Sparrow lanseres i Mac App Store

SparrowE-postklienten Sparrow kåret vi til en av 2010s beste Mac-applikasjoner og nå har programmet endelig forlatt betastadiet og funnet veien inn i Mac App Store. Sparrow er en annerledes og innovativ e-postklient som låner mange elementer fra iOS og applikasjoner som Reeder og Twitter. Skal Apples Mail.app få litt konkurranse?

Sparrow er e-postklienten som har imponert oss kraftig og selv om programmet foreløpig kun fungerer med Gmail-kontoer er det en imponerende applikasjon. Programmet tenker e-post på en helt ny måte og har latt seg inspirer av en del iOS-trender i Mac-programmer den siste tiden. Man ser lett likheten til applikasjoner som Twitter og Reeder.

Sparrow gir deg en veldig enkel oversikt over din e-post og støtter foreløpig kun Gmail, men støtte for vanlige IMAP og MobileMe-kontoer kommer i versjon 1.1 ifølge utvikleren. Programmet støtter derimot både Growl og muligheten til å ha flere kontoer og det er utrolig enkelt å svare raskt og kort på e-poster.

Sparrow

Nytt i 1.0-versjonen er støtte for labels i Gmail, samt støtte for Gmail-kontoer knyttet opp til Google Apps. Du kan lese mer om Sparrow på nettsiden Sparrowmailapp.com. Sparrow har også fått et helt nytt ikon som vi synes er mye bedre enn det forrige.

Sparrow

Video

Sparrow koster NOK 55,- i Mac App Store. Oppdateringen til versjon 1.1 med støtte for IMAP og MobileMe-eposter er gratis.

™s bilde

Hvem spiller?

Tomriken

Det står helt til slutt i videoen.

svanos bilde

svano

Videoen viser versjon 1.1 eller 1.0 (ikke-beta)? Den viser funksjoner som jeg ikke finner i min versjon. Jeg har 1.0beta7.3 som feiler om jeg prøver å oppdatere via Sparrow og som ifølge App store er "up to date".

Det jeg fant mens jeg lette rundt var et valg for å slå av reklame, noe jeg aldri hadde tenkt på å lete etter.. og jeg tar det for gitt ikke er i betalversjonen.

Ellers syns jeg Sparrow er en fin, lett mail-klient for beskjeder fra fjaseboka, flickr o.l., men holder ikke for mer "jobb-bruk". Så selv om 55,- ikke er mye mener jeg det blir for stivt sett i forhold til hva programmet tilbyr.

Forresten så støttet betaen 10.5 og ppc.. synd de gikk 100% for app store :(

kros bilde

kro

Denne har jeg brukt siden høst og første artikkel om klient her på mac1. Jeg kjøpte denne med en gang.

Har ikke vært fornøyd med Mail kobla til gmail, men Sparrow gjør det hele elegant med de funksjonene jeg bruke hos gmail.

TIPS: Slett betaversjonen av Sparrow fra Applications og så installer via App Store.

akan86

"Skal Apples Mail.app få litt konkurranse?"

Jeg mener at MS Outlook 2011 er en ganske stor konkurrent.
Syns faktisk at Outlook er bedre enn Mail..

Jons bilde

Jon

For ikke å snakke om [url=http://www.postbox-inc.com/]Postbox[/url]

Staales bilde

Staale

Som bruker av sparrow beta har jeg et spørsmål:

Hvorfor skal jeg avinstallere betaen, for så å kjøpe fullversjonen gjennom mac app store når denne ikke har noen ekstra funksjoner utover betaen.

shakerz

Har de ikke en demo man kan laste ned? Litt kjipt å bruke 55 kr hvis jeg ikke liker appen.

svanos bilde

svano

@Staale Versjonen i App store har da funksjoner som ikke er i betaen. Jeg får f.eks. ikke threading i min beta i hvert fall.. Se på videoen og du vil se forskjeller. Slik jeg bruker Sparrow ser jeg derimot ikke noen funksjoner jeg syns det er verd å betale for når betaen er så stabil som den er.

@shakerz Det skal være en reklamefinansert lite-versjon på vei som vil la deg prøve deler av programmet før du kjøper.

eivsam

Har problemer med å laste ned Sparrow fra AppStore. Står bare Waiting... i AppStore, ikonet er oppe i docken, men statusbar er uendret. Om jeg prøver å kjøpe den på nytt står det bare at programmet er installing. Har kansellert og restartet download flere ganger uten at jeg kommer noe videre. Andre som opplever samme problem? Forslag til fix?

kros bilde

kro

Som bruker av sparrow beta har jeg et spørsmål:

Hvorfor skal jeg avinstallere betaen, for så å kjøpe fullversjonen gjennom mac app store når denne ikke har noen ekstra funksjoner utover betaen.

Du kan bruke betaen enn så lenge, men den går ut på dato sannsynligvis ganske snart...

jag

Lastet ned Sparrow i går, og må si jeg mangler et par funksjoner som er vesentlig for meg.

  • Det er ikke mulig å flere signaturer (i hvertfall ikke på samme konto)
  • Jeg bruker en annen avsenderadresse/svar til fra gmail, dette fant jeg ikke støtte for

/Jan

svanos bilde

svano

Hm.. finner ikke noen annen mail-klient som jeg syns funker til fjas&tull-bruk likevel.. og den gode nyheten er at Sparrow blir tilgjengelig utenfor app store som en universal app etter hvert! Så om de holder samme pris utenfor app store også kan det være jeg kjøper likevel (i motsetning til hva jeg uttrykte over).

sags bilde

sag


Jeg bruker en annen avsenderadresse/svar til fra gmail, dette fant jeg ikke støtte for

Det er det støtte for. Sjekk ut "Aliases" i Preferences.

Autoxave

Jeg har aktivert avanserte IMAP innstillinger i Gmail for å synke med Mail app, dette for bl.a unngå å synke All mail folderen i Gmail. Imidlertid aksepterer ikke Sparrow dette, å slette en melding i Sparrow gjenspeiles ikke i Mail app. Får deretter opp en feilmelding i Sparrow om at jeg må deaktivitere avanserte IMAP instillinger. Skuffende.

ben-gje

Noen som har en formening om denne klienten kommer til å støtte IMAP i nærmeste fremtid?

svanos bilde

svano

Versjon 1.1 skal ha IMAP og er ventet om ca en mnd.

ben-gje

Takk for svar @svano!

Autoxave

Men den har IMAP for Gmail?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai