FaceTime nå i Mac App Store

FaceTime nå i Mac App StoreApple har nå offentliggjort en ferdig versjon av sin FaceTime-applikasjon for Mac OS X. Programvaren er nå, ikke helt overraskende, flyttet til Mac App Store.

Det som derimot er noe overraskende er at Apple har valgt å selge FaceTime-applikasjonen for NOK 6,- og ikke gi den bort gratis slik de har gjort hittil.

FaceTime-applikasjonen ble lansert i 2010 som en ny programvare som gjør det mulig å benytte FaceTime også i Mac OS X. Med FaceTime på Mac OS X kan du ringe og hva videosamtaler med alle som har en iPhone 4 eller iPod touch 4 med FaceTime.

Programvaren ble sluppet i en gratis beta, men er nå flyttet til Mac App Store og koster NOK 6,-. Programmet er nå ute av beta og en rekke feilrettinger er gjort. Utover dette ser det ikke ut til å være lagt til noen nye funksjoner.

Facetime

Facetime

FaceTime koster NOK 6,- i Mac App Store.

petrus764s bilde

petrus764

Skjønner ikke helt hvorfor de ikke bare lagde det som en del av iChat. Støtter kommentarene på macrumors, og kommer ikke til å betale for facetime.

Forøvrig vil nye Macs komme med Facetime pre-installert, og med nyere kamera. Da det står at HD-video krever HD Facetime-kamera, mens dagens iSight bare er VGA.

qualbeen

Hva er denne Facetime? Er det en kopi av Skype, bare med støtte for langt færre klienter?

Jeg har på ingen som helst måte brukt mye tid på å prøve å sette meg inn i app'n, men ut i fra det lille jeg fant, er poenget å kommuniserer med venner og familie. Og dessverre benytter flertallet av venner og familie ikke mac eller iPhone :-(

Nei, noen: opplys meg!
Hva skal jeg med denne app'n?

firepack

http://www.apple.com/no/mac/facetime/

MoMartins bilde

MoMartin

Grådig å ta 6 kr for dette! Lurer på om det er forhåndsinnstalert på alle nyere Macer som selges? Det burde hvertfall være det...

Maxima

qualbeen, Hvis du ingen venner eller familie har med Mac el. iPhone/iPod Touch er dette ingen app for deg

kolbys bilde

kolby

Det er interessant hvordan iChat er byttet ut med FaceTime på så og si alle screenshots av Snow Leopard på Apple.com nå. Den er plassert på samme sted i Docken som der iChat har vært tidligere.

mrius87s bilde

mrius87

vist du betaler 6 kr for betaen nu. så har du kjøpt programmet. og når full versjon kommer har du lisens og dærmed før du programet uansett om de bestemmer og sette opp prisen..

stemmer ikke dette ?

petrus764s bilde

petrus764

Dette er fullversjonen, og de kommer tvilsomt til å sette opp prisen senere.

nikkor

Hvis man benytter facetime på en iphone 4 fra australia og facetime på mac her i norge, kommer det da "tellerskritt" / utgifter til datatrafikk på telefonen i tillegg ?

petrus764s bilde

petrus764

Nei, FaceTime går over Wifi, både på tlf og på pc.

ayPådd

Dette er visstnok grunnen til at de krever penger. Nåja. http://www.macrumors.com/2011/02/24/apples-0-99-facetime-charge-due-to-accounting-requirements/

bambinis bilde

bambini

æææææææ!!! Dette var dumt Mr. Jobs! Og så på bursdagen din da!

Var lite fornøyd med betaen, nå gidder jeg ikke putte 6 kr en gang (fillesum men...) i en programvare som "kanskje" er forbedret.

Når du har tusenvis av kontakter i boka di og skal søke frem en som du mente het noe med ett eller annet (f.eks. at du ikke vet om det er Christina eller Kristina og derfor bare skriver "stina"). Får du treff? Nei, nada.

Og burde ikke dette være en tilgjengelig sak for ungdom uten penger på kredittkortet og som bruker mammas konto uten lov til å laste ned noe som koster pæng??

johannes1430

Smart å få alle Mac-brukere til å koble kredittkortet sitt til iTunes, slik at alle kan melkes på impulskjøp!

danibo77s bilde

danibo77

Skal ikke si at jeg ikke ble overrasket, men 6 kr er da ikke all verdens.

iLife har da vært forhåndsinstallert på alle Mac'er, men koster alikevel penger for dem som ikke har det. Kommer til å være samme greia her! Mye oppstyr..

Det geniale med FaceTime er at en inne trenger å ha et program kjørende. Som feks Skype.

Om jeg ringer min kone i Norge på hennes iPhone, fra min MacBook air i Brussels, så startes videochat automatisk. Jeg er ikke avhengig av å fortelle henne å være pålogget Skype til enhver tid for så å bli "plaget" med chat'er fra alle som kommer innom. :)

Det fungere mer som en utvidelse av Mac økosystemet enn en ny protokoll.

bohdi

Slik det er per i dag har eg iChat, og brukar dette - og det fungerar knall - er det slik å forstå at dette er på tur "ut" - til fordel for FaceTime?

Kva er eigentleg opplegget med FT vs iChat? Er dette noko som f eks windows/linux-brukarar kan køyre - og såleis er det utvida støtte for cross-platform-kommunikasjon?

olw3s bilde

olw3

Bortkastet program, når flertallet benytter seg av Skype, som også er et mye mer solid program, med langt flere muligheter.

darre77

Er det mulig å søke opp Facetime brukere i kontaktlisten, eller må en "vite" om de som faktisk har MAC eller iPhone 4?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai