QuickPick gir deg LaunchPad i Snow Leopard

QuickPickNår Apple i oktober viste fram Mac OS X 10.7 Lion var en «homescreen»-aktig funksjon kalt LaunchPad en av de nye hovedfunksjonene. Med applikasjonen QuickPick kan du få denne funksjonene allerede nå - lenge før løven er klar.

Kanskje en av de mest karakteristiske iOS-funksjonene som finner veien til Apples neste store oppdatering av Mac OS X, er den såkalte «Homescreen» eller «Springboard». I Mac OS X Lion blir denne funksjonaliteten kalt Launchpad og den vil fungere som en sentral oversikt over alle installerte programmer i systemet.

Launchpad

Her vil du, som på iOS, ha flere sider med applikasjoner som du kan bla deg fram og tilbake mellom ved hjelp av multi-touch. LaunchPaden skal enkelt kunne hentes fram og legger seg som et «lag» over skrivebordet. Herfra skal programmene raskt og enkelt kunne startes opp.

QuickPick

Hvis ikke du greier å vente til sommeren når Apple er forventet å offentliggjøre Mac OS X 10.7 Lion, så kan applikasjonen QuickPick i Mac App Store være løsningen. QuickPick koster NOK 55,- og gir, som LaunchPad, rask tilgang til å starte applikasjoner, dokumenter og annet. QuickPick starter du enten med en tastatursnavei, et klikk på ikonet i docken eller gjennom et aktivt hjørne i skjermbildet.

Programmet presenterer deg da med en «homescreen» hvor du selv kan velge hvilke applikasjoner, dokumenter eller mapper du ønsker å vise. Disse legges som et lag på toppen av skrivebordet, ikke ulikt hvordan Apples Dashboard fungerer i dag. Du kan lage så mange sider på din «homescreen» som du bare vil, men du kan ikke lage mapper slik som Apple viste fram i LaunchPad og som vi er vant til i iOS.

QuickPick koster NOK 55,- i Mac App Store eller direkte fra utvikleren araelium.com. Programmet blir mest sannsynlig ganske overflødig når Mac OS X 10.7 kommer, men greier du ikke å vente kan QuickPick absolutt være en noe å bruke tiden din på i mellomtiden.

Tags:
Traktors bilde

Traktor

Ser egentlig ikke helt poenget med dette. Det begyner nesten å nærme seg windows sin greie med å ha "alle" programmene ligende på skrivebordet. Jeg klarer i hvert fall å vente, 55 kr er det ikke verd!

ehb

Uten touchscreen sliter jeg å se hvordan dette er enklere enn Spotlight?

Sonsol

Selv har jeg lagt Applications-mappen på docken og valg å vise innhold som rutenett i mappe. Et noe billigere alternativ som gjør nesten samme nytten. Det skal også sies at jeg så og si aldri bruker mappen i docken siden jeg stort sett bruker Alfred.

Limbolama

Selv har jeg lagt Applications-mappen på docken og valg å vise innhold som rutenett i mappe. Et noe billigere alternativ som gjør nesten samme nytten. Det skal også sies at jeg så og si aldri bruker mappen i docken siden jeg stort sett bruker Alfred.

Eg står inne for kvart ord av dette sjølv. Rart at det ikkje er standard å ha den mappa i docken… i alle fall viss ein ikkje har Alfred – eller Quicksilver, som eg hadde før.

Kjøtt

Alfred (trist at det gikk som det gikk med Quicksilver) for den nye maskinen og Namely for den gamle (PB G4 Alu). Namely er meget kjapp, selv på den, men gjør ikke noe annet enn å starte programmer.

BzjPro

Kjøpte QuickPick igår.
Jeg er veldig fornøyd med den :D

BzjPro

Kjøpte QuickPick igår.
Jeg er veldig fornøyd med den :D

Jokers bilde

Joker

Jeg er ikke så begeistret for LaunchPad funskjonen i Lion
Det jeg heller gleder meg veldig mye mer til er Mission Control, så hvis noen kan skaffe det til Snow Leopard så er jeg villig til å petale noen slanter

Barcelonas bilde

Barcelona

Har det skjedd noe med quicksilver..., ser noen skriver om det

MacThaver

Lurer litt på det samme som Barcelona over her. Min quicksilver går i hvert fall så det suser. Likevel har jeg sett litt på Alfred og lurer på om det er vits å bytte eller om det bare er mye dilldall som er kult på papiret, men som man aldri egentlig bruker. Noen som har erfaringer med begge?

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Her finner dere Lion bakgrunne:

http://gigantor90.deviantart.com/#/d327ar6

Grohls bilde

Grohl

Lurer på det samme som MacThaver og Barcelona. QS fungerer fint hos meg også. Noe poeng i å bytte?

TheX

Har sjølv vært ivrig Quicksilverbruker i mange år, men siden den er blitt tregere med åra (muligens at alternativet har blitt raskere) så har jeg gått over til Alfred.

Alfred er helt sinnsyk rask å åpne på en gammel hvit MacBook. Noen drawbacks er mangel på "tab"-funksjoner som fungerte i Quicksilver. Det er andre måter å gjøre ting på i Alfred, men kanskje ikke like smooth. Likevel, jeg bruker en App Launcher for å åpne programmer, og det gjør Alfred nå bedre enn Quicksilver.

(Har satt Alfred til Command + Space (den jeg bruker mest) og Quicksilver som backup på Alt + Space. Det fungerer fint.)

mac_31

...

mac_31

Dette er jo selvfølgelig smak og behag, men dette fremstår for meg som temmelig unødvendig tullball...Håper at OS 10.7 har langt bedre ting å vise til når det kommer senere i år.

Limbolama

Eg har ikkje fått med meg at det har skjedd noko spesielt med QS. Eg bestemte meg for å teste Alfred for nokre veker sidan(det var vel kanskje ein artikkel her inne), og fann ut at eg likte det mykje betre.

Eg føler litt at eg aldri skikkeleg fekk grepet om QS – som om det var meir avansert enn det eg klarte å bruke det til. Min bruk var mest å starte program, men eg sakna også å kunne søke opp og opne dokument og mapper i tillegg.

Alfred er, som nemnt, raskt og effektivt, og det omfattar både program, internett, adressebok, mapper og filer og sikkert meir. Det tok meg ikkje lang tid å vurdere det som betre for min bruk enn det QS er.

AreKrishna

Det virker på meg som om Apple mister sitt fokus. Stadig nye funksjoner uten noen særlig enhetlig ide bak brukergrensesnittet (noe som jo hittil har vært Apples store fordel framfor Fisher-Price-Windoz). Både Dock og QuickPick? Det er forvirrende (spesielt for nybegynnere) å kunne gjøre det samme på mange forskjellige måter.

iOS er sikkert et fint OS til sitt bruk (iPhone og iPad), men hvis de i det hele tatt skal opprettholde Macen som en produktlinje så bør de ikke blande iOS inn i OSX

Dt er selvfølgelig markedsmessige årsaker til at de hele tiden må finne på noe nytt. Men det er ikke nødvendigvis en fordel for oss forbrukere.

Og de kan i grunn slappe av nok til å kunne bruke tid til ordentlig tenkning - de ligger jo milevis foran konkurrenten Windoze

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Litt grensesnitts valg i OSX hadde vert bra. Mange velger Windows fordi det nå har et kulere grensesnitt. Mange syntes grå blir får kjedelig.
Men når det kommer til hastighet og brukervendlighet leder OS X rått

Men jeg syntes LaunchPad virker genialt.
Håper det blir sån at du bare kan dobbelklikke på skriveborde så kommer LautchPad.

Dette vil gjøre lautchpad genialt etter min mening.

alter@gooogle.m...

Det ligner i grunn litt på Fences som jeg har brukt noen år på Windows....
Dog er Fences en måte å holde skrivebordet "ryddig" i Windows, noe som til tider kan være en noe jobbig affære. http://www.stardock.com/products/fences/

Evil D

Er det noen som har erfaring med å bruke QuickPick på en laptop med ekstern monitor?

Jeg bruker QuickPick på en 15" Macbook Pro (MBP) sammen med en 24" Apple Cinema Display (ACD). Jeg bruker utvidet skrivebord når MP er koblet til ACD, der ACD er hovedskjerm.

Etter å ha innstallert programmet satte opp jeg et par sider i QuickPick på ACD. Skuffelsen var stor da det viste seg at oppsettet ble ødelagt i det jeg koblet MP fra den eksterne monitoren og aktiverte QuickPick; alle ikonenen var da spredd utover skjermen, noen lå over hverandre mens andre var utenfor området som ble vist på den 15" store skjermen på MBP.

Er det mulig å sette opp QuickPick slik at oppsettet blir likt om man aktiverer det med eller uten ekstern monitor tilkoblet?
Eller er det noe i systeminnstillingene som må endres?

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Finnes det ingen prøveversjon eller noe.

willytks bilde

willytk

For min del, gjør LaunchBar eller Quicksilver nytten. Gjør det meste kjappere fra tastaturet.

Evil D

Fikk følgende tilbakemelding fra produsenten:
"Unfortunately QuickPick doesn't currently play nicely with screen resolution changes like that. This will be addressed in an update".

Så det er vel ingen grunn til å løpe og kjøpe hvis du bruker et oppsett med flere monitorer.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai