Final Cut X introdusert

Årets Final Cut Pro User Group SuperMeet er i gang i Las Vegas og Apple brukte anledningen til å presentere neste versjon av Final Cut Pro. Den nye versjonen av Final Cut Pro har blitt omdøpt til «Final Cut Pro X", og blir beskrevet som en fullstendig omskrivning av det opprinnelige programmet.

Final Cut Pro X vil være et 64-bits-program med Grand Central Dispatch-støtte, slik at det skaleres til å bruke alle tilgjengelige kjerner for background-rendering. Kommentarer fra de som så på demonstrasjonen indikerte at bakgrunns-renderingen (ikke mer venting) og masse sanntids-effekter og høy ytelse er viktige forbedringer. Dette innebærer blant annet at du kan redigere mens du importerer video.

Og når du importerer analyseres videoen slik at programmet kan bildestabilisere automatisk. Andre nyttige ting man kan gjøre ved importering er: Persons-gjenkjenning, Shot Detection, automatisk farge-balanse og lyd-rensing. I tillegg blir det et helt nytt grafisk grensesnitt:

Final Cut Pro X vil være tilgjengelig for 299 amerikanske dollar på Mac App Store i juni. Det er ikke kommet noe informasjon om norske priser enda, og det var heller ikke noe prat om Final Cut Express eller resten av Final Cut Studio.

Kilde: Mac Rumors

Tags:
vidinas bilde

vidina

Hørtes mistenkelig billig ut, til å være en app i den proffe ligaen..

pushits bilde

pushit

De-profesjonalisering av både hardware og software er kanskje en økende tendens for å fange et større konsummarked med mer generaliserte produktlinjer. Blir uansett gøy å teste resultatet opp mot Adobe.

vidinas bilde

vidina

Syns ikke det blir helt rett å sammenligne FCP med Premiere, men skjønner hva du mener, med tanke på deprofesjonalisering da, Ettersom FCPX mest sannsynlig KAN sammenlignes med Premiere :P

Manemiss bilde

Manemis

Premier CS5 gjør susen her i gården, blir spennende å se om dette kan få meg til å bytte. Selv om bytting av program kan være mye mas i blandt

krsk0

Jeg går over til Avid...

H å k o n

Her er nesten hele presentasjonen. Jeg har hvertfall lyst på!

[url=http://www.youtube.com/watch?v=-77beFICSlI">Del 1
[url=http://www.youtube.com/watch?v=gAXL7L9fToQ">Del 2

sweet freedom

Dette blir knalltøft, raskere enklere, sømløsere og mer moderne grensesnitt. Også den prisen!

rattata12s bilde

rattata12

Eneste jeg ikke liker er looken fra iMovie, derfor jeg gikk over til Final Cut, for å slippe iMove stylen. Men det ser bra ut, det skal være visst.

-Evens bilde

-Even

Nice! Dette ser lovende ut! Å for en DSLRbruker som meg er det gledelig med søtte for redigering i h.264 på direkten.
Eneste jeg er skeptisk til er den nye "vieweren", jeg personlig synes den i iMovie er så kronglete.... Men vet nå hva feriepengene iår skal gå til! :)

nbgoldin

OMG, elsk :P Dette er gull, kjøpte meg et Canon DSLP med video for ikke lenge siden! Digger ikke Premiere Pro, iMovie er for basic pluss at jeg hater layouten.

Dette ser virkelig perfekt ut, og timingen kunne ikke vært bedre!

puma

Mye spennende, men fortsatt usikker på om det blir FCP X .
Er i utgangspunktet veldig positiv til FCP som jeg kjøpte for over 8000 for en stund siden.
Liker ikke viewer med IMovie interface, men er villig til å prøve. Valg av in/out i Imovie er mildt sagt klønete :-(
Hva med Color,Compressor, Sountrack PRO ?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai