Trøbbel med ny MacBook Pro?

Macbook Pro

Som ved snart en hver ny lansering av et Apple-produkt, har det nå dukket opp diverse rapporter om feil med Apples nye MacBook Pro som ble lansert i forrige måned. De nye Pro-maskinene skal ifølge tidlige brukere låse seg og kræsj ved høy belastning.

Nylanseringer av Apple-produkter ser nesten alltid ut til å inkludere en eller annen form for feil som rammer noen brukere og ved den nye MacBook Pro ser igjen dette ut til å være tilfellet. Apples diskusjonsforum fylles nå opp med en rekke påstander om at MacBook Proen kræsjer eller låser seg helt ved tung belastning. En av trådene i Apples diskusjonsforum er allerede på 10 sider og det ser definitivt ut til å eksistere et eller annet problem. Mest sannsynlig er problemene relatert til overoppheting.

Apple har ikke kommentert problemene, men ifølge denne tråden på MacRumors-forumet er Apple klar over problemene og de skal vist tro at det er et programvareproblem og ikke et maskinvareproblem. Det er i såfall ikke første gang Apple leverer maskiner med problemer med programvaren som resulterer i kræsj og låste maskiner.

Også ved lanseringen av de nye MacBook Air-modellene dukket det opp lignende problemer for Apple. Ikke mindre enn tre programvareoppdateringer måtte til før problemene endelig ser ut til å være rettet. Man kan åpenbart stille spørsmål ved Apples kvalitetskontroll hva gjelder programvaren på de to siste lanseringene. Problemer som dette må vel kunne oppdages før levering?

anden231s bilde

anden231

Hmm, kan ikke si at jeg har opplevd dette selv med min:/

m4rius

Kjør en benchmark med cpu load på 100% noen timer å se hva som skjer da.

asbjornu

Det har blitt bekreftet i flere fora at det er SMCFanControl som er synderen og grunnen til at maskinene låser seg. Når SMCFanControl har blitt avinnstallert har problemet forsvunnet.

gamenius

Når det gjaldt de siste problemene på MBA så hadde det med Flash å gjøre. Hvis man hadde en en nettside åpen, med Flash kjørende, når man lukket maskinen, hendte det at den ikke vill våkne opp igjen. Ved å installere ClickToFlash var det problemet borte.

torsteng

@m4rius: har du tips til gratis benchmark-program?

ddybings bilde

ddybing

@torsteng iBench, eller GeekBench er kjekke, og gratis.Bruker GeekBench selv, og er veldig fornøyd :) GeekBench er helt gratis, men du må betale for 64-bit versjonen.

Gai Billther

Apple eier selvsagt ikke problemet. De gjør alt rett alltid.
Kom selvinnsikt og treng deg på...

Herman1

Har ikke hatt nevneverdige problemer utover det vanlige. Men etter noen timers installasjonskjør med CD opp og CD ned + nedlastninger fra nettet, ble også min maskin noe overopphetet. Til i dag ser det ut til å ville vært akkurat det samme "viftemanget" som med min forrige alu, så jeg ser ikke at det er spesielle overopphetede problemer hos meg.

Bare så synd at det ikke går å skifte batteriet manuelt slik som på MacBook 5.1, for eksempel!

Hilsen

julemanns bilde

julemann

Har 17" 2.2 GHz. Kjørte Handbrake konvertering, importerte film fra dv kamera i iMovie og så en lost episode på en ekstern skjerm samtidig. Biildet på begge skjermene låste seg etter vel 30 minutter. Tastaturet virket ikke, men jeg kunne bevehge musepekeren.

Temperatur etter noen minutter med dette: http://cl.ly/002a091Z443m3v2F2z3r

Vet ikke om jeg har problemet eller om jeg bare kjørte den litt hardt. Håper virkelig dette er programvare relatert. Synst ikke temperaturene er så galne. Kjører samme prosessen nå, og ser hva som skjer.

Hellbuster

Min Macbook pro 15" 2.2ghz (2011) låser seg ofte ved spilling. Har reinstallert OSX (uten backup) 2 ganger, fortsatt låsing. Den slutter også å lade hvis den kjører tunge spill, noe som etter forumer å dømme er vanelig fordi magsafe bare har 85W og mac´en trenger mer enn det for å kjøre GPU / CPU på fullt :/

Håper en software update fikser dette.

heisveiss bilde

heisveis

@Hellbuster Hvordan spill er det du kjører når den låser seg?

Mjøndalens bilde

Mjøndalen

Kjøpte en MBP 13" 2,4GHz Intel Core 2 Duo med 4 GB minne - den 29. januar. Maskinen tilfredsstilte alle mine forventninger - helt til den begynte å gå i hvit skjerm. Først etter å ha "ligget" i dvale på bordet....så plutselig når jeg satt og surfet.

Problemet ble hyppigere og hyppigere - så jeg sendte den inn til Humac. Humac stresskjørte den over natten men klarte ikke å gjenskape problemet.

Akkurat samme situasjonen med OS X10.6.5 og i OS X 10.6.6.

Ser på ulike forum at det har blitt hevdet at det kan skyldes driverproblematikk - og at en oppdatering på ett eller annet tidspunkt kan løse situasjonen. Er litt usikker på om dette gjelder også disse "gamle" modellene eller om det kun er de nye.

Rart og uvant er det i allefall - da jeg så å si aldri har opplevd noe lignende med vår 1 år gamle MacBook White.

Håper det er forbigående - så jeg kan fortsette å bare bruke maskinen når jeg trenger den. Det er så innmari deilig å slippe den Microsoftskitten.... 8-)

elosos bilde

eloso

Har hatt min MBP i snart to uker. Dog ikke brukt den til tyngre oppgaver enn (samtidig) noen nettsider, Sonos applikasjon, ripping av CDer i iTunes mot NAS, samt Excel. Har ikke merket noe til varme eller økt viftebruk.

japasus bilde

japasu

Kjør software update, nå...

Hellbuster

Det er vanligvis WoW som låser seg, sammen med Assasins ceed 2. Utladinga v batteriet skjer også bare i WoW, ikke i Borderlands med full grafikk på, så skjønner ikke helt problemet.

remixenX

Fikk akkurat samme problemet, alt låste seg ved å bruke imovie...

julemanns bilde

julemann

La oss test om oppdateringen fikser problemet. iMovie kombinert med andre ting har fryst min en del. Oppdaterer nå og gir en lyd etterpå.

julemanns bilde

julemann

Ser ut som problemene er fikset. 20 minutter med cpustress/handbrake + iMovie import fra kamera + photo booth med fancy effekter + lost episode på ekstern skjerm. Har ikke merket noe enda. :)

lazerlars

Puh, småletta over at det tydeligvis er fikset. Min første mac(book pro) er underveis og må si jeg ble litt småstressa av det her. :o)

strukt

Anbefaler dette gratis programmet for å skikkelig stressteste maskinen din:
http://www.macupdate.com/app/mac/33632/smallluxgpu/

Den kjører alle CPU cores OG skjermkortet samtidig.

Bytte for øvrig kjølepasta på min 15" 2011 modell. Tempen gikk vel ned ca 4 -5 grader. Ikke så mye å skryte av kanskje men det ble bedring.

Dere har sikkert sett bilder på nettet av maskiner som har for mye kjølepasta og det hadde min maskin også.

arokh

Dette har alltid vært et problem med Macbook, varmeutviklingen er en av de få tingene jeg har å utsette på de. Heldigvis fins Coolbook, det hjelper mer enn å bytte kjølepasta.

mac_31

Du kan også øke viftehastigheten til ca. 2150rpm som minimumshastighet med smcfancontrol. Det blir ikke noe mer støy, men CPUen og maskinen vil bli noe kjøligere. (Stock-hastighet er vel 1800rpm eller noe?)

Jonarne94

Hvordan oppdateres viften til høyere rpm? Takk!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai