å holder oversikt over helsen til din Mac.

MiStat gir deg en totaloversikt i ett eneste vindu og er bygget på mye av den samme teknologien som iStat er. Programmet koster NOK 29,- i Mac App Store og gir deg nesten all den informasjonen du trenger om din Mac.

Angry Birds

Mac App Store Angry BirdsMegasuksessen Angry Birds på iPhone og iPad har selvsagt funnet veien til Mac App Store. Vi kåret Angry Birds til en av årets beste iOS-applikasjon og den er definitivt verdt en nedlastning til Mac OS X også.

Trodde du at du var lei av å spille Angry Birds? Da har du nok ikke prøvd den på Mac, det er faktisk en helt ny opplevelse. Angry Birds koster NOK 29,- i Mac App Store.

The Incident

The IncidentSpillet «The Incident» har lenge vært en av våre favoritter på iOS. Spillet er utviklet av Big Bucket Software, men med på laget har utvikleren også Cabel Sasser og Neven Mrgan fra Panic. Panic er kjent for å ha utviklet glimrende Mac-applikasjoner som Transmit, Coda og Unison.

Spillet har et fantastisk 8-bit pikselert design og det er lagt ned mye tid i designen av hvert av de syv brettene. Målet med spillet er enkelt, men det enkle er ofte det beste og i The Incident er det til og med avhengighetsskapende. The Incident koster NOK 17,- i Mac App Store og gir deg mange timer med enkel underholdning.

TextWrangler

TextWrangeler er heller ikke et nytt program, men dette er en glimrende liten applikasjon hva gjelder tekstredigering av HTML, CSS, PHP eller annen kode. Programmet er lillebroren til den kanskje mer kjente BBEdit som har en mye stivere prislapp - NOK 549,- i Mac App Store.

Har du ikke enorme behov, kan du kanskje klare deg med TextWrangler som er gratis Mac App Store.

Ensoul

EnsoulEnsoul er den nyeste applikasjonen fra MacPaw som blant annet har utviklet CleanMyMac. Ensoul gjør det enklere for deg å gi din iPhone litt «sjel» som MacPaw kaller det. Denne «sjelen» består i å hjelpe deg med å tilpasse kontaktbilder og bakgrunnsbilder på din telefon. Flott grensenitt og brukervennlig applikasjon.

Ensoul koster NOK 55,- i Mac App Store.

Alfred

Alfred i Mac App StoreAlfred er det nærmeste vi har kommet en ordentlig erstatter for Quicksilver. Alfred er skapt for å gjøre det lettere å styre datamaskinen med tastaturet. Å starte applikasjoner kun ved hjelp av tastaturet er en lek med Alfred og er du dreven Mac-bruker er nok Alfred noe som kan gjøre mye for din effektivitet.

Alfred er gratis på Mac App Store.

SketchBook Pro

SketchBook ProSketchBook Pro er en avansert tegneapplikasjon fra Autodesk, skaperen av blant annet Autocad. Programmet har vært en hit på iOS og har nå også funnet veien til Mac App Store. SketchBook Pro har et smart grensesnitt og er optimalisert for tegning med tegnebrett som Wacom.

Prisen er på kun NOK 165,- i Mac App Store. Utenfor Mac App Store koster programmet $100.

Hva er din favoritt applikasjon i Mac App Store?

Vi har alle våre favoritter - hva er din favoritt i Mac App Store?

Leon83s bilde

Leon83

Har foreløpig ikke funnet noen programmer jeg har bruk for.
Det jeg kunne trengt er et billig og simpelt program for å lage wireframes for web design.

jonkj

noen som vet om logic express og final cut express vil få samme "skjebne" som aperture?

JanSimen

Savner ofte et mer avansert og grundigere søkeverktøy enn Spotlightsøket i Finder.
Har noen noen å anbefale, evt et tips for forbedring av Spotlight?

MoMartins bilde

MoMartin

Spillene Pinball HD og Flight Control HD, er definitivt to spill det er verdt å ta en ekstra titt på!

Onizuka89

@JanSimen hvordan mer avasert mener du? Spotlight har jo avanserte ting som kan brukes?

Ser ikke noe spesielt fristende på lista, Twitter er bra men hadde den alt, men det er bare meg :P

skaugabr

@JanSimen sjekk ut Alfred: http://www.alfredapp.com/ den er jeg blitt veldig glad i den siste tiden:)

espran

VirusBarrier Express funket utrolig bra. Man kan scanne hele maskinen, enkeltfiler eller mapper. Man kan også sette opp automatiske scanninger. Dette har jeg faktisk gjort på nedlastingsmappa mi så den sjekkes jevnlig. Den fant faktisk 2 virusfiler på Macen min! :P

ddybings bilde

ddybing

Poor me, som har 10.4 :P

Etwass bilde

Etwas

Har enda ikke fått Mac App Store til å fungere.. Får verken logget inn eller lastet ned gratis programvare. Noen som har samme problem?

MacBokns bilde

MacBokn

@Etwas: hadde samme problem, men en restart gjorde underverker :)

Må si Twitter appen er min favoritt sammen med Angry Birds. En veeeldig god arvtager etter Mac OSX Downloads.

AreKrishna

VirusBarrier Express funket utrolig bra. Man kan scanne hele maskinen, enkeltfiler eller mapper. Man kan også sette opp automatiske scanninger. Dette har jeg faktisk gjort på nedlastingsmappa mi så den sjekkes jevnlig. Den fant faktisk 2 virusfiler på Macen min!

Det må nok være Windows-virus, ellers er du den første i verden som har funnet et ekte virus for Mac!

Men det kan jo være viktig nok å slette Windows-virus fra mailer o.l. så du ikke sender dem til Windows-brukere og smitter dem

Det er veldig få Mac-brukere som kjører antivirus-program. Det bruker jo av maskinens ressurser, slik at den går treigere

moslien

@JanSimen: Har ikke prøvd Alfred, men hvis du vil bruke noen kroner ville jeg kjøpt Launchbar, angrer ikke et sekund på det kjøpet!

kovacs

@Leon83 - ikke i Mac AppStore, men Balsamique Mockups er utmerket til wireframing.

http://balsamiq.com/

$79 og verdt hver cent.

svanos bilde

svano

Litt merkelig liste.. vet ikke hvor mange av mac1 sine brukere som f.eks. trenger Sketchbook pro (slo til selv da, nå som det er til intropris), men Sketchbook express bør alle med tilgang på et tegnebrett laste ned (gratis!).

MacBjorn

Synes da definitivt pages, keynote og numbers burde nevnes. iWork programmene har også blitt drastisk kuttet prismessig, og er (etter min mening) overlegne MS sine alternativer.

MacBjorn

Og hvor blir det av Mobileme i MAS?

lilduff90s bilde

lilduff90

MacFamilyTree må være min favoritt :)

Brilliant program for de som driver med slektsgranskning og denslags, som lager ganske lekre stamtavler!

Den har også en mobilapplikasjon som lar deg synkronisere stamtavlene dine med iPhone/iPad slik at du kan ta de med deg.

Tror de er på versjon 6.2 nå, programmet har jo eksistert i årevis før App Store kom :)

App store link:
http://itunes.apple.com/no/app/macfamilytree/id402390872?mt=12

Haukevinge

SketchBook Pro er gratis for studenter på students.autodesk.com

dundee

Synes personlig Money ser ganske lovende ut, skjønt litt stivt priset...

Er litt lysten på Aperture også, er det noen som vet om prisen er for å bli, eller om det bare er en introduksjonspris?

MacFamilyTree ser også artig ut, fikk det med i enten MacUpdatBundle eller Indiebundlen jeg kjøpte rett før jul, og er faktisk i gang med å legge inn familien...

svanos bilde

svano

Stort pluss at man nå får kjøpt programmene fra iWorks separat. Man kan kombinere det beste fra to: kjøp ms office for word og excel + keynote. Selv den hyggelige prisen på Pages gjør ikke at det frister mer enn Word for meg, dessverre. Programmet blir for tynt..

Leon83s bilde

Leon83

@Leon83 - ikke i Mac AppStore, men Balsamique Mockups er utmerket til wireframing.

http://balsamiq.com/

$79 og verdt hver cent.
Takk for tipset. Kjøpte det nå nettopp. $79 er en helt grei pris for et slikt program, og det ser veldig bra ut. Mye mer praktisk enn å knote med wireframes i f,eks Adobe Fireworks.

mareno

Jeg blir ikke helt klok på om Todolicious kan gjøre annet enn å sortere ei liste, et slikt program må jo synkronisere med kalender, men det står det ingenting om..?

el-nico

Jeg er helt enig med MacBjorn:
[Synes da definitivt pages, keynote og numbers burde nevnes. iWork programmene har også blitt drastisk kuttet prismessig, og er (etter min mening) overlegne MS sine alternativer.]

På grunn av tilgjengeligheten på App Store, og ikke minst prisene, er jeg nå en meeeeeeget fornøyd bruker av Pages, Keynote og Numbers. Og til mitt bruk har jeg aldri brukt/sett bedre prgrammer av denne typen.

Og med det var OpenOffice ute.

Lastet ned Pixelmator i samme slengen, og viste også Gimp døren.

Once you go mac ....

espran

VirusBarrier Express funket utrolig bra. Man kan scanne hele maskinen, enkeltfiler eller mapper. Man kan også sette opp automatiske scanninger. Dette har jeg faktisk gjort på nedlastingsmappa mi så den sjekkes jevnlig. Den fant faktisk 2 virusfiler på Macen min!

Det må nok være Windows-virus, ellers er du den første i verden som har funnet et ekte virus for Mac!

Men det kan jo være viktig nok å slette Windows-virus fra mailer o.l. så du ikke sender dem til Windows-brukere og smitter dem

Det er veldig få Mac-brukere som kjører antivirus-program. Det bruker jo av maskinens ressurser, slik at den går treigere

Første i verden?
http://www.hardware.no/artikler/mac-virus_herjer/79148

svanos bilde

svano

Nå blander vel denne artikkelen begreper når de påstår mac-virus herjer... de sier jo selv i artikkelen at det er snakk om en trojaner.

Ellers har vel Apple sagt de ikke vil utvikle/oppdatere Java for Mac selv lenger, så vil Sun ha Java som et plattformuavhengig alternativ framover må de vel se til å sørge for Java for Mac selv (slik de gjør for andre plattformer).

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai