Ny MacBook Pro lanseres torsdag

Ny MacBook Pro på torsdag

De som venter på en ny MacBook Pro trenger etter alt å dømme ikke å vente mer enn til på torsdag. Det forventes nemlig at Apple på torsdag denne uken lanserer en helt ny MacBook Pro-serie.

Den seneste tiden har ryktene om en oppdatert MacBook Pro-florert og nå ser det ut til at en lanseringsdato endelig er bekreftet. Datoen skal være torsdag den 24. februar som også (helt tilfeldig?) er Steve Jobs bursdag. Steve blir 56 år denne dagen og også tidligere har Apple benyttet Steves bursdag som lanseringsdag. Normalt velger Apple dog tirsdager som lanseringstidspunkt.

Lagrene hos en rekke forhandlere, både i inn og utland, begynner å tømmes for MacBook Pro og flere butikker Mac1 har vært i kontakt med sier at de først kan levere MacBook Pro i neste uke. I Apples egen butikk, Apple Store, oppgis det at noen av MacBook Pro-modellene sendes ut i løpet av 3-5 dager. Et relativt sikkert tegn på at en ny MacBook Pro snart er her.

Ny MacBook Pro

Det forventes at de nye MacBook Pro-modellene vil ha Intels nye «Sandy Bridge» prosessor-serie som skal gi økt ytelse og lavere strømforbruk. I tillegg har en rekke rykter påstått at Apple vil benytte den metallegeringen LiquidMetal som selskapet har en eksklusiv lisens på. At Apple jobber med LiquidMetal er nok hevet over en hver tvil, men at de nå skal ha produsert en hel MacBook Pro i dette nye metallet er nok heller urealistisk.

Light Peak?

Det som derimot kan være noe mer realistisk er en introduksjon av Light Peak. «Light Peak» er navnet på en ny overføringsstandard som Apple og Intel har jobbet med siden 2008 og med en eneste kabel skal man kunne overføre data fra skjermer, lagringsmedier og nettverk med en båndbredde på opptil 10Gbps. «Light Peak» kan i teorien erstatte bruk av Firewire, USB og DisplayPort.

Som underforstått av navnet, bruker «Light Peak» fiberoptikk i stedet for kabler for å overføre data og har derfor mye mer båndbredde, men i 2010 uttalte Intel at den første generasjonen av Light Peak ikke vil benytte fiberoptikk - men kobber. Den store båndbredden gjør det mulig å sende masse forskjellige typer data i en og samme kabel. Intel presenterte i 2009 muligheten for å benytte samme kabel for dine skjermer, harddisker, mus og annet tilbehør som skal kobles opp mot din datamaskin.

Det interessante med Light Peak er at Intel først uttalte at produktet ville dukke opp sent i 2010, men deretter endret dette til første halvdel av 2011. Nå er vi i første halvdel av 2011 og med Apple som nær partner på Light Peak-prosjektet er det vel ikke helt urealistisk at det er Apple som er først ut med Light Peak-produkter. Nettstedet CNet hevder at Apple vil introdusere dette snarlig, men vil introdusere dette under et eget navn.

egil2nd

Min gamle Macbook Pro er død. (Bra timing). Så jeg skal bestille den nye som kommer på torsdag. Går det raskest å bestille på Apple.no, eller bør jeg f.eks oppsøke min lokale Epplehuset, humac.no eller lignende? Hvor får de først inn på lager, og hvem kan levere raskest til meg?

Takker

admins bilde

admin

@egil2nd

Det vil nok variere og er vanskelig å svare på før etter lansering. Noen ganger får forhandlere produktene umiddelbart, mens andre ganger går det lengre tid.

Rubenius

Dette blir spennende. Hadde vært utrolig kult med LiquidMetal.

kristinodegard

Jeg bestilte en ny mbp siste uke, tror jeg må prøve å avbestille den...
men på apple.no står det bare på 13": 2.66GHz at den sendes om 3-5 arbeidsdager, gjelder det ikke 13": 2.4GHz også?

erlendkinn

argh, nå angrer jeg på at jeg kjøpte en macbook pro i fjor :(
men jeg vil vel tenke slik hvert år etter at jeg har kjøpt en mac :P

effortlesss bilde

effortless

Vil bare stikke innom og si at LightPeak ikke forventes lansert i nærmeste fremtid, og at Sandy Bridge ikke kommer med dedikert 320M grafikk fra nVidia, med tanke på at den integrerte løsningen er helt på høyde. Går dere ut i fra det bildet som eneste mistanke, er dere dermed helt på jordet.

syresimon

Tror dere den nye billigste 13" kommer til å koste det samme som den gamle?

Valotunk

Kan forøvrig nevne at Elkjøp og Lefdal nå selger den "gamle" Macbook Pro 13" til kr. 6990,-.

Er nok lagertømming på gang her ja...

kaizerss bilde

kaizers

@Valotunk,
litt for kjapp på avtrekkeren her. Det er ikke MacBook Pro som selges for 6990, på Elkjøp. Det er vanlig Macbook - det er stor forskjell på disse 2 modellene.

Pesicos bilde

Pesico

Dette blir veldig spennende.

Valotunk

kaizers,

du har rett, jeg var litt for rask der...

dexterM

@egil2nd

Jeg bestillte fra apple.no ved forrige lansering, men da hadde det vært raskere å kjøpt i butikk. Men dette kan jo variere fra gang til gang.

dexterM

@egil2nd

Jeg bestillte fra apple.no ved forrige lansering, men da hadde det vært raskere å kjøpt i butikk. Men dette kan jo variere fra gang til gang.

RamGuy

Snakker om timing ettersom jeg mistet min MacBoo Pro 17" Core i5 i bakken idag og den tok kvelden, så da kan jeg ta den på forsikring, betale 300kr og plukke opp en av de nye modellene.

Ligger vell i kortene at det blir Sandy Bridge plattform, men håper også på bedre webkamera (for det holder ærlig talt ikke mål lenger), bedre trådløs nettverkskort (om de på død og liv må kjøre Broadcom så håper jeg hvert fall på et av deres nye 3x3 trådløse kort.) og hvis de kunne smelle på med høyere oppløsning (1920x1200) på 15" modellen samtidig som de gir muligheten for anti-glare så hadde jeg blitt overlykkelig da 17" er og blir litt for stort for min smak men jeg vil ikke gå ned på oppløsningen..

Ellers så blir det vell nye skjermkort også, så da blir det vell kanskje Geforce GT400 eller GT500 serie av noe slag?

devo

@kristinodegard: 14 dages returrett på varer kjøpt via norske internettbutikker.

SRD

RamGuy: Håper også på de forbedringene du nevner. Ellers håper jeg de har fjernet DVD-spilleren til fordel for ekstra harddisk plass (eller kjøling til til topp skjermkort og CPU). Hvilken farge de nye modellene blir driter jeg langt i.

kjetil02

"Det forventes nemlig at Apple på torsdag denne uken lanserer en helt ny MacBook Pro-serie."

Setningen over betyr at det kommer en helt ny type MacBook Pro-produkter, som kan skilles fra den andre MacBook Pro-serien. Med litt godvilje kan man tolke det slik at hele MacBook Pro-serien fornyes, men det er egentlig ikke det som står. Det viser seg, når man leser artikkelen, at det ser ut til at det kommer en oppgradert versjon av MacBook Pro. Om dette gjelder alle, og om det blir en stor nyhet, er opp til spekulantene.

En bedre, og mer sannferdig setning, kunne vært: "Det forventes nemlig at Apple på torsdag denne uken lanserer en MacBook Pro-oppgradering, kanskje med nye prosessorer og ny overføringsport."

el-nico

VIL HA VIL HA VIL HA!!!!

Og det er verdens enkleste sak å finne gode grunner til en ny 15" MacBookPro.

Min MacBook er jo to år gammel.
Jeg kunne trengt en større skjerm enn mine 13".
Min datter må reddes fra Windows 7.
Min datter trenger en MacBook.
Jeg fortjener en ny MacBookPro.

JEG FORTJENER EN!!!

Men når skal det komme en Lion på banen?
Kanskje lurt å vente til de kommer med Lion OS .... ? Vente litt, så barnesykdommer m.m blir luket vekk. .....

Men gudinnene skal vite jeg fortjener en ny MacBookProooooooo!!

Once you go mac ....

Egeli

Apple Norge kan tydeligvis ikkes stave "arbeidsdager"! ;)

Bortsett fra det, jeg trenger en ny MBP.

erlendkinn

@ramguy
Snakker om timing ettersom jeg mistet min MacBoo Pro 17" Core i5 i bakken idag og den tok kvelden, så da kan jeg ta den på forsikring, betale 300kr og plukke opp en av de nye modellene.
hvilken garanti/forsikring? :o

Jan Bjorns bilde

Jan Bjorn

Selv plastikk-booken nå forsvinner, er den likevel et godt kjøp og bedre å bruke enn mange PCer.

torbjoerns bilde

torbjoern

Det kommer ingen Light Peak eller Liquid Metal i denne omgang.

HVIS MBP 13 kommer med SandyBridge og bare har integrert grafikkort, så _vil_ dette være et Intel-grafikkort. Med andre ord må prosessoren være perverst bra for at grafikken skal bli bedre enn med dagens NVIDIA-løsning. Men det kan naturligvis hende at MBP 13 får eget grafikkort (NVIDIA eller andre) dersom Apple fjerner SuperDrive. Da blir det også plass til en ekstra SSD i maskinen som OS X og diverse apps kan installeres på. Jeg tviler på at en slik maskin vil koste noe mindre dagens MBP 13 - men siden det faktisk skal være en PRO-maskin, så er vel dette like greit.

X

torsteng

@torbjorn; det er vanskelig å forestille seg at de kan lansere nye modeller der grafikkytelsene er _dårligere_ enn på eldre modeller, det ville vel vanskelig å forsvare. Så jeg vil tro at ytelsen må være like god som tilsvarende 2010-modell.

gambolputty

Hvis den kommer med LightPeak, må man bruke overganger uansett hva man skal koble til. 2xUSB, MiniDisplayPort og 1xLightPeak kunne selvsagt vært noe... hvis standarden får fotfeste da.

SuperJannes bilde

SuperJanne

Noen som selger sin gamle 13" her billig?

SRD

Kommer an på hvor bra de nye 15-tommerne blir ;)

m4rius

Ingen Light Peak, ingen Liquid Metal.

Sandy Brigde og nye CPU's.

MacBook Air type innebygget SSD disk, forhåpentligvis 64GB++ med oppgaderinger til OS disk.

Vanlig 2.5" disk i tillegg.

Ikke fjernet optisk drev.

Samme utseende.

3xUSB, MiniDisplayPort, 1xFW 800

MegaOctanes bilde

MegaOctane

solgte min 2010 macbook pro 13" for to dager siden. venter nå på nye macbook pro..
man kan jo nesten kjøpe seg en ny pc fra elkjøp, og så levere tilbake etter noen uker, få pengene tilbake, og bytte til den nye:)

SRD

Ingen Light Peak, ingen Liquid Metal.

Sandy Brigde og nye CPU's.

MacBook Air type innebygget SSD disk, forhåpentligvis 64GB++ med oppgaderinger til OS disk.

Vanlig 2.5" disk i tillegg.

Ikke fjernet optisk drev.

Samme utseende.

3xUSB, MiniDisplayPort, 1xFW 800
Jeg tipper på noe lignede selv, pluss høyere oppløsning. Men vi vet jo ikke enda. Forrige oppgradering så droppet jo Apple toppmodellene fra Intel, noe som jeg mener er veldig synd. Håper de ikke gjør det denne gangen. Ellers hadde også vært greit med 8 GB RAM som standard. Hvis de dropper DVD-spilleren håper jeg de lager to plasser til harddisker/SSD-er. Jeg har allerede en Intel SSD 160 GB og en harddisk på 750 GB så hadde vært greit å ha brukt de i en eventuell ny maskin.

torbjoerns bilde

torbjoern

@torsteng: Nettopp derfor er det grunn til å anta at Apple enten leverer neste MBP 13 med C2D eller fjerner SuperDrive og setter inn dedikert grafikkort. Et tredje alternativ er at de bruker Intels IGP sammen med SandyBridge og at grafikkytelsen faktisk viser seg å være minst like god som med nåværende modell. Men dette finner jeg ikke særlig realistisk.

SupreE

http://www.macrumors.com/2011/02/22/macbook-pro-specs-leaked-ssd-better-battery-new-technology/

SSD
Matt skjerm
Lettere
Bedre batteri
0 superdrive
!! Lightpeak !!?

nå er det noen som gleder seg til torsdag her!

DeeWox

Snakker om timing ettersom jeg mistet min MacBoo Pro 17" Core i5 i bakken idag og den tok kvelden, så da kan jeg ta den på forsikring, betale 300kr og plukke opp en av de nye modellene.

Yay, forsikringssvindel!

smacmac

@Egeli: Pirk pirk: Alt av oversetting av både hjemmesider og Mac OSX gjøres i USA.

matre

Har en liten mistanke om at det blir en del skuffede mennesker på torsdag.. Det blir vel neppe de helt store forandringene, tror nå jeg. Ikke uten egen keynote. j

koplad

Når på torsdag er den nye MBP´en forventet å bli lansert?

Gardo

Kabelen på dette bildet ser veldig Apple ut. Det lover godt med tanke på Light Peak i nye MBP!

http://www.engadget.com/2011/02/22/intel-to-show-new-technology-on-thursday-light-peak-rumors-swir/

matre

Kabelen på dette bildet ser veldig Apple ut. Det lover godt med tanke på Light Peak i nye MBP!

http://www.engadget.com/2011/02/22/intel-to-show-new-technology-on-thursday-light-peak-rumors-swir/

Njaa... Det er vel et gammelt bilde, kanskje? Intel har brukt Mac i sine tidligere presentasjoner av Lightpeak.

aroviks bilde

arovik

Jeg kan ikke huske å ha sett Apple sende ut noen form for invitasjon til noen form for event i morgen. Er det ingen som har tenkt på det?

Mtorres

Det er torsdag, men kan forsatt ikke se at Apple har annonsert noe som helst..

Mtorres

Det er torsdag, men kan forsatt ikke se at Apple har annonsert noe som helst..

kjetilp

Det er torsdag, men kan forsatt ikke se at Apple har annonsert noe som helst..
2 Mars er mere sansynelig ...

matre

Jeg kan ikke huske å ha sett Apple sende ut noen form for invitasjon til noen form for event i morgen. Er det ingen som har tenkt på det?

De pleier ikke å ha event ved mindre oppdateringer. Inkluderingen av Thunderbolt er tydeligvis ikke stor nok sak til å lage en event av. De kommer muligens til å si noe om Thunderbolt på tirsdag, men det er tydeligvis en iPad event, så noen Macbook introduksjon kommer neppe. At nye Macbooks pro kommer i dag, er jeg rimelig overbevist om.

Casper

@Mtorres:
Det er torsdag her i Norge, men vi ligger noen timer foran USA...

SRD

Nå er Applestore nede...

kjetilp

Nå er Applestore nede...
Enda nede..

koplad

Nå er den oppe!

[url">http://www.apple.com/mac/

syresimon

Den norske er ikke. Lurer på når den åpner.

kjetilp

Den norske er ikke. Lurer på når den åpner.
Hadde min på us.. Navigerte til mac'ene og bytta til norsk ;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai