Snart ny MacBook Pro?

Ny MacBook Pro?

Vi nærmer oss våren og perioden hvor Apple typisk har sluppet en oppdatering til MacBook Pro. Nye rykter hevder at Apple er i ferd med å introdusere en oppdatert MacBook Pro-linje og varelageret kan tyde på at de stemmer. Blir det en MacBook Pro i Apples nye Liquid Metal framfor aluminium?

Nettstedet MacRumors peker på at leveringstiden på MacBook Pro nå har blitt vesenetlig lengre enn normalt - et tegn som pleier å bety at Apple prøver å tømme lagrene og klargjøre for en oppdatering. Hos Amazon, en av verdens største nettbutikker, har nå 1-2 måneder leveringstid på en helt standard MacBook Pro .

Litt lang leveringstid?

For øyeblikket er det hele 289 dager siden Apple sist oppdatert MacBook Pro og en oppdatering av modellen er dermed på høy tid. Hva en slik oppdatering skal inneholde utover de vanlige prosessor, lagring og minneoppgraderingene.

Noen spekulerer derimot i at Apple vil gi MacBook Proen et helt nytt skall i Liquid Metal, en avansert «formløs» metallegering som Apple har enerett på å bruke i forbrukerelektronikk. Denne spekulasjonen fikk ytterligere fart på seg etter at Apple denne uka oppdaterte nettsiden sin.

Liquid Metal

I oppdateringen av nettsiden erstattet de sin aluminiumsmeny, men en meny som nå er farget i samme farge som Liquid Metal har. En vesentlig mørkere farge. Dette er selvsagt kun detaljer, men er det noe Apple liker så er det nettopp slike detaljer.

En av oppfinnerene av Liquid Metal, Atakan Peke, har tidligere uttalt at han tror at Apple vil lage iPhone-antenner i LiquidMetal. En annen tidligere ansatt i LiquidMetal, Dr. Jan Schroers, har også uttalt seg om Apples eksklusive lisensiering av metallet og han mener fast bestemt at Apple kommer til å bruke metallet til å videreutvikle designet på blant annet MacBook Pro, iMac, iPhone, iPad og sine skjermmodeller.

Metallet gjør det nemlig mulig å støpe helt sømløse metallprodukter. Dette åpner for at Apple kan støpe formen til en MacBook Pro i metall og dermed få et unibody-produkt som blir enda bedre enn dagens. Selv ved en tykkelse på kun 0.3 millimeter, skal metallet være sterkt nok til å kunne brukes til denne typen produkter ifølge Schroers. LiquidMetal skal allerede ha produsert en rekke slike prototyper for Apple.

At MacBook Pro snart får en oppdatering er uansett hevet over all tvil. Om det blir i Liquid Metal er kanskje mindre realistisk - men vi kan leve i drømmen?

paaandas bilde

paaanda

gjeeesp... hadde jeg hatt en krone for hver gang jeg så den overskriften, da hadde jeg hatt 24 kroner nå.

Wavelengths bilde

Wavelength

gjeeesp... hadde jeg hatt en krone for hver gang jeg så den overskriften, da hadde jeg hatt 24 kroner nå.

Vil jo si at det er en viktig nyhet i Apple-verden. Så skjønner ikke gjespet ditt...

iMats97

Var det ikke slik at apple ville bruke lickuid metal til batteriteknologi da???

Loevhagen

Tror heller at fargeendringen på Apples hjemmeside er utført for å matche ny profil på oppgradert OSX (Lion).

spiffers

Menyen hos apple.com er mer glassaktig enn metall, legg merke til glowen rundt kantene på elementene. Har liten tro på at hele produkter vil bli laget i LM pga høy pris, tror mer at det vil bli brukt til en del kritiske elementer, som antenner, komponenter i batterier o.l.
Men det er en ny MBP rundt hjørnet, og årsaken til det er Sandy Bridge. Ny MBP kommer nok innen et par uker. Tipper det blir One More Thing i februars Keynote og iPad 2 slipp.

Mistahh

Endelig et MacBook Pro-rykte. På tide med en overhaling nå, selv om maskinene fortsatt ser veldig bra ut.

Cryptography

Det jeg syntes er litt skummelt er at ryktene kun gjelder 15" og 17". Er veldig klar for en oppdatering til 13" MBP, blant annet ville jeg satt pris på en liten økning av PPI, slik 15" har fått.

rmbos bilde

rmbo

Gleder meg skikkelig! Tid for min første Mac :)

erlendkinn

Argh, jeg kjøpte en 15 pro rett før sommeren :P

torsteng

Ja, nå må de nye MBP komme! Jeg får og avventer kjøp! Etter 2 ganger å ha kjøpt Mac Mini umiddelbart før neste modell kom så nekter jeg å kjøpe Macbook Pro før neste modell er her. Det er vel sikkert såpass mange av oss som sitter på gjerdet nå at Apple MÅ lansere nye modeller for ikke å tape for mye salg..

keiserjohn

gjeeesp... hadde jeg hatt en krone for hver gang jeg så den overskriften, da hadde jeg hatt 24 kroner nå.

Haha :-D

steffenz

Jeg håper på dét!
Har så lyst å kjøpe MacBook Pro nå, men føler det er et dårlig tidspunkt med tanke på oppdatering. Håper det skjer noe kjapt!
Veldig spennende!

DeeWox

Argh, jeg kjøpte en 15 pro rett før sommeren :P
Ville ikkje tenkt så mykje på det... Då vil du ende opp med store angstproblem kvar gong du skal kjøpe eit produkt.

torbjoerns bilde

torbjoern

Argh, jeg kjøpte en 15 pro rett før sommeren :P
Ville ikkje tenkt så mykje på det... Då vil du ende opp med store angstproblem kvar gong du skal kjøpe eit produkt.

Problemet med Apple er at de ikke reduserer prisene før en oppgradering, selv om oppgraderingen vil medføre høyere spesifikasjoner til lavere priser. Hvem vil betale fullpris for fjorårets teknologi?

Larsabal

Fikk nettopp mail om at bestilt 17" 2.8ghz 8gb 256SSD ble sendt i dag, så de produserer/leverer fortsatt av gammel type CTO.

Og nei, jeg er ikke stresset mtp at det kommer ny "i morgen". Det er behov for maskinen "i går" i jobbsammenheng og spec tilsier at den kommer til å gjøre en god jobb den forventede levetiden på 2 år før den byttes ut i hva som måtte gjelde da :-)

bjajoh

Kjøpte ny MBP 13 i nov 2010, og har sjølsagt lyst på ny når den dukker opp i butikkene, men må jo da selge den eg har no.. So spm mitt er kor mye eg kan ta for min nåværende MBP? den er strøken ofc!

Macoldis (ikke bekreftet)

Hei

Artig....om det kommer.
Hvor ble det av ryktet om karbonfiber, drukna det i Liquid Metal
Eller var det bare en eier av en gammel (Plastik) MacBook som håpa på noe bedre neste gang og som satte ut det rykte.

Macoldis

iValid

Når vil en evt. ny MBP bli lansert?

torbjoerns bilde

torbjoern

@iValid: Det finner du ut når den har kommet. ;-)

Blir det senere enn februar, så vil det være mer enn 10 måneder siden lanseringen av nåværende MBP - noe som dermed blir ny rekord. Høyst sannsynlig blir lanseringen i februar, med andre ord.

X

airmazter

Typisk at denne kommer like etter jeg har bestilt :p nesten sånn jeg håper at det tar litt lenger tid enn som så :p

torbjoerns bilde

torbjoern

airmazter: Det er 14 dagers angrefrist på nett-kjøp.

X

Pio

Lansering neste måned hadde vært topp! Går ut fra at det tar litt tid etter det før man får kjøpt den, men ny maskin til jeg begynner på master til høsten burde tydeligvis ikke være noe problem! :)

Begynner å bli på tide å bytte ut MacBook'en min etter over fire års tro tjeneste.. Fortsatt 90% batterikapasitet på det originale batteriet etter over 1300 loadcycles! Men vifta streiker, og maskinen knirker litt i kantene etter å ha blitt håndtert litt, hehe..

elosos bilde

eloso

Venter i spenning! Kjøpte en MacBook Pro 15" på Elkjøp like før jul, men returerte den da jeg synes 15" ble litt stort. Håper på en 13" med godt oppløst skjerm og ellers gode specs som kan holde i flere år. Håper Apple lanserer noe snart!

dundee

Spørs hvilken betydning problemene med Sandy Bridge får. Dersom Apple planlegger å bruke SB på nye MBP kan vi fort se lansering i løpet av februar, men med salgsstart først i april-mai...

Og for de som kjøpte før sommeren er det jo da snart et år siden. Synes du det er bittert blir du enten en bitter gammel mann siden det alltid kommer ny modell et år etter at du kjøpte den, eller så blir det aldri noen ny maskin siden du alltid kan vente et år og få en enda bedre...

iValid

@eloso
Hvorfor kjøpte du den på Elkjøp? Det er jo billigere å kjøpe fra Apple sine hjemmesider, siden andre markedsleverandører, slik som Elkjøp, først må kjøpe fra Apple og dernest selge den dyrere for å få omkostningen på varen.

Mr.Wantons bilde

Mr.Wanton

@iValid

Elkjøp kjøper direkte fra Apple, og betaler ikke samme pris som privatpersoner.
Dette betyr at de kan selge varen for samme pris som Apple men dog med lavere fortjeneste. Vil ikke bety at de nødvendigvis er dyrere, de tjener rett og slett mindre på hvert salg.
Jeg tok en kjapp sammenligning, og faktisk ligger noen av deres modeller 500 kr lavere i pris enn Apple, internettpris vel og merke.

iValid

@Mr.Wanton
De varene du nevner er muligens billigere hos Elkjøp sine nettsider, kontra Apple sine. Men du må huske at det er gratis levering hos apple, men hos Elkjøp koster frakten også. Vet heller ikke hvordan garantier og serice Elkjøp er behjelpelig med.

Traktors bilde

Traktor

Så må du huske på at elkjøp har en meget fleksibel 30 dagers retturløsning. Som ikke kan sammenliknes med den 14 dagers retturretten du få på nettkjøp.

elosos bilde

eloso

@iValid

Kjøpet var noe spontant (dyktig epleselger hos Elkjøp på Slependen). Maskinen, en 15" med i7, var også satt ned en tusenlapp på det tidspunktet. Var noe ambivalent i forhold til størrelsen, men hoppet på og ville gi den en sjans. Det var fullt mulig å returnere maskinen dersom jeg ikke ble fornøyd, sa selgeren. Noe jeg også gjorde etter tre uker med meget pent bruk. Synes MBP og generelt Mac OS var helt knall, men ønsker meg en noe mindre fysisk maskin, altså en 13". Nå venter jeg utålmodig i spenning på oppdatert MBP samtidig som jeg vurderer en MBA 13". Skal ikke være så lett, dette.

iValid

@eloso
Bra du var fornøyd med MacBook Pro og OS X :)

Må innrømme at Elkjøp hadde en meget god service angående ditt bytte, hva betalte du for maskinen?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai