Intel-feil forsinker nye Macer?

Ny prosessorarkitektur fra Intel

Tidligere i år annonserte Intel sin neste prosessorarkitektur som i lengre tid har vært kjennetegnet med navnet «Sandy Bridge». Intel lovet forbedret ytelse med mindre strømforbruk og produktet er forventet å dukke opp i nye Macer. En alvorlig feil forsinker nå hele lanseringen.

Det var mandag at Intel kunngjorde at selskapet har oppdaget en større feil i brikkesettet Intel 6 Series «Cougar Point» som å finne på mange hovedkort som benytter de nye Sandy Bridge-prosessorene fra Intel.

Feilen gjør at Intel har kalt tilbake produktene og selskaper som Dell og HP har stoppet produksjonen av maskiner som har feilen. En løsning på problemet vil først foreligge mot slutten av februar og dette kan forsinke den ryktede lanseringen av nye MacBook Pro og andre Mac-modeller.

Verken Apple eller Intel har bekreftet om Apple planlegger å benytte «Sandy Bridge» i en oppdatert MacBook Pro og iMac.

Tags:
Traktors bilde

Traktor

Var det ikke en feil med SATA 3 kontaktene?

SRD

Det var en feil i SATA-kontrolleren til brikkesettene pga for høy spenning på en transistor (eller transistoren har for tynn gate), som over tid vil kunne føre til feil. Dette gjelder bare SATA 3 portene. Dette burde ikke ha noe å si ny Mac Mini og Macbook (Pro) siden de uansett bare har to SATA-tilkoblinger (Harddisk/SSD og DVD-spiller), og da holder det med de to SATA 6 kontaktene som er på brikkesettet.

anserigs

Hvorfor Apple ikkje bare ditcher Intel og går over til AMD er en gåte.

Kjøtt

"Hvorfor Apple ikkje bare ditcher Intel og går over til AMD er en gåte". Hvordan er forholdet mellom strømforbruk, varmeutvikling og ytelse for mobilprosessorene til AMD? Jeg er enig at Apple burde laget rimelige stasjonære med AMD-CPU'er (de har en 6-kjerner som gir mye for penga mener jeg å huske).

SRD

Jeg mener også at Apple burde gått over til AMD sin Bulldozer arkitektur, men jeg tviler på at det kommer til å skje

effortlesss bilde

effortless

Å kalle det en gåte er å overdrive litt. Intel er helt suveren på ytelse over hele fjøla, krever langt mindre strøm og derav mye mindre varmeproduksjon. AMD gjør seg kun gjeldende i det lavere prissegmentet, med Athlon X3 450 og X2 250. Selv 6-kjernen til AMD blir knust av Intels nye Sandy Bridge prosessorer (mer spesifikt 2500K, da det er denne som absolutt er mest aktuell).

Og Bulldozer vet vi lite om, så om de burde velge denne eller ikke gjenstår vel å se. Vi vet iallefall at AMD har mye å ta igjen.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai