Slik kobler du din PS3-kontroller til Macen

Kontroller Macen med PS3 kontrollerenHar du et spill på Macen som du har lyst til å spille med en spillkontrol, men du har ingen Mac-kompatible kontroller? Hvis du har en PS3 kan du relativt enkelt benytte din eksisterende kontroll til Mac-spill. Slik kobler du din PS3-kontroller til Macen via Bluetooth.

For en stund siden viste vi hvordan man spiller gamle DOS spill på Macen med en DOS emulator kalt Boxer. Boxer er et gratis program som lar deg spille de fleste gamle DOS spill på macen. Den eneste ulempen med Boxer var at i de fleste spillene måtte du ha en spillkontroller for å spille.

I denne guiden skal jeg vise deg hvordan du enkel kan løse det problemet så lenge du har en Playstation 3 kontroller og en mini USB kabel liggende. Dette tipset er helt gratis og veldig enkel. Det fungerer bare på PS3 kontrollere, men hvis du absolutt vil bruke en Xbox 360 kontroller kan du kjøpe liten mottaker fra Amazon for en liten sum penger.

Slik gjør du

Det er to ulike måte å gjøre dette på og det avhenger av om du har Leopard (Mac OS X 10.5) eller Snow Leopard (Mac OS X 10.6).

Hvis du har Snow Leopard er det ingenting som må installeres - alt er innbygd i systemet. Hvis du derimot fortsatt har Leopard, må du laste ned en driver med navn PS3 Controller fra tattiebogle.net

Når driveren er installert (kun på Leopard) er det på tide å finne fram en standard Playstation 3 kontroller og medfølgende USB-kabel. Plugg den ene enden av ledningen inn i kontroller, mens den andre går inn i Macen. Lysene på kontrolleren vil begynne å blinke og Macen burde nå kunne finne kontrolleren via Bluetooth. Ta så ut kontrolleren fra USB-kabelen.

Det neste du gjør er å slå på bluetooth og være sikker på at boksen hvor det står «Søkbar» er på. Nå kan du bare holde inne PS knappen og så vil kontrolleren snart dukke opp under «Enheter» i bluetooth menyen. Merk at dette kan ta litt tid.

Nå som du har koblet kontrolleren til Macen er det bare teste deg fram til best mulig resultat. Start spillet i Boxer og endre spillkontrollene på den måten du vil.

Hvis du har lyst til å spille større spill som Call of Duty eller Portal. Da må du laste ned et lite program som heter Controllermate. Dette programmet vil la deg endre hvilke knapper som registreres nå du trykker ulike knapper på kontrolleren.

Lykke til med spillingen!

NB! Hvis du har problemer med å koble kontrolleren til PS3 etter at du har gjort dette. Da må du bare trykke "koble fra" i bluetooth panelet. Så burde det virke.

rattata12s bilde

rattata12

Controllermate er vanskelig å bruke, koster det ikke og penger?

Thomas74s bilde

Thomas74

Jeg synes controllermate var litt vrient, men jeg har ikke brukt mange sekundene på det foreløpig. Jeg vil bruke det til E-UAE, amiga-emulatoren så jeg får spilt alle de fantastiske spillene jeg husker fra "barndommen":D

K.D.Gs bilde

K.D.G

Hvilken app som gikk CPU på denne data du viser til?

hvet du det :D?

rattata12s bilde

rattata12

Det som han bruker er nok iStat Pro ;) Du finner versjon på torrent sidene, denne er gratis, versjon 3 koster penger.

macelsk

"Merk at dette kan ta litt tid"... Har du noe ca eller?
har sittet her i 4-5 minutter og den har enda ikke dukket opp

-Evens bilde

-Even

Om noen skulle få problemer med å koble den til PS3 etterpå: Velg kontrolleren i bluetooth-menyen og "koble fra".
Flere lesere klagde på at kontrolleren var ødelagt da ITavisen skrev om dette trikset, men feilen lå i at kontrolleren var koblet til macen selv om Playstationen var på. :)

apwr

Er det noen som vet om det er mulig å koble opp to ulike PS3-kontrollere til macen og eventuelt spille split-screen?

Edit: Fant det ut selv. :)

rattata12s bilde

rattata12

@apwr Hva fant du ut da?

torsteng

@Thomas74: Ivrig på å høre hvordan du lykkes med å bruke joysticken på E-UAE, Amiga-emulatoren... Er emulatoren ellers bra? Kjørt fra OS X?

nils-me

Hos meg må jeg parre kontrollen med PS3en etter den har vært koblet til macen for at det skal funke..
Dvs. koble den til PS3en med usb.. Da funker den igjen...

apwr

*rattata12: Man kan bare gjøre det samme som man gjør med den første kontrolleren. :)

Thomas74s bilde

Thomas74

@torsteng Kjøpte E-UAE "billig" (50kr?) herfra: http://www.amigaforever.com/macgamer Jeg er veeeeldig fornøyd, det funker helt utmerket (hvertfall i Snow Leopard som jeg bruker). Mange gode minner. Har ikke fått til ps3kontrollen ennå, men har ikke prøvd mer heller.

petterw

Glimrende tips:). Kjøpte Borderlands på Mac App Store i dag og testet med PS3 - kontrolleren tilkoblet over BT, det fungerte utmerket uten noen form for konfigurering.

KristianN83

Gamepad Companion er enklere og bedre enn Controllermate. Den koster dessverre mer enn sistnevnte (87.95 kr > ingenting), men det er verdt det når jeg får PS3-kontrolleren til å fungere i Onlive.

ddybings bilde

ddybing

Bra guide detta her :D

Daniel på Lyngmyr Skole 9A ;)

PowerMac G5 Dual 2,3, PowerMac G4 400, iMac G3 350, iMac G4 1Ghz 17", iPhone 3G, iPod Touch 4g, PowerBook G4 12" 1,33, PowerBook G4 15" 500Mhz, Macintosh Classic, Mac Mini G4 1,5Ghz

Maxima

"Ta så ut kontrolleren fra USB-kabelen."

Det burde vel stå: Ta ut USB-kabelen fra kontrolleren.

BIG M A C

Har fulgt prosedyren, controllmate virker ganske komplisert for en stakkar som aldri har drevet med slikt(kostet forøvrig 85,-). Får opp i CM at den mottar signalene fra SIXAXIS, og alle kanaler i kontrollen blir mottatt, og naturligvis paret opp mot maskinen, men når jeg starter COD Modern Warfare 2 så fungerer den ikke, er det også meningen at den skal fungere som musepeker ute i OSen også?
I bluetoothpanelet kommer kontrollen opp som tilkoblet, men ikke som sammenkoblet?!?

Vennlig hilsen frustert

mackis

Det går det an å spille emulatorer med to forskjellige PS3 kontroller. Altså 2player

Thumz92

Hvor lenge vil dette ta? Jeg får ikke opp noe.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai