Apple leverer nok et rekordresultat

Apple Apple rapporterte i dag sine resultater for første finanskvartal Q1 2011 (egentlig Q4 2010) og som ventet slo Apple alle tidligere rekorder og la fram de beste tallene i selskapets historie. Selv med Steve Jobs sykemeldelse friskt i minne, ser framtiden svært lys ut for Apple. Et overskudd på 6 milliarder dollar sørger for enda flere penger i Apples allerede vellfylte kasse.

Det knyttes alltid spenning til Apples finansielle resultater, men dagen i dag var kanskje ekstra spesiell. I går annonserte Apple at Steve Jobs sykemeldte seg og ettersom gårsdagen var en helligdag med stengt børs, så vi først resultatene av Jobs sykemelding når børsen åpnet i dag. Aksjen sank med over 6%, men steg litt utover dagen. Rekordresultatene som ble lagt fram etter børsens stengetid i dag beroliger kanskje investorene og markedet.

Apple la nemlig fra tidenes beste resultat med en omsetning på 26.74 milliarder dollar og et overskudd på 6 milliarder dollar. Dette er opp fra en omsetning på 15.68 milliarder dollar og et overskudd på 3.38 milliarder dollar samme kvartal året før.

Apple solgte hele 4.13 millioner Macintosh-datamaskiner, en økning på 23% sammenlignet med i fjor. Også iPhone salget økte med hele 86% og endte på 16.24 millioner solgte telefoner. Apple solgte derimo 7% færre iPods (19.45 millioner) enn året før, men årets nye produkt - iPad - endte på 7.33 millioner.

Vi har hatt et fenomenalt kvartal med rekordhøyt Mac, iPhone og iPad salg. Vi fyrer på alle sylindere og vi har noen svært spennende nyheter i pipeline dette året

uttalte en nylig sykemeldt Steve Jobs i en pressemelding fra Apple.

Apple går med andre ord svært godt for tiden og selger flere produkter enn de greier å produserer i nesten alle kategorier. Overskuddet på 6 milliarder dollar betyr at Apple per 25.12.2010 hadde hele 59.7 milliarder dollar på bok. Det tilsvarer 348 milliarder norske kroner. Mange forespeiler seg at Apple i 2011 vil begynne å bruke litt av pengene de har på bok til strategiske oppkjøp.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai