Arrangerer Apple WWDC den 5. juni?

WWDCWWDC (World Wide Developer Conference) er sannsynligvis årets største Apple-begivenhet og forventningene er allerede store. I år er det sannsynligvis ny iPhone, Mac OS X Lion og Mac App Store som er temaet, men datoen er fortsatt uvisst. Ny informasjon hevder nå at WWDC vil gå av stabelen den 5. juni 2011.

Det er nettstedet AppleBitch som har oppdaget at Moscone Center, konferansesenteret Apple arrangerer WWDC i, er opptatt mellom 5. og 9. juni til en «Corporate Event».

Arrangerer Apple WWDC den 5. juni

Etter at Apple har trukket seg fra Macworld-messen i januar er WWDC den eneste store Apple-konferansen igjen og denne arrangeres av Apple selv. Arrangementet er rettet mot utviklere på Mac OS X og iOS, men startes som regel med en «keynote» av sjefen selv Steve Jobs. I fjor var det utelukkende fokus på iOS, men i år er det nok både Mac OS X Lion, Mac App Store og ny iPhone som vil stå på tapeten.

Apple har enda ikke offentliggjort noen dato eller lagt ut billetter til WWDC 2011. Det vites heller ikke om Steve Jobs vil delta og holde årets «keynote» ettersom han for øyeblikket er sykemeldt.

Tags:
adsoes bilde

adsoe

5. Juni, 6. Juni, 3. Juni, 15. Juni eller 18. Juni, samma det når alle er 99,9% sikker på at den er i begynnelsen/midten av juni hvert år uansett. Nok til nyhetsoppslag? Ikke etter min oppfatning :)

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Hvordan er det Med Mac OS X.
Slippes den nye versjonen vanlig hvis ganske raskt etter WWDC eller må vi vente enda et par måneder etter det igjenn før det slippes?
Og vil det bli noen Beta av Mac OS X 10.7?

SgtAlexxs bilde

SgtAlexx

Både Leopard og Snow Leopard kom vel i september i sine respektive år så vidt jeg husker.

SgtAlexx
www.molotow.no

quadra800s bilde

quadra800

adsoe: Mulig du ikke bryr seg, men for mange er det svært interessant å vite når WWDC er. F.eks. folk som skal studere til høsten, og vil vite om det kommer noe nytt som kan være av interesse for dem.

adsoes bilde

adsoe

Hehe joda, jeg skjønner, men synes fortsatt at det blir litt vel agurk med store oppslag om datorykter om det da Apple stort sett pleier å være relativt tidlig ute med offentlig annonsering av eventet :) Om det kommer noe nytt må du jo uansett vente til da med å få vite ;)

datas bilde

data

Blir interessant med nytt OS (antakelig både Lion og iOS5). Tipper de kommer ca 3-4 mnder etter. Er morsomt for det viser hvilken retning og fokus Apple har de neste 12-24 månedene. Foreløpig vet vi utrolig lite, men ser vi bakover mot SnowLeopard, Leopard og Tiger kan man trekke en linje. Det er ting som 64-bit fokus (kanskje forlate Carbon og 32-bit), Core Animation, QuickTime X (endelig skikkelig 64-bit med full support som gjør at alt fra iTunes til Final Cut Pro kan oppdateres skikkelig) og stadige optimaliseringer. Jeg ser for meg et nytt brukergrensensitt (Finder) som inkorporerer Mission Control, Launch Control, App Store og en menybar som kan gjemmes omtrent som docken. Muligens mørk slik man ser på apple.com nå...

Det vil helt klart bli større likheter mellom iOS og MacOSX i tiden fremover (de deler allerede over 90% kode) og Apple kommer selvsagt også på WWDC å ha super-fokus på sine App Stores og tilrettelegge for utvikling der. Og det er ikke småtterier som skjer der heller.

Tilslutt må vi ikke glemme HTML5 og Web-apps. Apple har investert kraftig i Safari/Webkit, H.264/AAC og SproutCore (HTML5-apps). 2011-->2012 markerer starten på HTML5 (selv om det har vært et buzzord lenge). Web-Apps vil være et nytt marked og det kan tenkes at Apple faktisk bygger noen av sine Apps som Web-apps. iTunes er ett eksempel... iTunes er jo allerede i dag bygget på QuickTime og Webkit.

Spennende tider.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai