Enkel videokonvertering med MiroVideoConverter

MiroVideoConverterVideokonvertering er noe vi aldri ser ut til å bli kvitt og det blir nok enda mer av det etter Google droppet støtten for H.264 i Chrome og introduserte sitt nye format WebM.

Nå har et nytt gratis videokonverteringsprogram dukket opp på Mac App Store og med MiroVideoConverter er formatkonvertering både enkelt og gratis.

Det er ingen mangel på programvare som konverterer video mellom forskjellige formater og mange benytter seg av det gratis programmet Handbrake. Handbrake har ikke akkurat et brukervennlig grensesnitt og ønsker man et litt enklere program har Permute og Evom vært populære, men Permute koster penger.

MiroVideoConverter er et nytt alternativ som konverterer mellom en rekke formater samtidig som det er svært enkelt og gratis. Programmet er ikke for deg som ønsker å stille på alle mulige innstillinger. Her drar du og slipper videoen du vil konvertere inn i vinduet, velger format og så starter konverteringen.

MiroVideoConverter

Programmet baserer seg på ffmpeg-bibliotekene og gjør en like god jobb som Handbrake, Permute og Evom hva gjelder konvertering. Programmet støtter omtrent alt man ønsker av videoformat, blant annet AVI, H.264, MOV, WMV, XVID, Theora, MKV, WebM og FLV. En rekke standardinnstillinger er også inkludert og du kan med et klikk velge å konvertere til iPhone, iPad og diverse Android-telefoner.

MiroVideoConverter

MiroVideoConverter er utviklet av Miro som også har utviklet den populære videoavspilleren og BitTorrent-klienten Miro. MiroVideoConverter er gratis i Mac App Store og du kan også lese mer om programmet hos MiroVideoConverter.com.

joakimulseths bilde

joakimulseth

Noen som har erfaringer? MiroVideoKonverter vs. Handbrake?

:)

ZerBoxs bilde

ZerBox

Takker for tipset! Virker lovende dette her.

Har lenge sett etter et godt alternativ til Handbrake.

osmundsen

Noen som vet om et program som konverterer mkv til vob filer slik at de kan streames til playstation 3?

kolbys bilde

kolby

@osmundsen

Den enkleste og raskeste måten å gjøre det på er nok å benytte seg av Subler til å muxe MKV-filen til MP4. Det går veldig raskt, og du slipper å vente noen timer på at konverteringen skal skje.

http://code.google.com/p/subler/
http://mac1.no/artikkel/9572/subler-metadata-tagging-video-i-itunes

Gautiss bilde

Gautis

Kan dette også konventere rå-filer fra bl.a JVC kameraer? Når dem har henta ut filene UTEN å kjøre gjennom iMovie/Final Cut....

TSM

Feil i artikkelen når dere skriver at Evom koster penger. Dette er gratis for alle macbrukere, og er så og si likt som dette. Når det er sagt, var dette også et fint program ;)

admins bilde

admin

@TSM

Ah - da har det blitt gratis. Tror det kosta penger før. Skal rette i artikkelen.

SRD

Det er også feil at Miro Video Converter er et nytt program. Jeg har brukt det i godt over et halvt år nå.

Werchios bilde

Werchio

Er det noen som vet om en videokonverterer som kan konvertere .dvdmedia til en mp4 fil eller en annen fil som ps3 kan lese av?

admins bilde

admin

@werchio

Evom skal ifølge utviklerne snart støtte det. .dvdmedia kommer vel fra Ripit (som også lager Evom)?

http://help.thelittleappfactory.com/customer/portal/articles/1631-will-evom-convert-a-dvd-i-ripped-with-ripit-

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

ellers gjør og quicktime veldig god konverteringsjobb:)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai