Witness gjør Macen din om til en alarm

Witness gjør Macen din om til en alarmMange Mac-brukere har installert programmet Undercover fra Orbicule og når Macen har blitt stjålet har programmet sendt verdifull data tilbake til eieren. Nå har samme selskapet kommet med enda en løsning som gjør livet surt for innbruddstyver. Programmet Witness gjør Macen din om til en alarm.

Undercover har lenge vært et populært program for overvåking av stjålne Macer. Produktet ligger i bakgrunnen og når uhellet er ute og Macen forsvinner, kan det aktiveres og lagre informasjon om hvor maskinen befinner seg (hvis den kobler seg opp mot nett) og til og med ta bilder av tyvene. Forumet huser også flere diskusjonstråder hvor Undercover har blitt brukt og informasjonen har ført til både arrestasjoner og dom her i Norge.

Selskapet bak Undercover har nå utviklet enda et produkt i samme sjanger. Programmet med navnet Witness blir installert i bakgrunnen på Macen og gjør Macen om til et enkelt alarmsystem. Via en iPhone og iPad-applikasjon "låser" du Macen når du går og iSight/FaceTime-kameraet på Macen blir da aktivert.

Når Witness så oppdager bevegelse i rommet, sender den automatisk en pushmelding og bilder og video til din iPhone. Hvis et innbrudd er i gang kan du dermed både dokumentere innbruddet i form av video og kontakte politiet umiddelbart.

Hvis du først har et innbrudd er sannsynligheten for at Macen din blir stjålet også ganske stor og det er vel ingen dum ide også installere Undercover fra samme selskapet. Alternativt Hidden eller Prey.

Witness på iPhone Witness på iPhone

Witness koster $39 og krever Snow Leopard. Den medfølgende iPhone- og iPad-applikasjonen er gratis i App Store. Witness laster du ned fra Orbicule.com.

Lukass bilde

Lukas

fin film

mordor

Bare sørg for at du ikke har katter i huset :)

Macoldis (ikke bekreftet)

Hei

Finnes jo mange av den katogorien der som gjør stort sett det samme
Men prisen imponerer bra

Jeg har brukt iCam lenge, blant annet med et USB Logitech kamera på en Mac Pro, men den er ca 6-7 ganger billigere + den tar USB kameraer + IP kameraer + trådløse kameraer + at den virker på OS X 10.4 eller nyere og ikke bare Snow Leopard + at det finnes en versjon for Android + Windows .etc..etc
http://skjm.com/icam/support.php

Macoldis

Mac11es bilde

Mac11e

Synes iAlertU er ganske morsom :)
http://ialertu.en.softonic.com/mac
I bunn og grunn installerer du en bilalarm på macen. Hvis noen prøver å bevege på maskinen eller trykker på noen knapper, går alarmen og maskinen starter å ule. Det morsomme er at du kan bruke din Apple Remote til å aktivere/deaktivere alarmen.
Den kan også ta bilde via iSight kamera og sende det via e-post til deg.
OG det er gratis. Men skal du virkelig sikre macen, er nok Witness, Undercover e.l. bedre alternativer ;)

Randy

Hva vises på skjermen på macen når alarmen er aktivert?

Kan en eventuell tyv se at han/hun blir filmet?

strangels bilde

strangel

det er enda bedre enn iCam på surveillance

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai