Apple bytter SSD i MacBook Air

SSDApples nye MacBook Air har blitt en stor suksess for Apple og sannsynligvis er grunnene mange. De tynne linjene, den lave vekten og de lange batterilevetiden som maskinen tilbyr er nok noen argumentene mange faller for og nå får de enda et argument. Apple har i det stille gitt MacBook Air en raskere SSD.

Den nåværende MacBook Air-linjen var de første bærbare fra Apple som gikk vekk fra standard SATA-basert SSD på 2.5" eller 1.8". I stedet valgte Apple å benytte en ny SSD fra Toshiba som er koblet rett på hovedkortet.

MacBook Air SSD

Dette Toshiba-produktet har produktnummeret TS128C og finnes i alle MacBook Air produsert fram til forrige måned. Etter dette har Apple i det stille byttet ut dette Toshiba-kortet med et produkt fra Samsung med produktnummeret SM128C. Denne SSDen er ikke bare fra en annen leverandør, men også vesentlig raskere enn dagens Toshiba.

Toshiba

Det var nettstedet Anandtech som oppdaget disse endringene og testet produktet. Testen viser en solid ytelsesforbedring mellom SSDen fra Toshiba og det som Anandtech mest sannsynlig antar er en SSD fra Samsung som leveres i de nyere MacBook Airene fra Apple.

Ytelsen på MacBook Air som er kjøpt denne måneden vil dermed være betydelig forbedret sammenlignet med tidligere modeller. Hva dette skiftet skylles vites ikke, men det er ikke helt usannsynlig at det kan ha noe med jordskjelvet i Japan å gjøre. Flere av Toshibas fabrikker skal ha blitt rammet av jordskjelvet og etterfølgende tsunami. Dette kan ha ført til leveringsproblemer og Apple har dermed blitt tvunget til å bytte til en annen leverandør for å kunne opprettholde produksjonen av MacBook Air.

Traktors bilde

Traktor

Da er det i hvert fall noe positivt rundt jordskjelvet i Japan.

Cybbe

Usmakelig kommentar, Traktor.

Mistahh

Positivt, Toshiba-SSDene sine ligger langt bak konkurrentene i ytelse!

Gwogs bilde

Gwog

@Traktor

Makan til infantil og usmakelig kommentar! Jeg har mange venner fra Japan, og etter å ha vist dem den hodeløse kommentaren din, kan jeg med hånden på hjerte si at du ødela dagen for flere enn bare meg. Takk!

DeeWox

Grin litt meir...

butare

Jeg har en APPLE SSD SM256C så da bør jeg være fornøyd da...?

DeeWox

Ja.

SteinR

Men er det nevneverdig merkbart i praksis? Neppe...

quadra800s bilde

quadra800

@Gwog: Men du reagerer ikke på svenskevitser da? Eller jødevitser, for den saks skyld.
Snakk om dobbeltmoral.
Du har tydeligvis stått opp på feil side av senga i dag. Drikk litt mindre kaffe i morgen, og spar DINE usmakelige kommentarer for deg selv. Takk!

ITsams bilde

ITsam

hehe :D enig med deg

@DeeWox: Grin litt meir

Traktors bilde

Traktor

Må bare beklage, var ikke meningen å såre noen. Ser i ettertid at kommentaren kan ha vært litt stygg, og lite gjenomtenkt. Men Gwog, er det virkelig så lett å ødelegge dagen din? I så fall burde du holde deg unda nettet og de fleste andre medier.

Wavelengths bilde

Wavelength

Med respekt for ofrene i Japan, den kommentaren til Traktor var ikke ille.

OT: Fint at Apple i det minste fant noe bedre å putte inn i maskinen når det først var krise.

Gwogs bilde

Gwog

@quadra800

Haha! Jeg må le! Du er litt av en usaklig type. Hvilke såkalte svenskevitser og jødevitser er det du refererer til? Hva vet vel du hva jeg reagerer på, og hvordan klarer du å konkludere med at jeg fremmer en dobbeltmoral? Vet du hva jeg ler eller føler meg støtt av?

Mine såkalte usmakelige kommentarer bestod av kritikk av èn kommentar som for flere av mine bekjente, og meg inkluderet, virket støtende. Jeg klarer ikke å definere traktors kommentar som en "japanvits", bare som en hodeløs kommentar. Siden jeg mistet venner i japan føler jeg meg dessverre støtt av slike kommentarer. Men å insinuere at jeg er i et ekstraordinært dårlig humør i dag grunnet for stort inntak av koffein, og feil fot ut av sengen, er morsomme og barnslig hersketekniske virkemidler som jeg i dette tilfelle ikke helt fatter at du benytter deg av?

@traktor
Jeg beklager ordbruken. Dagen ble en smule gråere, men du har rett i at jeg tok for hardt i. Beklager det.

kjetil02

Gwog: Jeg må bare spørre. Hvis du reagerte så sterkt på den uttalelsen, hvorfor tok du da jobben med å ødelegge dagen til vennene dine også? Ville det ikke vært bedre å la den forsvinne i glemselen på internett?

Gwogs bilde

Gwog

Sant nok. Men deler du aldri ting som provoserer deg?

Traktors bilde

Traktor

Tingen er vel om du deler noe du vet vil provosere andre.

nesten_nerd

Svenskevirus

Kjære mottaker,
du har akkurat mottatt et svenskevirus. Da vi ikke er så teknisk begavet er dette et MANUELT virus. Gjør følgende: Gå inn på Min Datamaskin og slett alle filene du finner.

Takk!

Ukjent svensk hacker

For flere vitser :
http://www.humoristen.no/vitser

Traktor sendes herved til Japan for å atomaklimitiseres og byttes i et Toyota.

quadra800s bilde

quadra800

@Gwog: Jeg aner ikke hva du ler av, annet enn at du morer deg med å plage dine bekjente. Dobbeltmoral er noe man kan lukte lang vei.
Ingen avslappet og fornuftig person brøler ut over en stakkars vits.

Forøvrig har denne tråden sklidd ut litt. Her stopper i alle fall min deltagelse i diskusjonen.

On-topic: Bra at jeg valgte å vente med kjøp av Air! :)

dabear

Har en macbook som er 41 måneder nå, som jeg vil bytte ut, gjerne med en air.. hadde håp om at det kommer en sandy bridge-basert air snart, men ser ikke ut som det kommer ny air på lenge ifølge macrumors sin buyersguide?

petrus764s bilde

petrus764

Definer lenge? Dagens Air-generasjon kom høsten 2010, dermed er det ikke urimelig å anta at en ny Air-oppdatering kommer til høsten.

sruben

Det har jo vært endel rykter om Sandy Bridge i MBA rundt juni, så en oppdatering der er nok ihvertfall på vei.

devo

Den dagen bakgrunnsbelyst tastatur vender tilbake til maskina står jeg klar med tusenlappene.

TeSps bilde

TeSp

Da sitter jeg med min nye MBA 13" (2.13ghz, 4GB ram) med "SM256C" så jeg klager ikke. :-)

Fantastisk maskin!

Nixons bilde

Nixon

Det er ingenting å stusse på hvis noen lurer på å kjøpe en MBA. Jeg kjøpte en da den kom, fikk den vel i februar 2008, og jeg har vært kjempefornøyd med den hele tiden. Og nå som den er blitt mye bedre og rimeligere, varer det nok ikke lenge før jeg oppgraderer til en ny.

digitalink

Hvis dette skjedde først forrige mnd!
Synes jeg det er rart at min snart 3 mnd gamle MBA har SM128C!
Skjærpings! Dette er ingen nyhet, og det er feil at det først ble endret forrige mnd!

sidrol

Hei. Fikk min nye MBA 13" i forrige uke fra nettbutikken. Denne har TS128C SSD-en. Burde ikke min blitt levert med den nye SM-disken? Vurderer å benytte meg av angrefristen. Kjipt å betale full pris, når produktet egentlig skal leveres med en nyere og kjappere disk..

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai