Nytt design på Apple.com

Nytt design på Apple.com

Etter flere timers nedetid i Apple Store trodde mange at Apple kom til å lansere flere nye produkter, men når nettsidene endelig kom tilbake var det ingen nye produkter å se. Apple hadde derimot gitt sine nettsider et nytt design.

Mange har lenge ment at Apples nettsider er noen av de beste bedriftsnettsidene som finnes og de ser unektelig pene ut. Nå har Apple forbedret designet ytterligere og i morges dukket et nytt design opp på Apple.com.

Endringene er ikke enorme, men Apple har gjort en rekke kosmetiske og funksjonelle endringer. Det første man legger merke til er at toppmenyen har blitt mye mørkere og har gått fra lys grå til mørk grå. Graver man dypere inn på nettsiden ser man også at Apple har droppet Coverflow-funksjonen de hadde på produktsidene og introdusert en enklere undermeny.

Nytt design

Det hele er også piffet opp med en rekke animasjoner, både ved lasting og bruk. Toppmenyen detter ned fra toppen under lasting og produktene flyr inn fra siden når du skifter kategori. Selv om Apple Store var nede i flere timer, er det ingen synlige endringer utover ny toppmeny i Apples nettbutikk.

Hva synes du om Apples nye nettside?

Tags:

akan86

Ser penere ut synes jeg.

DanTheMan

Kjempelekkert! :D

Apropos animasjoner, hvorfor i huleste har Mac1 fått animerte reklamer for Scientologi?

aajon

Håper at vi vil se et slik UI i Lion også. Eller hva?

iAndrews bilde

iAndrew

Diskret og pen oppfriskning :-)

Henfjel

lekkert! d så veldig pent ut

torbjoerns bilde

torbjoern

Kjempelekkert! :D

Apropos animasjoner, hvorfor i huleste har Mac1 fått animerte reklamer for Scientologi?
Skulle likt å vite hva som er det neste de har tenkt å reklamere for. Sigaretter, kanskje? Ikke fullt så farlig å røyke som å være scientolog, men mye billigere i hvert fall.

admins bilde

admin

@torbjoern og @DanTheMan

Annonsene leveres fra Google. Vi kan ikke se noen Scientologi-annonser, men send URLen som du havner på når du trykker på annonsen til webmaster@mac1.no og vi skal blokkere dem.

DanTheMan

@admin Til slutt står det scientology.org, så det er nok dit den går... :-)

Enig med @aajon

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Håper vi får litt mere valgmuligheter til grensesnittet på Mac OSX 10.7 der vi kan velge mellom får eksempel dette nye grensesnittet samt dagens og tidligere design. Og litteraen farger hadde ikke skadet. Er det eneste jeg savner fra dritt-operativsystemet Windows.

svanos bilde

svano

@DanTheMan Hvorfor ikke bare bruke GlimmerBlocker? (eller evt. en av alle de ad-blockene som kommer som addons for de ulike nettleserne). Slipper du å tenke på hva det annonseres for :)

LarsMartinS

Først ble jeg nesten skremt og litt sint for endringene, for jeg har alltid likt Apples hjemmesider så godt. Lettelsen var STOR da jeg innså at jeg elsker dette designet enda mer!

DanTheMan

@svano Det finnes noe som heter iPad. Av Apple!

E. Skrott

DA nettsidene endelig kom tilbake

-Evens bilde

-Even

Stilig at man kan bruke piltast høyre og venstre for å navigere i undermenyene, feks komme fra "Mac" til "Programmer" er et trykk på høyre piltast! :) Husker ikke om det gikk i coverflowen, mn stilig var det uansett! :)

svanos bilde

svano

@DanTheMan OK. ser den ;)

ddybings bilde

ddybing

Designet var veldig uvant i starten, men etterhvert ble det mer behagelig å bruke. Nå ville jeg ikke hatt noe annet! :D

Jokers bilde

Joker

Håper dette kan ha noe med hvordan OS 10.7 kommer til å se ut :)

xclusives bilde

xclusive

Etter å studert designet, må jeg si jeg dessverre er skuffet. Kanskje den eneste her, men allikevel. Jeg har problemer med å se hva Apple nå prøver å kommunisere. Nettsiden var heller ikke særlig god med forrige design, og nå minner den meg enda mer om en svenskebod som hiver produkter i din retning for å selge enda mer. Jeg savner en bedre estetisk gjennomtenkt løsning enn hva den er i dag. Design-trendene i disse dager ligger etter malen "less is more", det får jeg ikke følelsen av her. For å vise til en side som faktisk har klart å gjøre det, på trods av at det er en nyhetsportal, så skal dagbladet.no berømmes for å gjøre sidene sine enkle.

Sidene som ligger under hovedmenyen har forskjellige desgin, det er ingenting galt med det, men i dette tilfellet samsvarer ikke sidene med hverandre. At det kun er Mac og iPod som har fått animasjonsmenyer, gjør at menyen i på denne måten blir forvirrende i forhold til de andre sidene. Det gjør også nettstedet forvirrende. Da er det heller bedre at de blir skilt ut som separate sider, for heller å bygge identiteten til hver enkelt av de kategoriene som denne siden har. En ting jeg vil gi kompliment på, er at animasjonen når man trykker på undermeyene under Mac eller iPod har en bedre fade-in i animasjonen enn når man trykker på hovedmenyen. Animasjonen burde vært løst på en annen måte etter min mening, om det i det heletatt burde være animasjon på denne siden.

Kategoriseringen i hovedmenyen er også en annen ting jeg vil påpeke. Den burde vært noe mer gjennomtenkt. Her finnes det flere måter, hvor kanskje håndholdt, satsjonær og laptop kunne gjort ting mer oversiktlig (kun et forslag). Da kunne man antagelig også løst problemet med at iPad og iPhone ikke har en undermeny slik som Mac og iPod har (om det er ønskelig).

Når det kommer til iTunes og Apple Store, ser jeg på det som to butikker. Akkurat nå er det kun Store som oppfører seg som en butikk. Dessuten må jeg innrømme at jeg begynner å bli rimelig lei av at Apple reklamerer med The Beatless. Jeg er hverken fan eller liker musikken dere, og litt mer fantasi for å gjøre at annen musikk også reklamert.

Og til alle andre som skriver her: Hver så snill å gi litt mer konstruktive tilbakemeldinger enn at det bare er lekkert. Å si at et design er lekker, er som å høre blodfans gi tilbakemelding på Metallica-musikk. Det blir dessverre glorifisering og stor mangel av kvalifisert kritikk.

For ikke høres ut som en som bare klager, så er jeg selv utdannet webdesigner og jobbet og omgitt meg med estetikk og kunst i nærmere 10 år.

espran

"Det hele er også piffet opp med en rekke animasjoner, både ved lasting og bruk. Toppmenyen detter ned fra toppen under lasting og produktene flyr inn fra siden når du skifter kategori. Selv om Apple Store var nede i flere timer, er det ingen synlige endringer utover ny toppmeny i Apples nettbutikk."

Woooaaah, skjønte ikke helt denne før jeg brukte Safari i stedetfor Firefox. Skikkelig kult! Bruker Firefox i stedet fordi Safari har problemer med bildevisning og lignende på Facebook, noe som irriterer meg ..

ddybings bilde

ddybing

@Joker De viste jo Lion på Back To The Mac`eventen i høst, syns utseende var ganske likt SL, men de var kanskje ikke helt ferdig med designet, enda? :rolls eyes:

Jokers bilde

Joker

Nei var ingen forskjell da, men kan jo altdis håpe på noe nytt :)

ddybings bilde

ddybing

Ja absolutt, må si jeg begynner å bli litt lei av det samme Leopard og SL designet :)

Skjønner godt hvorfor Apple sa at SL bare var en oppdatering av leopard

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai