MobileMe blir bedre og gratis?

MobileMeApples MobileMe fikk i 2010 en rekke forbedringer. Hele tjenesten fikk en stor ansiktsløftning og en rekke nye funksjoner ble introdusert. Skal vi tro den normalt troverdige avisen Wall Street Journal kommer det enda flere oppdateringer til MobileMe i 2011 og tjenesten blir til og med kanskje gratis?

iToolApples MobileMe har eksistert i mange år og tjenesten så sitt første lys allerede i år 2000. Da introduserte Apple tjenesten iTools som ga alle Mac-brukere en gratis @Mac.com e-postadresse, litt plass til en hjemmeside og lagringsplass på nettet. Tjenesten var den gang både imponerende og gratis, men etterhvert som Apples brukermasse økte dramatisk endret Apple strategi.

iTools ble til .Mac og tjenesten begynte å koste penger. I tillegg introduserte Apple synkroniseringmuligheter på tvers av dine datamaskiner. Så kom iPhonen og Apple gjorde på om på sin webtjenesten nok en gang. Navnet ble MobileMe og tjenester som «Find My iPhone» ble introdusert. Prisen ble opprettholdt, men i november i fjor gjorde Apple «Find My iPhone» gratis.

Ifølge Wall Street Journal, som normalt har vært svært presise hva gjelder Apple-lekasjer, arbeider Apple med en stor oppgradering av MobileMe som skal lanseres senere dette året. Oppdateringen skal blant annet innebære at MobileMe vil lagre hele ditt iTunes-bibliotek direkte i «skyen» og at du dermed skal kunne synkronisere din iPhone eller iPad trådløst. I tillegg vil du ha med deg all din musikk hvor enn du er. Steve Jobs har tidligere uttalt at trådløs synkronisering mellom iTunes, Macen og iPhone vil komme.

Skal vi tro Wall Street Journal er dette en av hoveddelene i en oppdatering av MobileMe, men i tillegg mener avisen også at tjenesten vil bli gratis eller delvis gratis. I tillegg til å lagre musikk skal nye MobileMe også være lagringsplass for dine bilder, filer og video. Skulle Apple introdusere en slik tjeneste, vil trolig en grunnpakke være gratis og hvis man ønsker å utvide lagringskapasiteten sin betaler man for dette - ikke ulikt hvordan den populære tjenesten Dropbox fungerer i dag.

Som skapt for Apples datasenter

Planene stemmer godt med Apples enorme investering i et nytt datasenter i den lille byen Maiden i North Carolina. Apple har investert over 1 milliard dollar i å bygge et av verdens største datasentere. I tillegg har selskapet sørget for å kjøpe opp svært mye av eiendommen i nærheten slik at de lett kan utvide datasenteret. Det foreligger allerede konkrete planer om å gjøre datasenteret dobbelt så stort som i dag.

Hvis Apple virkelig gjør planer av å lagre våres filer, musikkbibliotek og annet direkte i skyen er den store investeringen i sitt datasenter en svært forståelig investering. Apple vil trenge enorme mengder med lagringskapasitet for å kunne gjennomføre en slik plan, men med over 50 milliarder dollar på bok har Apple muligheten til å bygge svært mange datasentere.

GL1

Jeg synes det fortsatt bør koste noe, og at man sørger for å ha et bra produkt med rask overføringshastighet

bambinis bilde

bambini

Har betalt alt for mye i alt for mange år på dette. Neste gang regningen kommer er det finito MobileMe! Eneste jeg benytter er synkroniseringen og den har hatt sine sider som har gjort meg sprø. Det finnes alternativer og de går jeg for da :)

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Syntes det er bra om det blir gratis og en oppdateringsversjon.
Har ikke råd til det sån som det er nå.

KBiPhones bilde

KBiPhone

MobileMe er det mest geniale fra Apple! Kunne ikke tenke meg å ikke ha det lenger! Bra at det kommer forbedringer selv om det fungerer perfekt i dag også.

alter@gooogle.m...

Gratis bør det så abolutt ikke bli.
Da blir det bare en av de mange andre i mengden. Så som hotmail, live og Gmail for å nevne noen.
La det forbli noe som folk må betale for, det blir ferre som bruker det og det blir mindre, om ikke helt fritt for, angrep av spam og eventuelle serverangrep.

Hotmail er jo et godt eksmpel på nettopp dette, Gmail blir det, om det ikke allerede er på god vei til å være det. Nettopp fordi "alle" skal ha det fordi det er gratis.

Nei la det koste penger og være "eksklusivt".

Takk for en bedre hverdag Apple.

Dog kunne jeg tenke meg litt mer fart på overføringene til iDisk og gallery, iWeb no problem gjennom applikasjonen, men igjen treeeeegt om man ønsker å legge opp filer til websiden gjennom iDisk/Finder. Dessverre.
Men dette kommer, det vet vi.

pushits bilde

pushit

Det trenger ikke bli gratis for min del, bare de får gjort noe veritabelt drastisk med overføringshastigheten (iDisk, etc.).

Skittles

Enig med alter. Fortsett å la det koste!
Jeg har null problemer med å betale 600kr i året for en genial løsning som har reddet livet mitt titalls ganger og som fungerer så bra!

DeeWox

Syntes det er bra om det blir gratis og en oppdateringsversjon.
Har ikke råd til det sån som det er nå.

Ånei, 2kr pr dag...

Nagel

Hastigheten på MobileMe er elendig, og epost-løsningen er slett ikke blant de beste. Jeg skjønner at folk som ikke har tilgang på sync på jobb eller lignende er villig til å betale 600kr/året for det, men generelt er dette saftig overpriset.

KBiPhones bilde

KBiPhone

Jeg fatter ikke at noen kan si at epost løsningen ikke er blant de beste! Altså, nå har jeg iPhone, iPad og MBP, alle satt opp med MobileMe selvfølgelig. Når jeg f.eks sender en mail med iPad, så legges den med det samme som sendt på iPhone og MBP. Leser jeg en mail på f.eks MBP, ja da er den merket som lest på mine andre enheter med det samme. Sletter jeg mail på en av mine enheter, ja da er den slettet på de andre også! Kan vel ikke være så vanskelig å se at dette fungerer optimalt? I tillegg har jeg satt opp med regler og mapper på MobileMe serveren, så mailene blir automatisk sortert til riktig mappe på alle enheter. I tillegg til dette så er jo en sømløs sync av kontakter, avtaler og bokmerker noe jeg setter utrolig pris på. F.eks når iPaden ble kjøpt inn, satte opp MobileMe kontoen, vips så var alle avtaler, kontakter og bokmerker på plass, til og med bokmerke linjen i Safari var identisk på iPaden som på MBP. Og i tillegg har man Find my iPhone og idisk samt galleri tilgang på nett... nei, sorry, men jeg forstår virkelig ikke de som overhode kan klage på denne tjenesten!

EinarJ

KBiPhone:

Det samme får du da vitterlig med alskens andre mailløsninger som bruker IMAP også, eller for den del f.eks. med GMail i Mail.app:

Sendt synlig på alle enheter - Jepp
Lest synlig på alle enheter - Jepp
Sletting synlig på alle enheter - Jepp
Regler for mapper - Funker med gMail, med generell IMAP, vil flytting også fungere siden mapper er like for alle andre enheter, dog må en av de stå på, mange andre epostleverandører har forøvrig server-side regler tilgjengelig.

Å synce bokmerker til alt annet enn iPhonen, gjør Opera uproblematisk for kr 0,-

Kontakter etc, syncer greit med gMail, litt småhårete hvis man skal ha adressebok-sync i TILLEGG mtp iPhone, men ser ikke egentlig behovet for å ha begge deler.

Så, da sitter tjenesten igjen med halvtreig diskplass (ref ellers i denne tråden), og bokmerke-sync til 600 kr i året? Meh.

bambinis bilde

bambini

Amen EinarJ :bitchin:

nesten_nerd

Har alltid ment at Microsoft var noen gribber men det var til jeg ble Mac fan og havnet i App modus.
App vet å ta seg godt betalt dvs rikelig overbetalt.
Skulle MobileMe bli gratis så er det et under og under tror jeg ikke på.

Mittis

opplastingshastighet, fjerne vedleggstrøbbelet på mail. og halvere prisen, ikke gratis.

bow4me

Det er jo også 20 gb lagrings plass som følger med.
så det er ikke så dyrt som folk skal ha det til.

admins bilde

admin

Gjør iDisk like brukbart som Dropbox og de har alene en vinner. Evt. får Apple kjøpe opp Dropbox hvis de ikke finner ut av dette selv :)

matre

Stort sett alt du får fra mobileme får du gratis andre steder. Mail, sync osv. bør bli gratis. Så de heller ta betalt for nettlagring. Evnt la de første GB være fri slik som Dropbox. Det smarte med å gi noen GB fri til alle, er mulighetene det gir for iPad. Med en tilhørende API som enkelt gjør det mulig for alle programmer å støtte dette, løser dette en av de største manglende ved iPad: mangel på felles filsystem. Dvs. at flere programmer kan få tilgang til samme dokumenter.

Ove

Gjør iDisk like brukbart som Dropbox og de har alene en vinner. Evt. får Apple kjøpe opp Dropbox hvis de ikke finner ut av dette selv :)
Det finnes et program jeg kan anbefale for slike funksjoner mot MobileMe:

http://www.yellowmug.com/filechute/
FileChute makes sending files easy. Just drag a file and drop it on FileChute. FileChute puts the file on your MobileMe account and generates a web link for retrieving the file all in one step. Next drag the generated link into your email and you're set to go. And since what you're sending is just a link, your recipients can retrieve the file from a Mac, a PC or any other platform.

nypraise

Kan man sette opp MobileMe med egen @domene.no e-post slik at de fungerer som nevnt over med iPhone, MBP og iPad? Eller må det være en egen e-post tjeneste fra apple som skal synces?

Ove

I tillegg til det jeg nettopp skrev om FileChute kan jeg nevne at FC er en langt bedre løsning enn den som omtales her:

[url">http://mac1.no/artikkel/7643/mobileme-med-fildeling

Ellers så var det et rykte også i fjor om at MobileMe skulle bli gratis, men det slo jo aldeles ikke til:

[url">http://mac1.no/artikkel/8991/rykte-mobileme-vil-bli-gratis

Som mangeårig bruker av tjenesten slutter jeg meg til alle som ønsker hastighetsøkning.

Ketle

Det er ingen tvil om at MobileMe trenger en kraftig oppgradering dersom de skal holde tritt med konkurrentene. Slik det er nå er det alt for dyrt i forhold til hva du får. Hos Google så betaler du en tiendedel for mere plass og kan synce gratis.

Den største nyheten vil vel være muligheten til å synce iphone, ipad og mp trådløst.

Tror det er en del svar i denne tråden som viser at folk ikke har fulgt med på alternativene de siste par årene.

Dersom Apple gjør som de pleier så kommer de sent med ny teknologi, men når de først gjør det så er det så gjennomtenkt og bra utført at det blåser konkurrentene av banen.

MacFly

Gratis trenger det ikke bli, men sist jeg hadde denne tjenesten het den .mac og jeg likte det navnet. synes @me er litt rart. men det er min mening. Da jeg hadde .mac var det så tregt at det var ubrukelig.
Skal jeg i det hele tatt vurdere tjenesten igjen, må de for det første ha servere stasjonert i Europa så de ikke blir så trege, og prisen må ned i forhold til dagens nivå.
Men det er min mening.

nesten_nerd

Kan ikke si at MobileMe har blåst konkurentene av banen Ketle. Personlig trenger jeg ikke MobileMe eller nettlagring. Dessuten finnes det alternativer som er gratis.
Apple burde kommet med en kraftig prisreduksjon på sine maskiner.
I dag er det mange som ikke kjøper Mac pga. for høy pris. Bedre er det heller ikke at tjenester og progravare fra Apple koster for mye.
Dette er argumenter som brukes av de som ikke har Mac, som en begrunnelse for ikke å kjøpe Mac.

nypraise

"Kan man sette opp MobileMe med egen @domene.no e-post slik at de fungerer som nevnt over med iPhone, MBP og iPad? Eller må det være en egen e-post tjeneste fra apple som skal synces?" Jeg spør igjen? Anyone.

ddybings bilde

ddybing

Hadde vært toppers om det ble gratis, men det må jo helst ikke gå ut over brukervennelighet og muligheter for spam/virus etc :/

torbjoerns bilde

torbjoern

Det eneste jeg misliker ved MobileMe, og som gjør at jeg ikke synes det er verdt 99$, er den råtne overføringshastigheten på iDisk.

X

offshore kokkens bilde

offshore kokken

JA du kan sette opp mobileme med eget domene, fungerer helt topp

Per Arild

nypraise

Takk Per Arild. Da skal det vurderes sterkt når MBP er i hus. :)

nypraise

Takk Per Arild. Da skal det vurderes sterkt når MBP er i hus. :)

cassaster

Lagring:
Dropbox >> iDisk

Syncing kontakter/kalender:
Google contacts/calender = MobileMe

Nettside:
Facebook > MobileMe (ingen lager hjemmeside privat lenger..)

Andre funksjoner jeg ikke har fått med meg?

Når gratis-alternativene er tilsvarende eller bedre er det klart de må revurdere forretningsmodellen sin.

Leser over at noen skriver "det er kun 2 kroner dagen..".
Det fortsatt 600 kroner i året du kan bruke på noe annet.
NRK-lisensen er kun 30 øre i timen, eller 0,5 øre i minuttet, men det er fortsatt leit når den kommer..

alter@gooogle.m...

Lagring:
Dropbox >> iDisk

1 brukernavn, passord og innlogging

Syncing kontakter/kalender:
Google contacts/calender = MobileMe

Ett nytt brukernavn, passord og innlogging


Nettside:
Facebook > MobileMe (ingen lager hjemmeside privat lenger..)

Enda et nytt brukernavn, passord og innlogging


Når gratis-alternativene er tilsvarende eller bedre er det klart de må revurdere forretningsmodellen sin.

Men finn noen som samler alt under et brukernavn et passord og en innlogging.


Leser over at noen skriver "det er kun 2 kroner dagen..".
Det fortsatt 600 kroner i året du kan bruke på noe annet.
NRK-lisensen er kun 30 øre i timen, eller 0,5 øre i minuttet, men det er fortsatt leit når den kommer..

Betaler vel kanskje litt for å slippe å samle tjenester rundt omkring....

Skittles

Største fordelen er alt på samme sted, at man kan ha opptil 5 epost-alias og det faktum at når du skal opprette adressen så må du ikke kalle mailen din olanormann1239@domene.com pga. alt er opptatt..

Og grunnet dropbox og mange andre gode alternativer, så kommer nok mobileme til å bli forbedret. Helst ikke gratis eller billigere, men øket lagringsplass og bedre hastigheter.

remixenX

Du kan tracke iphone/ipad/ipod som sparte meg for 5000kr vertfall ;)

så kan man synce alle innstillingene sine med alle macene man har.

Har hatt MobileMe i 5 år og er ganske fornøyd enda :-)

ddybings bilde

ddybing

Gratis trenger det ikke å være, men en redusert pris hadde vært velkommen :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai