Mac-salget øker med 28%

Mac-salget øker med 28%Apple la i går kveld fram sine finansielle resultater for Q2 2011 (finanskvartaler) og nok en gang leverte selskapet svært gode tall. Selv om det kanskje virker som alt dreier seg om iPhones og iPads solgte Apple hele 3.7 millioner Macer - en økning på 28% sammenlignet med fjorårets kvartal. Salget av Apples datamaskiner går med andre ord bedre enn noensinne.

De finansielle resultatene som Apple i går kveld la fram for investorer og presse var de beste resultatene Apple har lagt fram i et kvartal som ikke inkluderer julehandelen. Apple kunne melde om en omsetning på 24.67 milliarder dollar og et overskudd på 5.99 milliarder dollar. Samme kvartal i fjor ga Apple en omsetning på 13.5 milliarder dollar og et overskudd på 3.07 milliarder dollar.

Apple solgte 18.65 millioner iPhones (en vekst på 113%), 9.02 millioner iPods (17% reduksjon) og 4.69 millioner iPads. iPod-salget fortsetter, ikke helt uventet, å synke og 50% av iPod-salget utgjør nå faktisk iPod touch. Salget av nano og shuffle er dermed enda lavere enn antatt, men dette kan man se som se naturlig utvikling av markedet vekk fra dedikerte MP3-spillere til integrerte produkter som iPhone og iPad.

Apples Tim Cook uttalte på pressekonferansen at selskapet ser ytterligere vekst på Mac-området. I Asia har salget økt med 76% i dette kvartalet og Cook mener iPhone og iPad skaper en såkalt «halo»-effekt hvor PC brukere først kjøper en av disse produktene og deretter får øynene opp for Mac.

maclover11s bilde

maclover11

Gratulerer Steve! :D

Simon25s bilde

Simon25

Jeg synes faktisk det er litt synd, jeg.

  • Mac blir ikke like ekslusivt
  • Hvis apple ikke sliter vil de ikke prestere like bra
stigzys bilde

stigzy

Tror da Apple presterer like bra selv om de gjør det bra, er ikke noe tvil i mine øyne vertfall! Det kan også bety at de får mer ressurser til å utvikler mer kvalitet og kvantitet ;)

Mars

@Simon25

Hva da ekslusivt?
Trodde man hadde bra ting for sin egen del, jeg - ikke for naboens...
Jeg unner alle like bra ting og like bra tilværelse som jeg selv måtte ha.

rattata12s bilde

rattata12

Er vel kanskje virus problemet, desto fler som skaffer seg mac, desto større sjangse for virus.. :/

soni

Apple kan vanskelig ha lagt frem resultatet for Q2 2011 da vi kun har kommet til april 2011. Resultat for Q1 2011 er derimot klart.

slogmos bilde

slogmo

@soni:
Da bør du tipse Apple om feilen.
http://www.apple.com/quicktime/qtv/earningsq211/

soni

Ok, min feil :)

Var ikke klar over at Apple kjører avvikende regnskapsår. Noe sært å starte regnskapsåret i oktober, men de har nok sine grunner til det.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Det er nok ikke bare Apple som gjør det – det er vanlig regnskapspraksis i USA det. :)

Henrik Christiansens bilde

Henrik Christiansen

Og litt lesestoff om emnet;
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiscal_year

soni

@Henrik: Hehe.... jeg jobber daglig som økonom, så jeg vet godt hva et avvikende regnskapsår er :)

Så vidt meg bekjent er det mest vanlig å følge kalenderåret. I Norge følger de aller fleste selskaper kalenderåret og de som eventuelt avviker fra dette gjør det på bakgrunn av at de for eksempel driver i en bransje hvor kalenderåret ikke stemmer overens med selskapets aktivitet. Det kan da være at man eksempelvis har en sammenhengende inntektskjede fra juli til juli, noe som gjør at de ønsker å vise FY11 fra juli 2010 til juli 2011. Andre grunner kan være at selskapet selskapet er en del av et internasjonalt konsept og derfor ønsker å følge et ensartet prinsipp.

Jeg kjenner ikke veldig godt US-GAAP og regnskapsbransjen USA, men antar at de også har sine grunner til å velge avvikende regnskapsår, det være seg pga av gammel tradisjon eller på bakgrunn av faktisk aktivitet i selskapet. Selv om jeg ikke så logikken bak å starte regnskapsåret i oktober, så har helt sikkert Apple sine grunner for det. Mulig at hele bransjen gjør dette og at man da får bedre sammenligningsgrunnlag. Jeg ser ut ifra artikkelen i Wikipedia at hele 35 % av selskapene i USA anvender avvikende regnskapsår. Det hadde vært interessant å vite bakgrunn for at nettopp Apple gjør dette.

Uansett; litt off-topic, men det var litt morsomt å diskutere økonomi i mac1´s forum også :)

soni

Til opplysning for de spesielt interesserte kan jeg fortelle at den amerikanske stat anvender tilsvarende regnskapsår som Apple (eller kanskje omvendt :P), og at dette da mest sannsnylig er bakgrunnen for at Apple m/flere følger denne syklusen.

Uansett er jeg mektig imponert over de økonomiske resultatene Apple, med Steve Jobs i tet, får til. Blir spennende å se hvordan de neste kvartalene vil se ut, nå som de ryktes om at vekst i salg av mac avtar (som følge av økning i salg av iPad?). Det har også blitt ganske stille rundt Apple´s overprising av abonnementstjenesten i App Store. Analytikere og andre bedrevitere spådde jo Apples undergang for en tid tilbake som følge av tegn på grådighet fra Apples side.

Voodoosurfs bilde

Voodoosurf

Hvorfor gjenspeiler ikke dette seg sterkere i aksjekursen - den burda jo da passert
NOK 400.-
Eller er det den generelle finanskrisen som holder igjenn ?

dundee

At aksjekursen holder igjen skyldes så langt jeg har fått med meg to ting;
1. Usikkerhet rundt Steve Jobs, faller han fra er det mange som er skeptiske til om Apple klarer å holde samme kurs.
2. Resultatet er omtrent som forventet, og dermed allerede priset inn i aksjekursen. Et ikke ukjent fenomen der man har opplevd at selskaper leverer knallresultater og aksjekursen faller fordi investorene forventet bedre.

desafio

Undres på om jeg skal bidra til å øke salget for Apple i år.. Kommer til å bytte jobb, og må levere inn laptopen. Reiser også mye frem og tilbake med tog, så en iPad hadde kanskje vært kjekt

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai