Apple med TRIM-støtte til Snow Leopard

TRIM i Snow LeopardSSD-entusiaster verden over har i lengre tid revet seg i håret på grunn av manglende TRIM-støtte i Mac OS X.

Det har tidligere vært klart at denne støtten blir å finne i Apples neste iterasjon av operativsystemet, Lion, men nå ser det også ut til at denne kan dukke opp til Snow Leopard.

TRIM, som er en funksjon som hjelper operativsystemet med å koordinere ubrukt minne, har vist å markant forbedre levetiden til SSD-enheter. Flere Macbrukere har derfor avstått fra å gå over til SSD, ettersom ytelsen forverres over tid. Derfor er det nok en gledelig nyhet for mange at AppleInsider nå rapporterer at de seneste Macbook Pro-modellene shipper med TRIM-støtten innebygget i Snow Leopard.

Støtten er foreløpig begrenset til disse modellene og deres build av Mac OS (build 10J3210), men det forventes at resten av Apples brukermasse kan ta del i gleden ved neste OS-oppdatering.

Marius E

Sannelig på tide!

macpro96

Nå gjenstår det bare at intel's 3.gen SSD kommer, så blir det SSD på meg !

SRD

Det heter ikke SSD-disk. "Disk" har ingen ting med SSD å gjøre.

bushys bilde

bushy

Er ikke SSD en harddisk da? Ser ikke problemet med å kalle det en SSD-disk. Siden det tross alt står for solid state DRIVE...

iEdvards bilde

iEdvard

SSD betyr "Solid State Disk" eller "Solid State Drive" og betyr kort og godt ein fastminnebasert erstatning for en "disk" eller "drev". SSD er ikkje ein harddisk, sjølv om nettbutikkar som oftast har plassert SSD under denne kategorien.

Fastminne er halvleiiarar og produserast i brikker som monterast på eit kretskort. Tidligare SSD-løysingar frå 70-talet brukte forskjellige minnetypar som EAROM (Electrically alterable ROM), RAM med batteri, magnetisk bobleminne og etter hvert forskjellige flash-baserte løysingar.

slogmos bilde

slogmo

SSD-disk er overflødig.
SSD står gjerne for Solid State Disk/Drive.

Det blir som når folk snakker om CAM-modul til satelittmottagere o.l.
CAM står for Conditional Access Module, så det riktige er å si CA-modul. ;)

Hellbuster

Så min Crucial C300 støttes også av dette, eller er det bare apple "sine" SSD´er som benytter seg av TRIM støtten?

strukt

Det var virkelig på tide! Da er det bare å vente på at Intel kommer med sin 3.gen SSD så blir det fart på sysakene. :)

Macoldis (ikke bekreftet)

Hei

Samme her.... om hva man kaller det bare man skjønner hva det er
Ser også at den samme forvirringen blir brukt på utenlandske sider

Kansje man kan kalle det en SS disk eller SS lagring om man ikke ønsker å uttale alle ordene i det fulle
Men da blir vel disken forbundet med noen gale folk under andre verdenskrig

Vanlig disker blir jo også forkortet til HD og der blir/ble det også brukt ord som HD disk

...........
Til deg ..dere som venter..på Intel sin nye SSD
Litt forbedret fra den gamle.....men noen "revolusjon" i forhold til andre bra SSD merker er det ikke
Man kan vel heller si at man bare har tatt igjen det tapte
Så får vi se på sikt om den er like holdbar og kompatibel som den gamle

http://www.storagereview.com/intel_ssd_510_review_250gb

http://www.anandtech.com/show/4202/the-intel-ssd-510-review/4

Macoldis

appeltje

Glimrende. Dette er jaggu på tide.

ggt667s bilde

ggt667

Hvor mange linjer med kode måtte til for å få til trim montro? 5? 15? 150?

Poenget med SSD( Solid State Drive ) er vel nettop at det ikke er en disk( plate ) inni.

palelnans bilde

palelnan

Begrepsforvirring her ja.

Det har seg en gang slik at "disk" er et generelt uttrykk for lagringsmedium i Norge. Så selv om man burde si "en SSD", sier nok mange "en SSD-disk". På samme måte som man fortsatt sier at man "legger på" en mobiltelefon, selv om man ikke lenger har et telefonrør å legge på.

Mange engelskspråklige sier "SSD drive", også unødvendig, men ikke uforståelig.

Det som derimot ER feil, er de her som påstår at SSD kan bety Solid State Disk. Det betyr Solid State Drive, noe annet er påfunn. Uten at det heller gjør det uforståelig.

Et uttrykk som har vært feil hele tiden, er "RAM disk". Det er i alle fall ingen disker (spinnende runde plater) i en RAM-brikke, men uttrykket er i overført betydning. Det er LOV, det. :-)

Lillefix

slogmo, begrepet du leter etter er RAS-syndrome, eller Redundant Acronym Syndrome - Syndrome. Utorlig mange som går i den fellen altså.

Mer hos Wikipedia

petrus764s bilde

petrus764

Endelig! Jaggu på tide at "verdens mest avanserte operativsystem" fikk noe så elementært som TRIM-støtte.

Også litt morsomt å se at Apple nå implementerer noe flere "troende" her på forumet har kalt unødvendig, siden OSX ikke har hatt TRIM-støtte før.

potatis

Jeg finner det litt morsomt at folk reagerer såpass på ordbruken - jeg skal innrømme jeg tenkte meg om før jeg skrev SSD-disk, men valgte å la det gå. Folk er da ikke så pirkete, er de vel?

De var visst det.

Problemet var at setningen låt klønete om jeg skrev SSD-er. Nå står det enheter, så håper jeg nattesøvnen deres er intakt.

LaStradas bilde

LaStrada

Endelig! Tenkte å kjøpe SSD til iMac og MBP så dette passer meg bra :)

Anonymous

Hei

Nå våser du fæææælt Petrus764
-----Også litt morsomt å se at Apple nå implementerer noe flere "troende" her på forumet har kalt unødvendig, siden OSX ikke har hatt TRIM-støtte før.-----

Dette her har du 0 peiling på

Macoldis

bekiils bilde

bekiil

Herlig sier bare jeg!. (med en bønn om at dette ikke gjelder bare Apple’s SSD)

petrus764s bilde

petrus764

Du derimot ser ut til å ha så mye peiling at du ikke behøver å komme med kilder, eller i hele tatt gjøre noe så elementært som å forklare HVA jeg "ikke har peiling på".

Det er et faktum at mange på forumet her har argumentert mot TRIM kun på bakgrunn av at OSX ikke har hatt støtte for det, og dermed har de ment det er unødvendig. Det er en enkel verifiserbar påstand, bare søk litt på TRIM på forumet, så vil du finne mye rart.

Hvis du derimot mener at TRIM ikke er nødvendig, på tross av at alle store operativsystem nå støtter det, inkl Linux, FreeBSD, OpenSolaris, Windows og nå OSX, så må du gjerne komme med anstendige kilder som kan argumentere for ditt syn.

Det er ikke så enkelt å forstå akkurat hva du mener når du ikke evner å formulere deg bedre enn det du gjør.

Jez

Visste ikke at SSD svekkes over tid?

Burrell

@Macoldis: Intel SSDene du linker til er ikke G3 versjonen som vi venter på.

http://techgage.com/article/intels_ssd_510_offers_blazing-fast_sequentials_g3_this_is_not/

SRD

Jeg finner det litt morsomt at folk reagerer såpass på ordbruken - jeg skal innrømme jeg tenkte meg om før jeg skrev SSD-disk, men valgte å la det gå. Folk er da ikke så pirkete, er de vel?

De var visst det.

Problemet var at setningen låt klønete om jeg skrev SSD-er. Nå står det enheter, så håper jeg nattesøvnen deres er intakt.
Grunnen til at jeg nevnte det var ikke for å være pirkete, men for å unngå at folk lærer seg et feil uttrykk av lese på lese på nettsider som omhandler hardware.

ggt667s bilde

ggt667

Visste ikke at SSD svekkes over tid?Med en antatt levetid på 135 år, så er det kanskje greit at behovet for størrelser vil være skiftet 3 ganger på 15 år og at ... ja, man sansyligvis ikke vil komme til å ha en disk lenger enn 7 år uansett.

Selv skifter jeg HDD hver 6. mnd.

vemund

Leste mye om TRIM for et års tid sia, og ble bare forvirra. Ingen kunne gi meg noen bra svar om TRIM var nødvendig for at maskina ikke skulle bli treig eller ustabil. Så jeg kjøpte en Kingston SSD-disk til min MBP.
Jeg tenkte det var bare å ta sjansen. Etter et år med daglig bruk av SSD har jeg ikke merka noe til treghet eller kræsj. Ikke er ytelsen redusert heller, så jeg lurer på om dette TRIM-greiene bare er teoretisk tullball?
Hva skal jeg med TRIM om alt fungerer perfekt uansett???

Fordelen med SSD er i mine øyne at jeg ikke trenger å være redd for at maskina får noen smeller, samt raskere oppstart og start av programmer. Da får jeg heller leve uten TRIM. Backup er vel uansett ett must for alle i dag?

svars bilde

svar

vemund: Hvilken SSD har du?

TRIM er, så vidt jeg har forstått, egentlig bare en nødløsning.
Det beste hadde vært vist kontrolleren i hver SSD tok seg av dette uavhengig av kommandoer fra OS.

tacomodo

Jeg hadde en Intel X25m 1. gen. og etter et års bruk med torrents, og whatnot, så ble den helt sirup, men ikke på måten man skulle tro - det gikk ikke tregt å kopiere og sånt, men man fikk småpauser hvor *alt* stoppet opp. Dette var små hikker på 1-2 sekunder, men fryktelig irriterende. Dette kom visstnok av at programmer som msn skulle lagre småtteri i logfiler og sånt, og siden de bare skulle skrive bittelitt info så måtte et større segment av disken tømmes i det det skulle gjøres. TRIM skal hjelpe mot dette såvidt jeg har lest.

Jokers bilde

Joker

Syntes fremdeles prisen er litt for drøy, tror jeg venter et par år

petrus764s bilde

petrus764

I denne sammenhengen er det ikke snakk om bare levetiden på disken, men også ytelsen. Etter alle blokker er skrevet til en gang, vil en disk uten TRIM eller god garbage collection, få betydelig dårligere skriveytelse fordi disken ikke vet hvilke blokker som er i bruk og ikke. Leseytelsen vil fremdeles være på topp.

TRIM er ikke en nødløsning, det er en god løsning for at OSet skal kunne sende kommandoer til disken om hvilke blokker som er i bruk og ikke, dette har vist seg å være mer effektivt enn god garbage collection på disken, altså at disken selv skal finne ut hvilke blokker som brukes og ikke. Sistnevnte kan heller sies å være en nødløsning som eksisterte i mangel på TRIM, men ettersom GC har blitt bedre kan man overleve med det. Likevel er TRIM å foretrekke.

matre

Hvis du derimot mener at TRIM ikke er nødvendig, på tross av at alle store operativsystem nå støtter det, inkl Linux, FreeBSD, OpenSolaris, Windows og nå OSX, så må du gjerne komme med anstendige kilder som kan argumentere for ditt syn.

Nå er det vel litt undøvendig å bruke masse energi på dette iom. at Trim nå blir støttet, men det kan jo faktisk være så enkelt som at SSDene som Apple har levert til nå har begrenset nytte av Trim. Dvs. at garbage collection på kontrolleren er såpass bra at det ikke har blitt ansett å være en stor sak og at Apple ikke har prioritert Trim støtte. Du ba jo om kilder, så la oss klippe litt fra Anandtechs grundige anmeldese av Macbook Air:

As I mentioned earlier, resilience is very important as OS X still doesn’t support TRIM. I filled the drive with garbage and then tortured it for 20 minutes with random writes. The resulting performance drop was noticeable, but not unbearable:
..
A single pass of sequential writes restores performance to normal:
..
This tells us two things. First, through normal use the drive should be able to recover its performance over time (assuming you give it enough spare area). And second, if there’s any idle garbage collection in Apple’s custom firmware for the Toshiba controller it should be able to keep the drive running at peak performance even without TRIM supported in the OS.

[url">http://www.anandtech.com/show/3991/apples-2010-macbook-air-11-13inch-reviewed/4

Berg

@ggt667
Selv om en ssd i teorien skal vare så lenge som du sier vil ikke dette stemme i praksis. Viktig å huske på at ssd har et "begrenset" antall skrive-sykluser. Har selv vært med på å teste et ssd oppsett i en server, det gikk så det suste det....i ca 30 min før disken var død.

Men som du også skriver er det vanlig/lurt å bytte disk i alle fall en gang i året , eller oftere.

Leon83s bilde

Leon83

Nå synes jeg Intels 3.gen Solid Super Disc skal komme snart ass.

magnus.overli

Er det fler som reagerer på antallet sifre/tegn i build-navnet til den omtalte OS X versjonen? 10J3210? De siste oppdateringene til 10.6.6 har 10J860 eller 10J858 og den nylig "offentliggjorte" developerversjonen av 10.7 Lion har 11A390? Har aldri sett en eneste build av Mac OS med totalt 7 tegn i build-nummeret...?

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Er det virkelig nødvendig å bytte HDD så ofte?
Kjenner ingen som noen gang har byttet HDD. Har en Windows 95 som fungerer greit, har aldri byttes HDD på den og den har ikke død.
Eller hvor mange skrivesykluser har en vandlig HDD?
Hvor mye/mange timer må man bruke den før den ryker eller får at den skal ryke på ett år?

Og bra at TRIM støtte kommer hvertfal.

vemund

vemund: Hvilken SSD har du?

TRIM er, så vidt jeg har forstått, egentlig bare en nødløsning.
Det beste hadde vært vist kontrolleren i hver SSD tok seg av dette uavhengig av kommandoer fra OS.

Kingston SSD now V-serie, KINGSTON SNV425S2 128GB. Kjøpt hos Komplett.

Leste tråden videre her, og noen nevner ett fenomen der disken stopper i en liten stund for å tenke seg om før den "løsner igjen" etter 1-2 sek. Har vært borti det ett par ganger, men det var ikke noe jeg tenkte over der og da. Mulig det kan skyldes andre i ting OSet også.
Det er klart at dette kan bli irriterende om det skjer for ofte. Foreløpig er det ikke noe problem.

Uluen

Er det virkelig nødvendig å bytte HDD så ofte?For min del bytter jeg for å få raskere og/eller større disker.

Eller hvor mange skrivesykluser har en vandlig HDD?
Hvor mye/mange timer må man bruke den før den ryker eller får at den skal ryke på ett år?
Det er umulig å gi et entydig svar.
Jeg har SCSI disker som er 15+ år gamle i to SUN maskiner som virker fint. Den ene gikk 24/7 som mailserver i 5-6 år i en mellomstor bedrift med ~100 ansatte.

Rundt om på nettet kan man få inntrykk av at harddisker er veldig delikate ting som dauer som fluer men det stemmer ikke med mine erfaringer. Hjemme har jeg kanskje opplevd <5 disker dø de ~25 årene jeg har holdt på med IT.

Og bra at TRIM støtte kommer hvertfal.TRIM er kjekt men definitivt ikke et "must" som mange later til å tro. Det er veldig avhengig av OS og bruksområde.

639mes bilde

639me

tilbake til en av de mindre viktige detaljene her:
selv har jeg kalt det SS-Drive en stund.
(syns forøvrig 'drev' blir litt i overkant sylfest lomheim, og minner vel mye om 'dren' eller noe i den dur)
andre alternativer?

svars bilde

svar

Ok, jeg synes at SSD/SSD-Disk/Drev er helt ok og synes at å diskutere hva man skal bruke blir bare tull.
SS-Drev/Disk er også helt koko, ihvertfall for oss her i norden, da det brått kan forbindes med noe helt annet.

:)

639mes bilde

639me

'han har en veldig god SS-draiv'
lyder vel ikke noe særlig heller nei.
nei glem hele det her.
ssd.

ColdFusions bilde

ColdFusion

Dette her har du 0 peiling påMacoldis
Og det har du? Jeg har i diverse tråder etterlyst SSD vs TRIM support og blitt sablet ned flere ganger, trenger du linker? En tråd har til og med blitt stengt av administrator for å "rakke ned på OS X"... TRIM var et av argumentene.

Det at de nå kommer med TRIM support er GLIMRENDE, og for de som tror at dette må håndteres av SSD'en selv må nok sette seg litt inn i hvordan et operativsystem og et filsystem fungerer. "Disken" kan på INGEN måte vite hvilke sektorer som er i bruk, OS'et må fortelle om hvilke som er i bruke - herav forskjellige filsystemer for Linux (EXT3), Mac OS X, Windows (NTFS/FAT) osv osv. Disken kan da ikke gjette seg frem til hvordan hvert OS implementerer filhåndetering/fragmentering. Såkalt "garbage colletion" løser noe av dette, men for at en SSD skal ha best mulig ytelse kommer man ikke utenom TRIM, noe også Apple forhåpentligvis vil implementere?!

Også litt morsomt å se at Apple nå implementerer noe flere "troende" her på forumet har kalt unødvendig, siden OSX ikke har hatt TRIM-støtte før.
Med mindre trådene blir slettet, så finnes det mange tråder hvor TRIM blir beskrevet som unødvendig/ikke noe OS X trenger osv. Jeg finner det så ufattelig merkelig, at de som har uttalt dette ikke setter seg inn i hvordan slik teknologi virker. Med mindre man i fremtiden kan kjøpe SSD disker som er tilpasset et spesifikt OS, eller at det kommer en slags "SSD kontroller" som tar seg av dette avhengig av OS. Nå er det jo flere som har kjørt SSD en tid og kan rapportere om "nesten" tilsvarende ytelse selv med mye bruk - og det er først når disken har vært helt full at TRIM gjør jobben, men med raskere og raskere interface (serial ATA) så vil et OS som ikke har TRIM være tregere enn et OS som støtter TRIM.

Manufacturers use various techniques in their SSD controllers to optimally spread write operations over the entire flash disk.[5">[12"> This is not only to optimize speed by minimizing the need for write amplification, but also in order to increase longevity of the flash cells (a process called wear leveling), since typical MLC flash will only last around 10,000 erase/write cycles.

Til slutt, alle som vurdere SSD - husk at de er meget forskjellig fra en vanlig snurredisk. Man skal ALDRI defragmentere en disk, da den er like rask til å sette sammen en fil og levere den til OS'et uavhengig av hvor den ligger. TRIM vil flytte på data (i selve ryddeprosessen vil den ta opp all ledig diskplass minus ca 1GB), deretter for å rydde slik at ubrukte sektorer er klare til bruk (hindrer at disken blir tregere over tid) umiddelbart (disken slipper å gjøre en sletteoperasjon før sektoren taes i bruk). Det er også flere "issues" med krypterte filer etc, sletting (sikker sletting), bad sector management etc. Mye av dette løses nok i nye versjoner, men med TRIM på plass blir det svært hyggelig å kjøre OS X - rett og slett, løp og kjøp... (hvis støttet kommer altså!)

ggt667s bilde

ggt667

Har selv vært med på å teste et ssd oppsett i en server, det gikk så det suste det....i ca 30 min før disken var død.Har hatt en SSD som bootdisk i 2 år på en server, funker fortsatt.

G5

Jeg er på utkikk etter SSD, men siden det er såpass mange forskjellige så blir det nesten vanskelig å velge.

Kan de av dere som har praktisk SSD erfaring skrive merke og modell?

petrus764s bilde

petrus764

Du kjøper en neste-gen disk, de er ikke ute enda.

http://www.anandtech.com/show/4186/ocz-vertex-3-preview-the-first-client-focused-sf2200

http://www.anandtech.com/show/4202/the-intel-ssd-510-review

Intel-disken, som er god, men ikke like god som vertex 3, får du for 2250 hos komplett.

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=626523
http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=627788

Samme disk, men forskjellig tilbehør. Den ene kommer med et spill, den andre med 3.5mm bracket.

OCZ Vertex 3 (som er best i klassen) har ikke kommet i butikklistingene enda, men den er verdt å vente på.

gudmundl

Hei.
Er det noen som har testet (trim enabler for mac) http://www.groths.org

bekiils bilde

bekiil

OY!, Er det noen som har testet dette?

gudmundl

Da har jeg testet! ser ut for at det fungerer 8-) <a href='http://bildr.no/view/851906'><img src='http://bildr.no/thumb/851906.jpeg' alt='851906' /></a>

bekiils bilde

bekiil

Da skal jeg også teste denne!. Har samme disken som Gudmundl

funkystar

Modellidentifikator: MacBook5,1
Prosessornavn: Intel Core 2 Duo
Prosessorhastighet: 2,4 GHz

INTEL SSDSA2M160G2GC:

Kapasitet: 160,04 GB (160 041 885 696 byte)
Modell: INTEL SSDSA2M160G2GC
Revisjon: 2CV102HD
Serienummer: CVPO017604E2160AGN
Native Command Queuing: Ja
Kødybde: 32
Uttakbart medium: Nei
Ekstern stasjon: Nei
BSD-navn: disk0
Type medium: SSD
TRIM-støtte: Ja
Partisjonskarttype: GPT (GUID-partisjonstabell)
S.M.A.R.T.-status: Verifisert
Volumer:
Kapasitet: 209,7 MB (209 715 200 byte)
Skrivbar: Ja
BSD-navn: disk0s1
MacBook HD:
Kapasitet: 159,56 GB (159 563 714 560 byte)
Tilgjengelig: 40,09 GB (40 089 403 392 byte)
Skrivbar: Ja
Filsystem: HFS+ (journalført)
BSD-navn: disk0s2
Aktiveringspunkt: /

Fungerte dette :-)

bekiils bilde

bekiil

Okay, kjørte reparasjon av rettigheter etter å ha installert patchen. Vil dette endre noe?:

Reparerer rettigheter for «Systemdisk»
Ulike rettigheter på «System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Classes/jconsole.jar». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Classes/jconsole.jar».
Brukeren er forskjellig på «System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib», skal være 0, brukeren er 95.
Reparerte «System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/lib».
Brukeren er forskjellig på «System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Libraries», skal være 0, brukeren er 95.
Reparerte «System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Libraries».
Ulike rettigheter på «System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Home/lib/security/cacerts». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Home/lib/security/cacerts».
Ulike rettigheter på «System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar».
Ulike rettigheter på «System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Java/Support/Deploy.bundle/Contents/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/Info.plist». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/Info.plist».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/MacOS/IOAHCIBlockStorage».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/_CodeSignature/CodeDirectory». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/_CodeSignature/CodeDirectory».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/_CodeSignature/CodeResources». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/_CodeSignature/CodeResources».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/_CodeSignature/CodeSignature». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/_CodeSignature/CodeSignature».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/version.plist». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/version.plist».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/Info.plist». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/Info.plist».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/MacOS/IOAHCISerialATAPI». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/MacOS/IOAHCISerialATAPI».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/_CodeSignature/CodeDirectory». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/_CodeSignature/CodeDirectory».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/_CodeSignature/CodeResources». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/_CodeSignature/CodeResources».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/_CodeSignature/CodeSignature». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/_CodeSignature/CodeSignature».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/version.plist». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/version.plist».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/Info.plist». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/Info.plist».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/MacOS/IOAHCIFamily». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/MacOS/IOAHCIFamily».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/_CodeSignature/CodeDirectory». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/_CodeSignature/CodeDirectory».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/_CodeSignature/CodeResources». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/_CodeSignature/CodeResources».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/_CodeSignature/CodeSignature». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/_CodeSignature/CodeSignature».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/version.plist». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/version.plist».
Ulike rettigheter på «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Classes/jconsole.jar». Skal være -rw-r--r-- , er lrwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Classes/jconsole.jar».
Brukeren er forskjellig på «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib», skal være 95, brukeren er 0.
Reparerte «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Home/lib».
Brukeren er forskjellig på «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Libraries», skal være 95, brukeren er 0.
Reparerte «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Libraries».
Ulike rettigheter på «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Home/lib/security/cacerts». Skal være -rw-r--r-- , er lrwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Home/lib/security/cacerts».
Ulike rettigheter på «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar». Skal være -rw-r--r-- , er lrwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar».
Ulike rettigheter på «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/libdeploy.jnilib». Skal være -rwxr-xr-x , er lrwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/A/Resources/Deploy.bundle/Contents/Resources/Java/libdeploy.jnilib».
Ulike rettigheter på «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar». Skal være -rw-r--r-- , er lrwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/deploy.jar».
Ulike rettigheter på «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/libdeploy.jnilib». Skal være -rwxr-xr-x , er lrwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Frameworks/JavaVM.framework/Versions/1.6.0/Resources/JavaPluginCocoa.bundle/Contents/Resources/Java/libdeploy.jnilib».
Advarsel: SUID-filen «System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/MacOS/ARDAgent» har blitt endret og vil ikke bli reparert.
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/CodeDirectory». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/CodeDirectory».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/CodeRequirements». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/CodeRequirements».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/CodeResources». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/CodeResources».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/CodeSignature». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/CodeSignature».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/CodeDirectory». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/CodeDirectory».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/CodeRequirements». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/CodeRequirements».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/CodeResources». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/CodeResources».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/CodeSignature». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/CodeSignature».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/_CodeSignature/CodeRequirements». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCIBlockStorage.kext/Contents/_CodeSignature/CodeRequirements».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/CodeDirectory». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/CodeDirectory».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/CodeRequirements». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/CodeRequirements».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/CodeResources». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/CodeResources».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/CodeSignature». Skal være lrwxr-xr-x , er lrw-r--r-- .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/CodeSignature».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/_CodeSignature/CodeRequirements». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/PlugIns/IOAHCISerialATAPI.kext/Contents/_CodeSignature/CodeRequirements».
Ulike rettigheter på «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/_CodeSignature/CodeRequirements». Skal være -rw-r--r-- , er -rwxr-xr-x .
Reparerte «System/Library/Extensions/IOAHCIFamily.kext/Contents/_CodeSignature/CodeRequirements».

Reparering av rettigheter er fullført

Sebastian Sandtorv

Fungerte også strålende hos meg, jeg kjører med Kingston V Series 128 GB. Trim aktivert :-)

dabear

Jeg har også aktivert TRIM nå. Men hvordan kan jeg vite at det faktisk brukes? I windows-verdenen kan OSet rapportere at TRIM er aktivert, men med mindre chipsetdriveren faktisk støtter det, vil ikke OSet sende TRIM-kommandoene til SSDen.

bekiils bilde

bekiil

Kom til å lure på det samme. Jeg har en Macbook Pro 5.3

SRD

TRIM aktivert, kjørte Xbench og det ser ut som det fungerer veldig bra :)
Uten TRIM:
Disk Test 158.04
Sequential 99.39
Uncached Write 97.87 60.09 MB/sec [4K blocks">
Uncached Write 172.59 97.65 MB/sec [256K blocks">
Uncached Read 45.57 13.34 MB/sec [4K blocks">
Uncached Read 436.24 219.25 MB/sec [256K blocks">
Random 385.67
Uncached Write 786.04 83.21 MB/sec [4K blocks">
Uncached Write 131.42 42.07 MB/sec [256K blocks">
Uncached Read 2177.35 15.43 MB/sec [4K blocks">
Uncached Read 969.99 179.99 MB/sec [256K blocks">

Med TRIM:
Disk Test 262.98
Sequential 204.82
Uncached Write 170.98 104.98 MB/sec [4K blocks">
Uncached Write 172.55 97.63 MB/sec [256K blocks">
Uncached Read 183.62 53.74 MB/sec [4K blocks">
Uncached Read 410.02 206.07 MB/sec [256K blocks">
Random 367.26
Uncached Write 448.00 47.43 MB/sec [4K blocks">
Uncached Write 139.63 44.70 MB/sec [256K blocks">
Uncached Read 2180.01 15.45 MB/sec [4K blocks">
Uncached Read 962.62 178.62 MB/sec [256K blocks">

bekiils bilde

bekiil

Hvilken maskin er det snakk om SRD?
Kan ikke se noe forskjell på min. (mbp 5.3)

dabear

TRIM aktivert, kjørte Xbench og det ser ut som det fungerer veldig bra :)
Uten TRIM:
Disk Test 158.04
Med TRIM:
Disk Test 262.98

Xbench er et gammelt program, det er slettes ikke lagd for ssd. Jeg får kraftig varierende resultater for hver gjennomkjøring, så jeg ville ikke stolt på de resultatene.

SRD

Hvilken maskin er det snakk om SRD?
Kan ikke se noe forskjell på min. (mbp 5.3)

MPB 8.2

@Dabear:
Jeg har sett det samme jeg og, og jeg har kjørt Xbench flere ganger, og scoren på SSD-en varierer mellom 215 og 320, men har aldri vært så lav som den var før jeg fikk TRIM. Så derfor tror jeg TRIM fungerer.

RissEh

Noen som har testet dette på nyeste Macbook Air ?

Torros bilde

Torro

På min minste Macbook Air får jeg en disk score på 241 med TRIM enabled

RissEh

Vet du hva du hadde før ?:)

Torros bilde

Torro

Nei, prøvde ikke det. Ser på nett at nyeste Air ligger på 210-225 uten TRIM, så ytelsen blir i allefall ikke dårligere

ulven22s bilde

ulven22

Virker ikke hos meg: MacBookPro5,3 og APPLE SSD TS128A

I Systemprofil står det "TRIM-støtte: Nei" :-(

petrus764s bilde

petrus764

Ny versjon ute.

http://www.groths.org/

Ventet til denne versjonen kom, så jeg fikk tatt backup først.
TRIM fungerer strålende på min 2010 MBA.

ulven22s bilde

ulven22

fungerer fortsatt ikke :-(

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai