Radium gir deg nettradio rett i menyen

RadiumMac1s nettradio-pakke til iTunes med over 130 norske radiokanaler har lenge vært veldig populær, men er iTunes det beste programmet å høre på nettradio gjennom?

Kanskje ikke, et program med navn Radium (NOK 55,-) har overbevist oss. Radium er et lite, elegant og hendig program som lar deg styre nettradioen rett i menybaren

iTunes er utvilsomt et svært godt program til å håndtere og organisere musikk, men det er ingen hemmelighet at programmet er gla i både prosessorkraft og minne. Å håndtere alle dine nettradioer i iTunes er kanskje derfor ikke helt optimalt? Det finnes mange programmer som lar deg lytte til nettradio og vi har tidligere omtalt Snowtape som også lar deg ta opp radio. Allikevel er det få applikasjoner som er like lette og enkle som Radium.

Programmet holder til i Mac OS X sin menybar og et klikk på ikonet gir deg et «Spotlight-lignende» søkefelt. Her kan du søke etter radiokanaler og Radium lister opp kanaler som passer til ditt søk. Et søk på «NRK» gir deg alle NRK sine kanaler, men hvis du ikke finner en kanal er det også mulig å legge inn egne kanaler som ikke er i Radium sin database.

Radium

Når du har funnet radiokanalen du ønsker å høre på, trykker du rett og slett på denne kanalen og Radium vil koble opp og begynne å spille denne stasjonen. Trykker du på hjertet siden av, lagrer du denne radiostasjonen som din favoritt og denne vil alltid ligge tilgjengelig øverst i vinduet.

Radium har en rekke avanserte innstillinger og programmet kan blant annet koble seg opp mot tjenesten Last.fm og vise informasjon om musikken som spilles via Growl (hvis du har dette installert). Radium har også en rekke tastatursnarveier slik at du kan styre det meste rett fra tastaturet.

Radium

En av de smarteste funksjonene med Radium er dog dens integrasjon mot iTunes Store. Hvis radiostasjonen du hører på sender informasjon om hvilken musikk som spilles, så lagrer Radium dette i et eget «historie»-vindu slik at du enkelt kan se hvilken musikk som er spilt. Dette er igjen integrert rett inn mot iTunes Store slik at du med et klikk finner musikken i Apples musikkbutikk og kan kjøpe denne.

Radium

Programmet koster NOK 55,- i Mac App Store, men er også tilgjengelig i en 30 dagers demo direkte fra utvikleren Cat Pig Studios. Programmet koster normalt $25 og akkurat nå får du den for $9 - eller NOK 55,- i Mac App Store.

Traktors bilde

Traktor

Virker praktisk, men kasnkje litt dyrt, i og med at man til en vis grad får samme løsningen gratis i itunes.

lazaruzs bilde

lazaruz

alt for dyr app for noe som er gratis i utgangspunktet !

torriseng

Bruker Radium selv og er strålende fornøyd og kr 55,- flår ikke skjorta av noen, så dyrt...?

Det er ganske greit å ha iTunes "ledig" til andre ting enn å spille radio i, så jeg anbefaler denne.

xclusives bilde

xclusive

Genialt program. Har lenge lett etter bedre alternativer enn iTunes til å gjøre dette. Veldig bra at den også støtter Airplay.

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Selv bruker jeg FStream til dette formålet, og den er gratis.

slogmos bilde

slogmo

Jeg bruker også FStream. Anbefales.
Bruker FStream på iPhone 4'ern min og, både over WiFi og 3G.

Ove

Jeg prøvde en demo av Radium 2.6.5 for et halvt år siden.

Helt forferdelig: Det spilte to kanaler samtidig, eller var det samme kanal med noen sekunders forsinkelse? Jeg strevde fælt for å få noe ut av det, men like mislykket hver gang. Noe kjøp ble ikke aktuelt, det skal jeg bare hilse og si.

(MacBook 2008 med Mac OS X 10.5.8.)

Ragonix

Får ikke FStream til å fungere. Enten er det dårlig dokumentasjon, eller så er jeg helt n00b på dette... :p

Lukass bilde

Lukas

Joda, strømmene ligger der, fritt tilgjengelig, men det er ikke dem man betaler for; det er innpakkinga og løsninga. Og om den er bra, er ikke 55 spenn dyrt.

Er folk blitt bortskjemte med freeware og torrents? Virker som om mange får hjerteflimmer med en gang en stakkars programmerer prøver å tjene et par tiere.

macsams bilde

macsam

Norsk radio appen er mye cleanere og ikke minst billigere!
http://mac1.no/artikkel/10064/norsk-radio-byr-pa-lett-tilgjengelig-radio

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai