Subler - metadata-tagging for video i iTunes

SublerEr du på jakt etter et enkelt gratis verktøy for å legge til metadata, albumart og undertekster på MP4/M4V-videofiler i ditt iTunes-bibliotek?

Da kan programmet Subler være noe for deg.

Subler er et Mac OS X-program laget for å slå sammen H.264-video, lyd og undertekster til MP4 eller M4V-filer som kan spilles av på en rekke ulike enheter. Det kan også brukes til å endre eksisterende MP4/M4V-filer. Programmet har i skrivende stund følgende funksjonalitet.

  • Legg til tx3g-undertekster som er kompatibelt med alle Apple-devices; iPod, AppleTV, iPhone og QuickTime X.
  • Slå sammen video, lyd, kapitler, og undertekster fra mov, mp4 og mkv-filer.
  • Støtte for følgende codecer: H.264 Elementary streams (.h264, .264), AAC (.aac), AC3 (.ac3), Scenarist (.scc), SRT.
  • iTunes metadata-tagging og tagChimp-støtte.

Noe av det beste med Subler, er at alle endringer du gjør er helt tapsfrie. Subler gjør ingen konvertering av video eller lyd. Alt som gjøres er å pakke om video og lyd sammen med evt. undertekster og ekstra metadata i en MP4 eller M4V-fil. Nyttig for de som savner en enkel mulighet til å kunne legge til metadata på filmer og tv-serier de har manuelt konvertert fra DVD til iTunes/AppleTV eller andre mediesenter-løsninger.

Mange venter nok på at Apple skal åpne for filmer og tv-serie-kjøp via iTunes. Dessverre ser ikke det ut til å skje med det første. For de som ikke allerede har, eller ønsker å opprette en amerikansk iTunes-konto, kan Subler være kjekt for å få orden på metadata og eventuelle undertekster.

Subler tagChimp

Subler

Subler - Lagre som MP4

Subler er gratis og kan lastes ned fra Subler sin nettside.

magnusalexs bilde

magnusalex

Jeg har forsøkt både Subler og andre alternativer, men MetaX gjør jobben bedre og lettere, synes jeg. Den støtter også flere type tagger enn hva Subler gjør.

nerdegutts bilde

nerdegutt

Jeg har en litt annen opplevelse enn Magnus ovenfor.

MetaX er betydelig bedre grensesnittmessig, og muligens også funksjonelt. Mitt problem er at MetaX gjerne har ødelagt filmene jeg har brukt den på. I tillegg lagrer den en ny kopi av *hele* filmen (som tar sin tid når det er snakk om 3-4 gigabytes). Her glimrer Subler med å kun skrive de dataene som er endret inkrementelt til fila, hvordan nå enn den klarer det. Subler virker også å ha fått fart på utviklingen den siste tiden. Det kommer mye oppdateringer.

Kunne noen laget en nytt grensesnitt på den, og kanskje rappet en og annen funksjon fra MetaX, ja da hadde vi snakket fugl.

Min workflow er stort sett ripping fra DVD til fil med Handbrake (v0.95 har spesielt fine AppleTV (ny), Ipad, iPhone (retina) innstillinger, så jeg ikke trenger å ha ørten versjoner). Så en runde i Subler, og livet er lyst. Med en 2 og en 4-åring, samt to 11-åringer i huset er ikke levetiden på en fysisk DVD spesielt lang, så det er kritisk å få rippet ASAP :)

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Filmen vises ikke i Front Row hvis du har soft undertekst

magnusalexs bilde

magnusalex

Ang. MetaX så hadde jeg det samme problemet med korrupte filer, men det løste seg veldig enkelt med å skru på 64-bit støtte i Preferences. Ikke opplevd noen problemer etter det :)

TBRO

Takk for det tipset! Nå ordnet det seg for meg også med MetaX! ;) God helg!

tierra-manzana

Yes, MetaX rocks ! Mye bedre en Subler

Grohls bilde

Grohl

Kan man brenne inn subs med subler eller MetaX? Helst uten å konvertere filmen? Submerge gjør denne jobben, men gjør om fila til noe annet. Må være PS3-kompatibelt.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

Tvilsomt!

devo

Enig, film er film, ingen innbrenning uten konvertering :)

™s bilde

For filmer kjøpt m amerikansk konto - er ikke disse DRM-beskyttet? Går det likevel å legge til closed captions med Subler?

kaada

For de av dere som ikke er redde for å spandere et par kroner (ca 111,- med dagens kurs) på programvare, så har jeg gode erfaringer med iSubtitle:

iSubtitle

I dette programmet har du også en innebygd søkemotor for undertekster. Brukergrensesnittet er også veldig enkelt og oversiktelig.

Ludde83s bilde

Ludde83

Hvor finner jeg en bra side med undertekster?
Og jeg spør sikkert dumt nå, men er rimelig noob på dette, men hva er metadata?

Grohls bilde

Grohl

Jeg liker subscene.com. Pleier å finne det meste der og husker filtrering av språk.

Ludde83s bilde

Ludde83

Er det mulig å legge til sub-tekster i filmer/tv-serier som er kjøpt i iTunes?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai