Call of Duty og Civilization i Mac App Store

Store spill i Mac App StoreMac App Store har hittil vært overrepresentert hva gjelder «små» spill og få store og populære titler har funnet veien til programvarebutikken etter den har vært åpen i to uker.

Det er derimot på vei til å endres ettersom Aspyr nå har lovet at flere av deres spill kommer til Mac App Store.

Aspyr har lenge vært en av de sentrale selskapene i spillmarkedet på Mac og selskapet har hatt ansvaret for å konvertere svært mange Windows-spill til Mac. Aspyr omfavner nå Mac App Store så langt det er mulig og har lovet at mange av deres spill vil komme til Mac App Store.

Apple stiller en rekke krav til applikasjoner i Mac App Store og dette begrenser også noe hvilke store spill som kan legges ut. Det ser nemlig ut til at spill som kun er konvertert til Mac med teknologi som Transgamings Cider ikke vil finne veien til Mac App Store enn så lenge.

Aspyr på sin side har foreløpig lagt ut både Civilization IV og Call of Duty 4. For oss norske brukere er det bare en stor hake, spillet er foreløpig ikke tilgjengelig den norske Mac App Store. Har du en amerikansk iTunes-konto kan du kjøpe spillet, men hvis du foreløpig kun har en norsk må du med andre ord vente litt til.

Call of Duty 4 gikk rett til topps på oversikten over spill med høyest omsetning på Mac App Store - over Angry Birds. Det vites ikke når spillet blir tilgjengelig i den norske Mac App Store.

Traktors bilde

Traktor

Fint at det kommer store spill på app store, men erlig talt, 300 kr for MW1! Det er jo billigere i butikk.

LeifTore

Når det gjelder Call Of Duty har jeg ikke anelse om den versjonen som her omtales er ny eller ei! Derimot er jo Civilization V lansert, så det at Civ IV er tilgjengelig er jo langt fra spennende for oss Civ-fans :-)

svars bilde

svar

CoD4 er vell fra 2007 ca.

Mac11es bilde

Mac11e

2011 kan se ut til å bli et sterkt spillår for Mac og vi ser tydelig tendenser på at flere utviklere åpner øynene opp for dette økende spillmarkedet. Lanseringen av Steam i fjor og App Store i år er nok bare starten på å etablere Mac som en fullverdig spillplattform.
I år kan vi blant annet glede oss til titler som Diablo 3, Portal 2, Rage, Dota 2 ++

Tkima1s bilde

Tkima1

Har nettopp funnet ut at du trenger ikke en amerikansk konto for å få den amerikanske App Store (m/ CoD og Civ) Alt du trenger å gjøre er; Scroll helt ned, helt nederst i høyre hjørnet er det en runding med det norske flagg i, endre denne til United States, there you go :)

bjellings

Tkima1: Har du prøvd å kjøpe noe?
Det kommer nok ikke til å gå

trooooonds bilde

trooooond

Som bjellings over her sier vil ikke dette gå. Hvis din iTunes-konto er registrert for bruk i kun den norske butikken, vil du få feilmelding idet du trykker Kjøp, akkurat som i iTunes Music Store eller App Store.

Du kan fint titte i den amerikanske App Store'n med norsk iTunes-konto. Den vietnamesiske for den del. Men du får ikke kjøpt en døyt, ei heller de som er gratis. ;-)

Tkima1s bilde

Tkima1

Ok, nei, har ikke kjøpt noe, skulle skrive det i posten ovenfor, men det må ha blitt borte for meg i det jeg skrev. Beklager isåfall.

devo

Hva pokker er poenget med at man ikke kan få det i Norge? Hvor mange ganger skal den feilen bli gjort før de skjønner at man må ha det beste distribusjonssystemet for å vinne over ye pirates?

nilsga

Civ V er jo i praksis ikke spillbart på Mac, så liten vits å kjøpe det, AppStore eller ikke.

Edit: Aha, det står Civ IV ja...

fmortens

positivt at de i det minste sier i fra at CIV 4 ikke fungerer på et case-sensitivt filsystem, men at de i det hele tatt har den begrensningen vitner om tvilsom portering og snodige kodekonvensjoner i utviklermiljøet for Windows :/

heisveiss bilde

heisveis

Nå kan man kjøpe Civilization i den norske appstoren...

mr_Chranss bilde

mr_Chrans

du kan nå kjøpe både Civilization & cod4 på norsk appstore nå :D

bloomx

hardware krava nokon plass. burde ikkje det stå i applestore?

bloomx

hardware krava nokon plass. burde ikkje det stå i applestore?

trooooonds bilde

trooooond

Står da det vet du.. Trykk på "More..." i beskrivelsen så får du frem minstekravene. ;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai