Apple ansetter sikkerhetsekspert

Apple ansetter sikkerhetsekspertApples popularitet har med iPad og iPhone økt drastisk. Flere og flere store selskaper har begynt å bruke Apple-produkter og sikkerhetsiinteressen i Apples-plattform har dermed også økt.

Det finnes foreløpig få virkelige trusler for Mac OS X, men Apple har nå ansatt en tidligere NSA-ansatt for å ytterligere forbedre Macens rykte hva gjelder sikkerhet.

Det er avisen Wall Street Journal som melder om at Apple har ansatt den tidligere National Security Agency-ansatte (NSA) David Rice. Rice jobbet i NAS som Global Network Vulnerability Analyst og har inngående ekspertise i sårbarheter i programvare.

Selv om det finnes få virkelige trusler for forbrukere i form av virus, trojanere og annen farlig kode til Mac OS X, har flere sikkerhetseksperter bevist at Macen er langt fra sikker. En av disse er Charlie Miller, som i fjor var i Oslo for å snakke om Mac-sikkerhet. Charlie Miller har ved flere anledninger vunnet «hacke»-konkurranser ved å avsløre sårbarheter i Mac OS X-programvare og gjennom disse få administratortilgang til maskinen.

Apples nyansatte David Rice har også arbeidet i den amerikanske marinen og skrevet boken Geekonomics hvor han prøver å dokumentere kostnadene ved sårbarheter i programvare. Det er mest sannsynlig denne problemstilling Rice vil jobbe med i Apple og han blir ikke alene. Apple har de siste årene ansatt en rekke sikkerhetseksperter og i fjor ansatte Apple både Ivan Krstić som har vært med på å utvikle sikkerhetsspesifikasjonen Bitfrost for One Laptop Per Child og Widow Snyder, tidligere sikkerhetssjef i både Microsoft og Mozilla.

Snober21s bilde

Snober21

(NAS) ? heter det ikke NSA?

ITsams bilde

ITsam

nei det er nok NAS = National Security Agency

mvh ITsam

kajac2

Det er NSA: http://no.wikipedia.org/wiki/National_Security_Agency

National Security Agency

Det kunne selvfølgelig være NAS (National Agency of Security), men det er det ikke.

winklers bilde

winkler

nei det er nok NAS = National Security Agency

mvh ITsam

Og logikken i det er hva?

petrus764s bilde

petrus764

Er nok ironi.

iValid

Det var jo svært så mye det skulle diskuteres om det het NSA, eller NAS. Hva med å holde seg til emnet?

bellariss bilde

bellaris

David Rice er en internasjonal annerkjent cyber-sikkerhets ekspert. Han har senest vært leder av "The Monterey Group" et strategisk konsulent firma, og han har vært konsulent for "Police Reform" hos "US Cyber Consequences Unit".

Før dette var han hos National Security Agency og Special Duty Cryptologic Officer for US Navy.

Det er liten tvil om at med Rice har Apple fått en tungvekter innen Cyber-sikkerhet ombord.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai