Utstyrsprodusenter lover Thunderbolt-produkter

LaCie først ut med Thunderbolt-produkterDe første datamaskinene med Thunderbolt ble lansert i forrige uke, men allerede nå er de første utstyrsleverandørene på banen med sine produkter.

Utstyrprodusentene lover nå en rekke Thunderbolt-produkter og først ut er LaCie med en Thunderbolt-variant av «Little Big Disk» og Promise med Pegasus som Engadget testet opp mot de nye MacBook Pro-modellene.

LaCie lanserte rett før helgen en ny variant av Little Big Disk med Intels Thunderbolt-teknologi innebygd. Disken er ifølge LaCie utviklet spesielt med tanke den kreative bransjen og deres behov for å lagre store mengder lyd- og videofiler kjapt og stabilt.

Den nye Little Big Disk, vil i motsetning til sin forgjenger, leveres med to stykk 250GB Intel 510 Series Solid-State Drives (SSD). Total lagringskapasitet blir dermed 500GB, men Thunderbolt-teknologien gjør det mulig å koble opptil 7 av disse harddiskene sammen over en og samme kabel og allikevel oppnå maksimal ytelse. SSDen skal også sikre en høyere lese og skrivehastighet enn dagens Little Big Disk som er basert på standard 2.5 SATA-disker.

Thunderbolt-teknologien er en banebrytende I/O-teknologi og representerer framtiden for bærbare datamaskiner. LaCie er forventningsfulle ettersom vi er en av de første som leverer Thunderbolt I/O-teknologi

uttalte LaCie-sjefen Philippe Spruch.

LaCieOm LaCie faktisk ender opp med å bli først er usikkert. Little Big Disk som de nå har annonsert vil nemlig ikke dukke opp i butikken før sommeren og samtidig har både Promise, Seagate og Western Digital lovet nye produkter. Seagate og Western Digital produserer, i motsetning til LaCie, også selve den fysiske harddisken inne i de fleste eksterne harddisker.

Seagate vil i løpet av 2011 støtte Thunderbolt på våre eksterne GoFlex-produkter

uttalte Nathan Papadopulos, markedssjef i Seagate, nylig til Softpedia.

PegasusOgså verdens største harddiskprodusent Western Digital har kastet seg på Thunderbolt. Selskapet er interessert i Thunderbolt, men har ikke satt noen fast dato for når eller hvilke slike produkter vil være å finne i butikken.

Promise, et selskap som leverer avanserte lagringsløsninger, er også tidlig ute og har som LaCie allerede et fysisk produkt til framvising. Det er snakk om Promise Pegasus Thunderbolt som er et 4 eller 6 diskers raid-kabinett. Pegasus støtter RAID 0, 1, 5, 6, 10, 50, 60 og inkluderer to Thunderbolt-porter. Produktet skal, som LaCie «Little Big Disk» være å finne i butikkene til sommer.

Det er ikke bare harddiskprodusenter som viser interesse i Thunderbolt. Også produsenter som BlackMagic, Avid, Apogee og Universal Audio har ifølge Intel planer om å introdusere produkter med Thunderbolt-støtte.

remixenX

Hørtes ut som at den LaCie disken kommer til å bli ekstremt dyr?

ddybings bilde

ddybing

Sorry at jeg bumper her, men er det bare meg eller kommer ingen andre heller inn på innlegg? Jeg kommer verken inn på Forum eller på noen av innleggende, var lucky som klarte å komme inn på dette. Mac1 banneret og det kommer opp, men selve innholdet kommer ikke. Bare forsiden som fungerer her :(

Traktors bilde

Traktor

Det er nok bare deg PowermacG4, ingen problemer her.

AreKrishna

Jeg hadde liknende problemer som for en stund siden. Det løste seg da jeg oppgraderte Safari (nå i versjon 4.1.3, jeg kjører OS X 10.4.11)

ddybings bilde

ddybing

Hmm... merkelig, jeg kjører Safari 5 på 10.5. Skal teste igjen litt seinere

akan86

@PowermacG4

Du kan forsøke å slette midlertidige internettfiler (buffer).

SinWins bilde

SinWin

@remixenX er ikke LaCie sine produkter nokså overprisede og dyre uansett?

Traktors bilde

Traktor

Om man først skal betale så mye for en disk foretrekker jeg G-drive.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

@PowermacG4

Bare et problem med safari. Skjer det kan du bruke en annen nettleser (funka får meg med opera da det skjedde)
Eller du kan skru av og på Macen. Er jo ikke windows du bruker så burde gå på under en time uten problemer. :)

simoneidem

Hva med en Thunderbolt-minnepenn?

ddybings bilde

ddybing

Prøvde restart, men det funket heller ikke :/

Men, nå er ihvertfall alt i orden igjen(på et eller annet mystisk vis) :P

strukt

Hva med eksternt skjermkort?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai