Mac App Store forsinker oppdateringer

Mac App StoreSelv om mye taler for at Mac App Store kommer til å bli en kjempe suksess, er det også store utfordringer med Apples modell. En av disse er oppdateringer.

Hva skjer når selskaper må vente ukevis på å få tettet alvorlige feil i programvaren fordi Apple må godkjenne hver eneste oppdatering?

Selskapet Panic som har utviklet populær Mac-programvare som Transmit, Coda og Unison har i et blogginnlegg tatt opp en av de større problemstillingene med Mac App Store. I siste utgave av Transmit oppdaget nemlig Panic alvorlige uforutsette problemer med Transmit Disk og Amazon S3.

Feilen ble rettet og siden Panic distribuerer programvare både i og utenfor Mac App Store planla Panic å først slippe oppdateringen til alle som har kjøpt Transmit utenfor Mac App Store når den dukket opp i Mac App Store. For å unngå forvirring var dette planen, men når Apple fortsatt ikke hadde godkjent oppdateringen etter 20 dager følte Panic at de måtte slippe oppdateringen til de som har kjøpt programmet utenfor Mac App Store.

Denne situasjonen viser et åpenbart problem med Mac App Store - godkjennelsesprosessen tar uforholdsmessig lang tid og viktige oppdateringen kan bli sterk forsinket. Siden programvare i Mac App Store brukes på helt andre måter og kan få tilgang til annen type data enn iOS-applikasjoner, kan dette også ha sikkerhetsmessige ringvirkninger. Hva hvis dette var et alvorlig sikkerhetshull som kunne utnyttes?

Transmit ble godkjent to dager etter deres blogginnlegg og versjon 4.1.5 er nå tilgjengelig både i Mac App Store og til alle kunder utenfor Mac App Store. Problemet er løst, men dette er bare en av mange utfordringer Mac App Store vil stå overfor i året som kommer. Det er kanskje derfor det fortsatt er beta?

Traktors bilde

Traktor

Det spesifike problemet er løst, men den lange behandlingstiden på apps og selv på oppdateringer er fortsatt et problem. Og hadde ikke dette bltt tatt opp i denne bloggen, hadde de sikkert fortsatt ventet på godkjening.

pushits bilde

pushit

Gjesp, noe annet nytt under sola enn Apples patologiske kontrollbehov på alle bauger og kanter?

ZiPLe

Jeg regner med det ikke er tillatt med Sparkle på App Store godkjente apps?! Det kunne ha løst slike utfordringer.

Som iPhone-utvikler er det av og til jeg misunner mine Android-utviklende kollegaer... En oppdatering på "mine" apps må planlegges i god tid i forveien, for Android, push and publish...

Anonymous

Hei

pushit

Dette blir for dumt sagt av deg

Når du kommer ut i den store verden finner du sikkert ut før eller siden at du har et patologiske kontrollbehov av å kunne bestemme hva Apple skal selge, eller alle andre.
Tror ikke jeg ville hatt deg som innkjøps sjef i mitt firma eller ansatt i det hele tatt før du hadde blitt omvent fra ditt patologiske kontrollbehov om av hva som bør godkjennes for salg i visse butikker
Det som er det triste i denne verden er at det er så mange som lærer seg å skrive før dem har lært det mest elementære.

Macoldis

nikkor

har allerede fått oppdateringer på mine apps.
De kom inn automatisk og jeg fikk en egen forespørsel om det var ok,

Bra med streng kvalitetskontroll så vi ikke får inn problemer.

Chalkleys bilde

Chalkley

Moderert av Wackhy:
§1 Folkeskikk kreves
Personangrep, sjikane, uthenging, banning, ukvemsord og andre uttrykksformer som virker støtende er ikke tillatt på i1. i1 har null-toleranse for sjikane, uthenging, drittslenging og generell dårlig oppførsel. Du er personlig ansvarlig for dine innlegg.

§2.4 Innlegg skal gi mening
ALLE innlegg som legges inn skal gi mening for leseren. Innlegg som kun inneholder "Enig", "Det er no dritt" osv. og ikke noe fordypende forklaring eller hjelp er ikke ønsket. Har du ikke noe fornuftig å bidra med, svarer du ikke på tråden. Slike tråder vil kunne slettes. Takkeposter når noen har skrevet et bra innlegg eller delt en ressurs godtas, men det er ikke behov for at 10 stykker gjentar samme tingen.

ceh

Bare et spørsmål til de som kan mer om dette enn jeg: kan utviklene legge ut oppdateringer på egne sider på nettet, slik at man kan velge å oppdatere programmer kjøpt i mac store "utenifra"?

Personlig håper jeg at mac store ikke blir så stor en suksess at det blir vanskelig å få tak i programmer som ikke er godkjent av Apple. Men jeg ser selvfølgelig det smarte i å kunne laste ned kvalitetssikrede programmer - spesielt for de som ikke er så kyndige/interesserte i hvordan mac'en henger sammen.

Kjøtt

Det må jo forventes at Apple blir litt byråkratisk her. Slipp programmer pronto utenfor App Store når det er klart! De som vil at Apple skal godkjenne ting får vente.

Cybbe

Dette og en rekke andre faktorer (jeg ser ikke frem til en fremtid hvor de facto distribueringsmodellen for software krever godkjennelse og 30% cut fra AAPL) er hvorfor jeg ikke kommer til å kjøpe en eneste programvare via App Store. Synd at enkelte utviklere har valgt å gå dit eksklusivt (enkelte har til og med valgt å bryte løfter til eksisterende kunder), men for disse fins det alltid andre kanaler.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai