Clocky - en enkel verdensklokke

Hvis du jobber med personer i forskjellige tidssoner eller bare er ekstremt interessert i å se hva tiden er hos Apple akkurat nå, kan det være interessant å ha en applikasjon som viser deg verdenstiden. Clocky (NOk 11,-) er en veldig enkel, men delikat klokkeapplikasjon for din menybar som viser deg hva klokka er verden over.

Hver gang Apple eller andre teknologiselskaper holder en pressekonferanse eller presentasjon, må vi alltid ty til Google og «avansert hoderegning» for å finne ut hva klokka er i Norge når den presentasjonen foregår. Det er et salig styr å holde orden på EDT, PDT, PST, CST osv. Med en liten verdensklokkeapp i menybaren kan det bli litt enklere.

Clocky

Clocky finner du i Mac App Store og programmet er allerede på fjerde plass i «Utilities»-kategorien i Apples butikk. Programmet gir deg et lite klokkeikon i menybaren og trykker du på dette får du opp «klokkene» som du har lagt inn. Du kan legge inn så mange du vil og Clocky har over 500 byer i sin database. Vi fant dessverre bare Oslo av norske byer i denne databasen, men nå har ikke Norge flere tidssoner heller.

Clocky

Det er veldig enkelt å legge til nye byer og det eneste du behøver å gjøre er å trykke på «+» og deretter oppgi hvilken by du ønsker. Du vil deretter presenteres for klokkeslettet i byen du har oppgitt og klokken vil enten ha en hvit eller svart bakgrunn for å symbolisere dag/natt. Designet er rett i stil med klokkeapplikasjonen til Apple på iOS og glir lett inn i Mac OS X sitt design.

Clocky

Clocky koster NOK 11,- i Mac App Store. Hvis du faktisk er interessert i å se hva klokka er hos Apple så må du legge inn byen «Cupertino» i Clocky.

simenens bilde

simenen

Everytimezone.com er en kjekk webapp for å sjekke tida.

Infinite

Eller man kan bare bruke iPhonens innebygde klokkeapp hvis man har.

OlavF

Det er ikke nødvendigvis slik at alle som har Mac har iPhone da, Infinite.

Forøvrig er det jo en verdensklokke-widget innebygd i Apples Dashboard.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Har selv brukt iStat Menus en god stund. Denne gir meg meget god oversikt over klokke over hele verden, samt kalender ol. Den har også andre egenskaper som feks man kan velge å vise CPU, diskbruk etc i menylinja... osv.
Finner den her: http://bjango.com/mac/istatmenus/

sverreolav

Er vel bare til å bruke flere widgets klokker i steden for å bruke penger på dette, men ser absolutt ut som et bra alternativ (mtp at den ligger i meny-baren).

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai