Portal 2 nå ute i Steam

Portal 2 ute i SteamEt av årets mest omtalte spill, Portal 2, er nå lansert til Mac samtidig som Windows, PS3 og Xbox 360. Dette er første gang Valve lanserer et spill på alle plattformer samtidig og skal vi tro de første tilbakemeldingene er dette et virkelig bra spill.

Spillet består hovedsakelig av en serie med gåter som må løses ved å bruke «portaler» som spillets hovedperson kan skape. De fysiske egenskapene til portalene er hovedfokus i spillet. Portal 2 er oppfølgeren til Portal 1 som ble lansert i 2007 og spillet er tilgjengelig til Mac OS X fra Valve sin App Store Steam. Prisen er $49.

Portal

Portal

Spillet krever en relativt grei Mac med minimum Mac OS X 10.6.7, Intel Core Duo-prosessor på 2GHz eller bedre. Du må også ha minst 7.6 GB ledig plass på harddisken og ATI Radeon 2400. NVIDIA 8600M, Intel HD Graphics 3000 eller bedre. Videoen under viser spillet kjørende på årets MacBook Pro med 2011 AMD 6750.

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

Allerede på vei ned. Da har jeg to spill i Steam; Portal og Portal 2. :P

Mac11es bilde

Mac11e

Verdt å nevne at hvis du kjøper Playstation 3 versjonen, får du Windows/Mac versjonen gratis. Achievements fungerer på tvers av platformene, og spilldataen blir lagret i nettskyen. For eksempel hvis du har spilt en stund på PS3, kan du så starte akkurat der du slapp neste gang du starter Mac-versjonen. Integreringen av Steam på konsollen tilbyr også muligheten til å spille med hverandre på tvers av platformer, ved at for eksempel du kan spille på Macen og en venn kan spille på PS3 med støtte for voice chat.

La oss håpe flere spill i fremtiden tar i bruk disse mulighetene :)

Forths bilde

Forth

Dette stemmer ikke Mac11e.

Achievements blir lagret. men ikke savegames. du må desverre (foreløpig) starte på nytt dersom du bytter fra PS3 til Mac'en og omvendt.

Valve har selv sagt at dette var en feature de gjerne ville få med men ikke hadde tid til, og at det forhåpentligvis blir løst med en patch på ett eller annet tidspunkt :)

Håper dette fikses fort da jeg kjøpte PS3 versjonen og har spilt ganske langt på PS3, og ville gjerne fortsette på mac'en, men ork å starte fra begynnelsen igjen. så da fortsetter jeg på PS3 til det evt blir fikset. Knall at man fikk med Mac/PC versjonen gratis sammen med PS3 versjonen da riktignok :)

danibo77s bilde

danibo77

Skal ha med MBA 11" på en lengre utenlandstur og tenkte å ta med dette. Ser at noen har forsøkt det med greit resultat [URL]http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1139342[/URL]

Andre?

anders_85

Jeg kjører toppspekket MBA 13" og opplever tidvis litt lag på standardinnstillinger, men ikke nok til å gidde å skru ned specs for å gjøre noe. Virker som leveler med mange aktive elementer er det tyngste.

Lasseoj

Helt fantastisk spill. Slik spillglede har jeg ikke hatt på lenge. Men 49 dollar er latterlig mye penger når man får det gratis på The Pirate Bay, 100% billigere.

Takk til SKIDROW og Valve for en fantastisk spilloplevelse :)

Dorkfishs bilde

Dorkfish

49 dollar er da ikke så mye, med tanke på hvor mye det koster å kjøpe et slikt spill i spillbutikkene. Utviklerne skal jo ha noe å leve av de også, ellers gidder de vel ikke utvikle noe som helst lenger....

Det blir som å si at 39.90 for kjøttdeig på Rimi er dyrt når man kan stjele den gratis på Mega....

Lasseoj

det blir ikke som og si at man stjeler fra en butikk. men at man laster det ned gratis. stjeling er ulovlig, og det er det ikke og laste ned

mac_31

Øh... Laste ned kommersiell software "gratis" er ulovlig ja..

Matt Ideas bilde

Matt Idea

@Lasseoj Du tar feil Å skriver feil. (Tog du an)

2mass

Kjøpte dette på release, betalte 265 kr, noe som jeg ikke synes er så mye for et såpass bra spill.

Anbefales!

Lasseoj

Mener og ha lest en plass at det er ulovlig og laste opp men ikke ulovlig og laste ned.

Uansett er jeg glad for at det fins folk som betaler for spillet slik at jeg kan få det gratis

@Matt Idea
Tog den Å

danibo77s bilde

danibo77

Mener og ha lest en plass at det er ulovlig og laste opp men ikke ulovlig og laste ned.

Morsom du! Kan ikke være store karen ;)

Du er noe ute på tynn is med det du har hørt (som forsåvidt ikke er feil på enkelte områder).

Å laste ned er fortsatt like ulovlig, men du vil kanskje ikke få bøter/bli arrestert/straffet etc for det, ihvertfall ikke i Norge..

:)

svanos bilde

svano

@Lasseoj At du kan si Slik spillglede har jeg ikke hatt på lenge. og samtidig mene at det ikke er verd å betale for seg er vanskelig for meg å forstå.

Ang. argumentet ditt om at du kan laste ned lovlig, men ikke laste opp lovlig: Bit torrent baserer seg på vel fortsatt på at du "laster opp" for å få laste ned (altså du deler de filene du holder på å laste ned).

At noe er ulovlig tilgjengelig, men med liten risk for å bli tatt, har aldri vært et argument for at det er en god praksis.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai