Mac mini server i rack

Mac mini server

Nå som Apple har avsluttet salget og produksjonen av sitt serverprodukt Xserve, har valgene for de som ønsker en Mac-server blitt redusert til Mac Pro og Mac mini server. Et nytt produkt fra Sonnet gjør det lett å putte en Mac mini inn i en vanlig serverrack.

Produktet som har fått navnet RackMac Mini er utviklet av Sonnet og er rett og slett et rackmonteringskit for Mac Mini. Inne i RackMac Mini kan du trygt sette to stykk Mac mini servere (kun den siste tynne modellen) bak et robust frontpanel i metall. Selv med minien inne i RackMac har du tilgang til både strømbryteren (av/på), SuperDrive (hvis du har Mac minien med SuperDrive) og en USB-port per Mac mini.

Hvis du vurderer å plassere noen Macer i et servermiljø ser RackMac mini ut til å være et ganske så godt valg. Med RackMac mini får du enkelt plass til to Minier i en standard 1U-rackplass. Produktet er kun kompatibelt med den nyeste generasjonen Mac mini og koster €159 - omtrent NOK 1250,- med dagens kurs.

RackMac mini kan bestilles fra Sonnettech.

Tags:
tofagerls bilde

tofagerl

Hadde det ikke vært like greit å kjøre fullt ut med heldybde så man får plass til fire stk?

admins bilde

admin

Jo, men samtidig vanskeligere å få tilgang til av/på-knappen.

DanTheMan

Hva kjører dere her på i1? Linux eller Unix?

admins bilde

admin

@DanTheMan

Vi har 2x Dell-servere med Linux. En databaseserver og en webserver. I tillegg har vi en Mac mini server med Mac OS X Snow Leopard Server til litt diverse - deriblant ping.is. Mac OS X Server er ikke akkurat «tunet» for høy ytelse hva gjelder webserving.

gamenius

Tror man egentlig at OSX Server vil fortsette som eget OS, eller kommer de til å stoppe og heller dytte de viktigste tingene inn i den vanlige OSX?

FiliusVitaes bilde

FiliusVitae

Jeg har ikke noe annet grunnlag enn magefølelsen, men jeg kan aldri tenkte meg at de fortsetter med OS X Server som eget OS. I beste fall tror jeg det blir kokt ned til en "Enterprise Tools" eller tilsvarende som kan kjøpes og installere over vanlig OS X.

Men det er jo aldri godt å si med Apple :)

gamenius

Min magefølelse sier også at OSX Server forsvinner. De har jo gjort enkelte grep i MobileMe slik at man får litt "server-aktig" samarbeid-kalender m.m. Noe som kompenserer for bittelitt av det som blir borte hvis Sever forsvinner. Kanskje en utvikling som fortsetter?

DanTheMan

@admin Kjører akkurat samme hardware! :) Linux der også!

tenthumbs

I og med at OSX Server kan virtualiseres lovlig (i henhold til lisens), vil det fortsatt være et marked for OS'et.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai