FrameLoader gjør det lettere å bruke digitale bilderammer på Mac

FrameloaderDigitale bilderammer har blitt et relativt vanlig produkt som selges i enhver foto eller elektronikkbutikk. Mange har fortsatt behov for å ha bilder i rammer og digitale rammer gjør jobben relativt greit, men det er ikke alltid like lett å få bilder over i riktig format til disse rammene.

Et program med navn FrameLoader (NOK 65,-) lover å hjelpe deg med hele prosessen fra A til Å.

Tiden hvor ekstrautstyr ikke var kompatibelt med Mac er stort sett over, men digitale foto/bilderammer er dessverre et av områdene hvor det forsatt står dårlig til. Mange av disse rammene baserer seg i bunn og grunn på helt vanlige SD-kort eller innebygd USB-minne og man kan dermed stort sett manuelt dra over bilder i riktig størrelse til rammene, men dette er en manuell operasjon som for mange er alt for komplisert og tidkrevende for de som allerede er vant til iPhoto.

Det er her FrameLoader fra tyske novaMedia kommer inn i bildet. Programmet koster NOK 65,- i Mac App Store og oppfører seg som en "bro" mellom Macen, iPhoto og din digitale bilderamme. Programmet støtter et stort antall bilderammer og hvis din bilderamme ikke er støttet kan du legge den inn selv (så lenge den benytter SD/USB til lagring og kan kobles til Macen).

Frameloader

I FrameLoader kan du velge iPhoto-album eller iTunes-spillelister (Ja, mange bilderammer kan faktisk spille musikk) du ønsker å få overført til din bilderamme. Programmet kopierer dermed over dine bilder i riktig format og riktig størrelse til din bilderamme. Du kan også velge hvordan bilder skal kuttes eller forminskes for å få på plass på din bilderamme.

Frameloader

Programmet holder også styr over ledig lagringskapasitet på din bilderammer og skulle du ha flere rammer lar det seg også ordne. Grensesnittet for oversikten ligner veldig på iTunes og du kjenner deg garantert igjen.

FrameLoader kan anbefales hvis du synes prosessen med å få bilder over på din bilderamme er for komplisert. Hvis du vil ha noe som er like enkelt som iPhoto så er FrameLoader akkurat det du er på jakt etter. Liker du derimot å fikse og mekke, bør du greie å overføre bildene dine helt selv og uten ekstra programvare.

Vi kan ikke se at novaMedia har lagt ut noen liste over hvilke bilderammer som støttes ut av boksen, men du kan laste ned en demo av programmet for å sjekke kompatibilitet opp mot din bilderamme.

FrameLoader koster NOK 65,- i Mac App Store og kan også kjøpes direkte fra novaMedia hvis du foretrekker det.

nikkor

Dette må da være et totalt unyttig program og som spiller på uvitenhet hos bruker til en kostnad på 65 kr. Kan ikke se at min bestemor ville bli særlig klokere av dette, tvertimot.

Styr unna.

rattata12s bilde

rattata12

Ser vel potensialet til å kunne oppgradere med bilder o.l ganske så fort, er vel det hele dette dreier seg om?

Kjekt program (for de som har bilderamme, noe jeg ikke har) :)

strukt

Latterlig å betale for noe slikt. Det underbygger jo myten om at macbrukere stort sett er uvitende idioter som ikke vet bedre.

admins bilde

admin

Ser ikke helt problemet? Jeg betaler glatt 65 kroner for å spare meg en halvtimes kjedelig resizing og manuell overføring. Tror ikke jeg er alene der.

jazzenoeff

e9 med strukt

rattata12s bilde

rattata12

Enig med Admin ;) Spare tid på dette er ypperlig! Hvem gidder vel å resize dette? Har gjort det en gang før, og det bød meg imot å drive å holde på med en slik en, så da droppet jeg hele bilderammen. Kanskje jeg får skaffe meg en nå.

admins bilde

admin

Hvis man er teknisk kyndig kan man jo sette opp en Automator-action som gjør dette for deg, men de færreste fikser nok det.

Morberg

Jeg har aldri holdt på med automator men et lite søk og 2 minutt senere hadde jeg et script som resizet bildene mine til 800x600 som jeg brukte på et annet forum. Størrelsen endrer man jo lett etter behovet. Ta tak i bildene, dra de over automator filen og vips, kan nesten ikke bli lettere.

fuellemann

Hello,

thanks for the comments. A few things are missing here, so I can not let the comments stand as they are.

First, FrameLoader does more than just resize some pictures. It will automatically sync any changes in iPhoto albums and iTunes playlists whenever you attach a frame. You do *not* even need to open the program for this. You can not do this by hand or by an automator script.

It is important to know that many frames can only use 8 character names for pictures. So you might have to rename each file or batch rename them. But in this case, they will stay this way on your Mac. FrameLoader, however, does convert the names only internally. The files keep the name you gave them but they still work on a frame.

Especially nikkor might take the time to actually read about the possibilities of a program (or try the demo) before calling it a rip-off. I do not mind critisism and I it is normal if a customers decides not to use an app. But not in this way.

Kind regards,

Jan Fuellemann (nova media)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai