TEST: Mobee Magic Charger

Test av Mobee Magic Charger

Hvis du har skaffet deg en Magic Mouse så vet du sannsynligvis også at den «magiske» trådløse musen til Apple liker batterier. Den spiser en del batterier og har du ikke gått til innkjøp av oppladbare batterier blir driftskostnadene på musen høy. En ny smart induksjonslader gjør hele prosessen med opplading mye, mye lettere. Vi har testet Mobee Magic Charger.

Mobee Magic Charger er et nytt tilbehørsprodukt til din Mac som gjør det veldig enkelt å lade din Magic Mouse. Produktet har skapt mye interesse og vi omtalte det også her på Mac1 i fjor. Nå er Mobee Magic Charger endelig å finne i butikkene i Norge og vi har tatt en titt på dette produktet.

Den magiske laderen er rett og slett en svært smart trådløse «ladeplate» som kan lade din Magic Mouse trådløst ved hjelp av elektromagnetisk induksjon. Det hele skjer over USB og for å få din Magic Mouse til å fungere med induksjonsladeren, må du sette inn en egen Mobee batteripakke i musen.

Test av Mobee Magic Charger

Din Magic Mouse endrer seg ikke visuelt når batteripakken er satt inn i musen, men Mobee sine batterier veier noe mindre enn standard AA-batterier som musen normalt bruker. Resultatet er at din Magic Mouse går ned i vekt - fra 108 gram til 91 gram. En merkbar vektreduksjon, men ikke noe som for oss gjør noe fra eller til.

Med batteripakken plassert i Magic Mousen, behøver du kun å plugge inn «induksjonsbrettet» inn i en vanlig USB-port. Laderen henter all strøm fra USB og du trenger ingen strømadapter. Stort pluss! Designet er lagt tett opp mot Magic Mousen den skal lade og produktet ser ut som det er skapt for musen.

Nå «induksjonsbrettet» er plugget inn i en USB-port vil en liten LED-lampe på forsiden lyse svakt rødt. Med en gang du legger musen oppå brettet skifter denne farge til grønn og den vil begynne å lade batteriet i musen umiddelbart. Ingen drivere, ingen knapper - veldig enkelt. Laderen bruker ca. 6 timer på å lade batteriet helt opp, men her må man være litt oppmerksom. Macen registrerer nemlig aldri batteriet som fullstendig oppladet, men dette skyldes at Mobee har batterier som er noe svakere enn standard AA-batterier.

Mobee har 1.2v NiMh-celler som totalt utgjør 2.4v. Standard AA-batterier leverer derimot 1.5v per batteri - noe som totalt utgjør 3v. Når Mobee er fullladet tror Magic Mouse at den kun er ladet opp 70%. Den praktiske betydningen av dette er at musen din må lades litt oftere og at menyen i Mac OS X aldri hevder å være fulladet selv om den faktisk er det. At musen går litt fortere tom for batteri løses ved at lading nå er mye, mye lettere.

Video

Konklusjon

Mobee Magic Charger er et produkt du ikke tror du behøver før du faktisk prøver den og ser hvor smart den er. Induksjonslading ser ikke bare kult ut, men kan faktisk også spare deg for litt penger - i hvert fall hvis du enda ikke har kjøpt deg oppladbare batterier til din Magic Mouse.

Produktet er lekende lett å bruke og krever ingen form for installasjon, strømadaptere eller opplæring. Den største utfordringen har vært å huske å sette musen på laderen når dagen er over. Gammel vane er vond å vende, men etter et par dager begynner den «nye» vanen å sitte i fingrene.

Mobee Magic Charger koster NOK 599,- og er å finne i butikker som selger Apple-produkter. Tell, Eplehuset i Fredrikstad og Sandvika, iUtstyr.no, MeatStore og snart Elkjøp fører produktet fra Mobee. Meat Distribution er distributøren.

Positivt

  • Enkel og svært brukervennlig
  • Pent design
  • Sparer deg for batteribytte
  • Miljøvennlig

Negativt

  • Rapporterer aldri 100% oppladet batteri
  • Litt kortere levetid enn standard AA-batterier
  • Litt lavere vekt, noen liker at musen er tung

oddbjarne

"Nå er Mobee Magic Charger endelig å finne i butikkene i Norge og vi har tatt en titt på dette produktet."

Hadde vært kjekt om du kunne nevne en butikk som har den inne, sånn at vi kan løpe ut å kjøpe med en gang. :)

manwithnoname

De her har produktet : http://www.meatstore.no/the-magic-charger.html
Også vet jeg Eplehuset i Fredrikstad og InfoGrafikk har produktet i butikken sin, kommer sikker snart i de andre butikkene til Eplehuset også.

MjhZs bilde

MjhZ

http://www.tellit.no/produkter/tilbehor/musogtastatur/mobee-magic-charger.html

Tell i Stavanger har den på lager!

macfan88s bilde

macfan88

"Hvis du har skaffet deg en Magic Mouse så vet du sannsynligvis også at den «magiske» trådløse musen til Apple liker batterier. Den spiser en del batterier og har du ikke gått til innkjøp av oppladbare batterier blir driftskostnadene på musen høy (...) Mobee Magic Charger koster NOK 599,-"

Tror jeg lett investerer i noen pakker 10-pac Firstprice-batterier - de holder ut Magic Mousens levetid og det er MYE, MYE billigere. 599 kr for en enkel ladestasjon til et produkt du bare har i et par år er i mine øyne definitivt ikke verdt det. Jeg ser jo selvfølgelig at det er kjedelig å bytte batterier en gang i måneden, men når den koster det samme som musen selv blir det litt tåpelig.

manwithnoname

Meatstore.no og tellit.no selger den til 499,-

Jeg fikk min fra Meatstore.no og er meget fornøyd, er en rimelig aktiv bruker og med batterier fra Nille så byttet jeg ca en gang i uka, men det slipper jeg nå :)

Jokkims bilde

Jokkim

"Hvis du har skaffet deg en Magic Mouse så vet du sannsynligvis også at den «magiske» trådløse musen til Apple liker batterier..."

Det har ikke jeg opplevd. Kjøpte magic mouse i mai i fjor, og bytta batterier først nå rett før jul

manwithnoname

Nå vet jeg ikke hvor mye du bruker din, men jeg sitter 10-14 timer foran Mac'n hver eneste dag og glemmer å skru den av når jeg gir meg. Da går det litt strøm :/

Maidennors bilde

Maidennor

Koster 399,- på iustyr.no, pluss frakt selvfølgelig.

Nalle Toffus

Driftskostnadene ved vanlige batterier høy?

Vel, jeg bruker Magic Mouse daglig. Skifter batteri ca hver 2 måned. Batterier til to kroner stykke. Batterikostnad kr 24,- per år.

Til å leve med vil jeg si:-)

Og det tar minst tjue år før jeg kommer opp til kostnaden med Magic Charger...

Innen den tid har det vel kommet noe annet digg:-)

Chriistoffer

Feil link på iUtstyr, står itUstyr.

Skogsgudens bilde

Skogsguden

Lekker liten sak, men hva er vitsen?

Jeg bruker iMac-en min hver eneste dag og bytter batteri kanskje fire ganger i året. En pakke med ti batterier koster under 30 kroner på butikken. Skal holde på i mange år for å tjene inn den greia der, gitt.

Jeg må si jeg reagerer på artikkelen, som gir inntrykk av at batterikostnadene er uholdbare nesten. Det er jo på grensen til å være komisk.

admins bilde

admin

@Skogsguden

Tja, jeg bruker lett opp et batteri mye kortere tid, men nå slår jeg den heller aldri av. Det er for meg mest et irritasjonsmoment å måtte kjøpe nye batterier flere ganger i måneden og skal man prøve å være litt miljøvennlig koster batterier litt mer enn ti for 30,-

Det er allikevel det å ikke ha batterier på skrivebordet når man går tom for deretter å måtte huske det når man handler som er det kjipeste.

Traktors bilde

Traktor

Synd at jeg akuratt har kjøpt en apple batterilader, som varer 1/4 av hva vanlige IKEA batterier gjør. Det er egentlig helt latterlig, de lader ikke en gang fult opp :rolls eyes: Makan til søppel :-(

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Det jeg gjerne skulle ha visst, er hvorfor i heiteste apple ikke lagde den fordømte musa der med oppladbart Li-batteri innebygget i utgangspunktet, kanskje tilogmed med en usb-kabel som reserve- og ladeløsning

iRudis bilde

iRudi

Hadde vært fint med en sånn induksjons plate (eller hva det nå kalles) som lader tastaturet også. Kanskje iPhonen i tillegg. Man må jo riktignokk sette inn en sånn mottaker. Kanskje i neste(eller neste, neste) generasjons iPhone så er sånne mottakere innebygd.

Traktors bilde

Traktor

Tenk hvor greit det ville vært om helle skrivebordet kunne vært en induksjons plate, da ville man aldri gått tom for strøm.

manwithnoname

Traktor : Ingen dum idé!!!

@iRudi : http://www.ilounge.com/index.php/news/comments/mobee-shows-new-chargers-for-magic-trackpad-more/

iRudis bilde

iRudi

@manwithnoname Ahh, kult at d har tenkt fremover. Menne, er nokk bedre med det som Traktor nevnte. Eller fylle en vegg med en sånn plate. Absolutt alt i hele rommet går på trådløs strøm :P Hadde vært tøft. Sett sånne teknologi eksperter på tv som på står at det kan bli mulig å gjøre det i hele bygninger. Skjer nokk ikke med det første, men hadde jo vært kult. Kult og dyrt. Kanskje farlig og. Kreft fremkallende? Hvem vet, men nå er jo alt "kreftfremkallende" :P

dngs bilde

dng

Kjøpte min Magic Mouse i august og har 41% igjen på batteriene. Jeg bruker musen flere timer daglig.

darthmacs bilde

darthmac

Opplever det samme som dng. Kjøpte min i februar ifjor og har byttet batteri 1 gang. Og ja musa brukes endel timer hver dag :-)

FREAKSHOW

Kjøpte denne på Eplehuset Midtby'n i Trondheim:)
Den selges der.

oberonic

Jeg anskaffet meg en slik i dag. Design og funksjonalitet var det intet i veien med. Derimot kunne jeg ikke få platen som skal sitte på undersiden av magic mouse til å sitte på plass, uten å løsne, hvis musa fikk det minste rykk. Denne platen er laget av plast, og på den ene enden er det en ytterst skjør tapp, som skal feste platen fast. Platen er montert til en batteriholder, og tyngden på denne var for stor, til at det hele ville sitte på plass.

Sikkert en god løsning for mange, men etter min oppfatning skal en muselader som koster 499,- i en butikk være feilfri, og holde i fmange år. Pengene tilbake, og ikke mer Mobee Magic Charger på meg. I alle disse faancy testene hvor det blir skrevet om alle mulige teknologiske vidunderligheter, så leser jeg ytterst sjelden ett eneste pip om byggekvalitet. Vi lever i en plastverden, og det er grunnen til at jeg liker Magic Mouse. Med dyrere byggematerialer, delvis aluminium. Plutselig skulle undersiden byttes ut med en billig plastdingsbums. Sikkert vanskelig å få til en løsning med metall, siden opplading er trådløs, men det skal da ikke gå ut over meg? Æsj.

todden

Jeg handler batterier på IKEA. 10 AA batterier til 19 kroner. Kjempebatterier. Bruker dem til GPS´en og jaktradioen. Holder leeeeeenge. Har Magic Mouse selv og opplever ikke at den er sulten på strøm men jeg sitter ikke 10 timer heller. Får 260 AA batterier for 499,- og med et forbruk på 2 batteri pr mnd har du batteri i 10 år. Så løøøøp å kjøøøøp (batteri) ;-)

rattata12s bilde

rattata12

Så var jo spørsmålet om miljø noe også da... :rolls eyes: :rolls eyes:

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai