Avslører Intel den nye MacBook Pro?

Avslører Intel den nye MacBook Pro?

En ny MacBook Pro kan være her allerede 1. mars skal vi tro ryktene og kanskje har Intel avslørt litt for mye? En nye annonse fra Intel viser nemlig noe som ser ut som en foreløpig ukjent svart MacBook Pro. Kan dette være oppdateringen vi alle venter på?

Den nye serien med MacBook Pro fra Apple ventes å benytte Intels nyeste «Sandy Bridge»-serie med prosessorer. Intel kjører nå en annonsekampanje for sine produkter og en av annonsene viser det som ser ut som en ukjent Mac.

I annonsene ser man en bærbar datamaskin med et svart utseende. Modellen er svært tynn, men *ikke* tynnere enn en MacBook Air. De nye MacBook Pro-maskinene er ryktet å være tynnere og også benytte Apples nye Liquid Metal som har en mye mørkere overflate. Kan dette være morgendagens MacBook Pro eller er dette bare ønsketenkning fra Intel?

Intel

Det vil ikke være første gang et Apple-produkt eller oppdatering har blitt avslørt på lignende måte av Intel, men det er vel kanskje heller tvilsomt at Intel ville besitte såpass detaljerte bilder av en foreløpig ulansert MacBook Pro - spesielt med tanke på hvor strenge Apple er på akkurat dette. Hva tror dere - er dette en ny MacBook Pro?

Via 9to5Mac

Werchios bilde

Werchio

Det står forsåvidt at denne "macbook pro'en" har en i5 prossessor å ikke sandy bridge da...

epic-macfans bilde

epic-macfan

Den i5 prossessoren du snakker om er sandy bridge.
Det er bare en ny teknologi fra intel som de kaller sandy bridge.

Thomassl

http://www.intel.com/consumer/products/processors/core-family.htm

Ser ikke slik ut.

Skittles

Jeg håper inderlig ikke dette er den nye mbp! Da matcher den plutselig ikke Cinema display, standen, tastatur og trackpaden min lengre :P

torkelatgenet

3. avsnitt, "Modellen er svært tynn, men litt tynnere enn en MacBook Air."

sx9ko

Hvordan har man kommet til konklusjonen av at det er en macbook pro? Ingen Isight, noe rart nederst til høyre som ikke minner om apple. Jeg for min del ser det ikke.

iRudis bilde

iRudi

Ser ut som en laptop for meg ass. Ikke noe som tyder på at det er en Macbook Pro eller at i det hele tatt apple har lagd den. Ganske teit artikkel egentlig.

Chriistoffer

@sx9k0 Hvordan kan du se om det er et isight kamera der eller ikke? Er for mørkt til å kunne se det.

Cryptography

Er nok ikke nye MPB. Ser virkelig ikke ut som Apple-design. For det første ser man en ekstra kant rundt skjermen, som Apple ikke ville latt være der, samt den glossy sorte overflaten ser litt for billig og plastic ut for Apple sin smak. For det tredje er jo ingen av disse tre programmene kjente Mac-applikasjoner.

Slik jeg ser det er dette bare en mockup fra Intel, for å gi et litt pro-signal. Den viser video-avspilling, fotoredigering og videoredigering, men slik jeg ser det er dette bare fantasiprogrammer, og maskinen er nok bare en fantasimaskin for å illustrere råskapen i prosessoren.

akan86

Mac Rumors, Page 2: Minor news and links

The machine depicted in the ad is, however, pretty clearly a basic mockup of a generic notebook computer specifically intended to not be any particular machine or operating system currently available. The sleek designs offered by Apple are of course viewed by many as appealing, and thus even generic computer mockups for advertising purposes tend to have similarities to Apple's products.

Altså et temmelig dødt rykte spør du meg.

Even Ss bilde

Even S

Jeg tror ikke dette er så usannsynlig. Zoomer du inn på bildet, ser man at at den tynne aluminiumsrammen på dagens mbp`er rundt skjermen er helt identisk med den på bildet.

sx9ko: Om det er den tynne streken nede til høyre på maskinen du omtaler, så er det en identisk detalj som er å se på dagens mbp`er. Tror det er en sensor.

Kan jo være at Apple har rigget denne situasjonen med en intensjon om å skape litt blest, kaste litt bensin på bålet før lanseringen sin?

Jeg håper den vil se mer eksklusiv ut i virkeligheten enn det jeg får inntrykk av på bildet, dersom dette faktisk er en tilnærming av de nye maskinene..

akan86

Som nevnt ovenfor er informasjonen fra macrumors.com hentet fra deres "Page 2: Minor news and links"
At deres artikkel om denne saken ikke ligger på førstesiden, sier vel at dette ryktet er avkreftet. Samt at de spesifikt skriver at maskinen i annonsen er "clearly a basic mockup".

sx9ko

@Chriistoffer - Man ser isight på bilder av dagens macbook pro, som også er sort der hvor isight er. Sensoren(?) nederst til høyre er ikke identisk til den på dagens macbook pro. For det første er det to ting der nede, ikke en. for det andre er den sølv. på dagens macbook pro er den sort. Rart om de prøver og gjøre den synelig istede for og beholde den sorte fargen. Det minner ikke meg om apple værtfall.

Traktors bilde

Traktor

Er det virkelig tynnere enn macbook air? I så fall er det nok ikke den nye macbook pro...

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

@Traktor. Reagerte på det samme som deg.

Mistahh

Dette er nok ikke en Mac.

kristinodegard

smell å nettopp ha bestilt macbook pro....

aleksanders bilde

aleksander

Skjønner ikke hvorfor alt skal bli så voldsomt tynt. MBP trenger virkelig ikke å bli tynnere nå. Utnytt heller den «ekstra» innvendige plassen til ny teknologi.

trooooonds bilde

trooooond

@ kristinodegard: Du kan benytte angreretten innen 14 dager etter å ha mottatt maskinen. Har du allerede mottatt den, må du selv betale fraktkostnadene. Vel og merke gjelder dette hvis bestillingen er gjort via en nettbutikk. Hvis du ennå ikke har fått den, kan du kontakte Apple Store (eller hvor du enn har bestilt den) og be om å benytte angreretten.

...sånn i tilfelle du ikke var klar over det.. :-)

kristinodegard

Men jeg har jo bestilt elevmac, gjelder de samme rettighetene her? :) Leveringstiden var på 6-8 uker, så jeg vil få den i månedskifte mars/april. Den er bestilt via nettet, men butikken er i Stavanger.

ddybings bilde

ddybing

Helt enig med aleksander.

Skjønner ikke hvorfor alt skal bli så tynt. Den nye iPod Touch`n f.eks. Jeg syns den er altfor tynn, blir nesten litt vanskelig å holde. I MacBook Air skjønner jeg jo selvfølgelig at alt skal være tynt, det ligger jo i navnet.

spiffers

Tror nok at nye MBP i utgangspunktet er tilnærmet lik de gamle, men håper på at de slipper en sort anodisert maskin også, gjenfødelsen av BlackBook i Pro utgave ville være fet :D

trooooonds bilde

trooooond

@kristinodegard: Elevmac var helt ukjent for min del, men fant ut at det er en spesiell avtale mellom Rogaland Fylkeskommune og Eplehuset. Fylkeskommunen subsidierer antageligvis hver enkelt Mac, derfor du får den så billig som 5.800,-. (så det i en annen tråd her forleden) Derfor ikke sikkert at det er like enkelt å angre på denne bestillingen, men det går an å høre med Eplehuset. Angreretten skal du i utgangspunktet alltid ha ved netthandel, med unntak av spesialbestilte varer, som Elevmac kan defineres som, avhengig hva som ligger i avtalen. De i butikken kan svare bedre enn min synsing her. ;) Forøvrig har du ingen garanti på at prisen står ved lag når Apple endelig får lansert nye maskiner. Kan bli dyrere, kan bli rimeligere.

Jeg ville avbestilt / fryst min ordre hos Eplehuset hvis det var mulig. Utifra ryktebørsen er endringene ganske vesentlige denne gang, og det kan være verdt å holde hodet kaldt. ;)

DanTheMan

Apple går jo mer og mer vekk fra alu-designet nå, (Apples hjemmesider, ryktet Lion utseende osv.) så er nok mulig. Men jeg tviler på at det vi ser på bildet er neste MacBook Pro.

kristinodegard

Hehe, er ikke alltid like lett å holde hode kaldt når en ikke vet hvor lenge den macen jeg har nå lever. Er jo veldig lang ventetid på ny, så den kommer jo akkurat tidsnok til eksamenstiden osv :)
Om jeg vil gå for den nye kan jeg jo bare selge den som er på bestilling nå... Burde vel gå glatt :)

flybaba

Det som noen referer til "de rare greiene nede til høyre" er vel kanskje det blåe standby-lyse + IR-mottaker? I tillegg bruker avspillingsprogrammet apples volumkontroll (svakere og sterke lyd symbolene). Men tror allikevel ikke dette er noen ny MBP foreløpig nei.

hendelsesløysa

Ja. Kan bekrefte at dette skal en ta med en STOR klype salt.

erlendkinn

tviler sterkt på at dette er den nye mbp. apple droppet svart farge på macbooks, så hvorfor skulle de ha det på macbook pro ?

bambinis bilde

bambini

Agurk.....

SupreE

det er vel skriveleif og menes egentlig "tykkere"?

Tross alt, det ser ikke ut som den maskinen på bildet er under 1 cm tykk.

Hadde vært vanvittig kult om mbp kom i sort/mørt utgave og..

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Ja. Kan bekrefte at dette skal en ta med en STOR klype salt. Du kan strengt tatt ikke bekrefte noe som helst. Dropp tullepostinga di.

nicho

Ja. Kan bekrefte at dette skal en ta med en STOR klype salt.

Jeg tar stort sett alt du sier med Guinnesrekkord i klype salt.

Haukevinge

Har alltid hatt lyst på en mørk og matt MBP, var så nære å levere inn til lakkerer en gang, men tok meg selv i nakken der.. Ødelegge macen a du..

Så om man får tak i mørk mbp i fremtiden hadde det vært kult! Men jeg tror ikke på den photoshop skissa der.. For mye chamfer under, for skarp og "hjemmelaga" uttrykk.

hendelsesløysa

Nikoraisan: Og hvordan kan du bekrefte det?

danielsk

Nikoraisan: Og hvordan kan du bekrefte det?

Kan ikke du heller forklare hvordan du kan bekrefte dette? Du har jo til stadighet kommet med påstander fra "sikre kilder" som gang på gang har vært usanne. Hvorfor skulle det være noe annerledes denne gangen?

spiffers

hendelsesløysa: Har sett gjennom hva du påstår kommer fra "sikre kilder", og enda har du til gode med å komme med en nyhet som faktisk stemmer.

hendelsesløysa

Da vet du også hvorfor jeg tar det rolig også (fikk en bemerkning fra "kilden" på at forum ikke er rette stedet å dele info på), så vet man det. Men morro å se påstander og rykter, selv om jeg også får det i noen sammenhenger. Det er ikke alle som kjenner alle, sånn er det bare.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai