Nye iMacs med Thunderbolt neste uke?

Nye iMacs neste uke

Det er 272 dager siden Apple sist oppdaterte sin populære iMac-linje og det har selvsagt skjedd mye siden sist. Apple og Intel har introdusert Thunderbolt og helt nye Sandy Bridge-prosessorer i sin MacBook Pro-linje. Skal vi tro ryktene vil vi se dette i en iMac-oppdatering som kommer allerede neste uke.

Apples iMac har ikke blitt oppdatert på 272 dager og med Thunderbolt og nye Intel-prosessorer ute er det ikke overraskende at Apple jobber med en oppdatering. Oppdateringen skal inneholde Apple og Intels nye Thunderport-teknologi som gjør det mulig med svært rask filoverføring over en standard Mini DisplayPort. Thunderbolt ble først introdusert i Apples MacBook Pro-linje tidligere i år og de første Thunderbolt-produktene begynner å dukke opp på markedet. Det er også trolig at en ny iMac vil få Intels nye SandyBridge-prosessorer, samme serie som finnes i MacBook Pro.

Ifølge 9to5Mac har flere som har bestilt iMac mottat en e-post fra Apple hvor bestillingen har blitt utsatt til neste uke. Dette samfaller med flere rykter som har hevdet at Apple vil introdusere en oppdatert iMac i neste uke, sannsynligvis tirsdag 3. mai.

Apple Store, både i USA og Norge, viser fortsatt kun en 24 timers utsendelse på iMacen, men flere som har bestilt iMac har fått disse bestillingene på vent inntil oppdatering neste uke.

lifeform

Urk...! Dette burde de ha opplyst om i butikken. Kjøpte ny for få dager siden.

SRD

Hvorfor det? Butikken taper jo penger på å sitte med lager av utgåtte Imac-modeller når den nye kommer.

lifeform

De får ikke VELDIG fornøyde kunder av dette for å si det slik :-)

En god selger og forhandler opplyser om alt de vet. PLUSS det burde ha vært noe innbytteordning her for maskinene når det er så tett opptil.

Skal rådføre meg med de...

Nikoraisans bilde

Nikoraisan

lifeform: så det har ikke slått deg at de faktisk ikke vet noe?

når apple-ansatte selv lekker at ikke en gang de vet når det kommer nye ting, hvordan kan du da forvente at forhandlere i norge skal kunne vite?

Wavelengths bilde

Wavelength

@lifeform

Vel Apple sier jo ingenting før det er offisielt, mao kan ikke en butikk anta at det kommer en ny maskin og si at du burde vente. Hadde du vært SMART hadde du kjøpt på Elkjøp eller på nett slik at du har angrefrist.

ColdFusions bilde

ColdFusion

Betalte du med kredittkort? Da har du kanskje noe ekstra forsikring / angrerett?

radiv78

Æsj.... da blir jeg snart blakk igjen :(

Ttigers bilde

Ttiger

oh yeah!!

Vulcanus

lifeform:

Du kan vel bruke angreretten (14 dager etter kjøp) og si du vil ha den nye versjonen.

Har selv tenkt å Kjøpe en 27" iMac nå , litt spent på hvilken GPU de får og håper det blir noe lettere å sette inn egen SSD disk.

lifeform

Takk for gode innspill :-)

Får kjøpe via Eplehuset eller annet tilsvarende stort handelshus i fremtiden da, hvis de ikke er medgjørelige nå.

Var også i butikk dette, så regner med jeg ikke har noe Angrerett.

JoeYsen

Vukcanus:
Det er 14 dager ved fjernsalg, eks: postordre, internett osv.

lifeform:
En butikk er ikke lovpålagt å fremme angrerett til kunder. Eplehuset og Humac har ingen angrerett eller returrett.

Retail butikker som Lefdal, Elkjøp og Expert har slike ordninger.

bekiils bilde

bekiil

wtf, ble mitt innlegg slettet?

lifeform

Skrev feil her.

Kjøpte via Eplehuset. Mente kjøpe evt. neste gang via Elkjøp...

Vulcanus

JoeYsen:
jo stemmer det du sier, men personlig ikke vært noe problem for min del, de gangene jeg har angret på kjøp i butikk. Men jeg ville hørt med butikken i det minste.

Uluen

Vukcanus:
Det er 14 dager ved fjernsalg, eks: postordre, internett osv.

lifeform:
En butikk er ikke lovpålagt å fremme angrerett til kunder. Eplehuset og Humac har ingen angrerett eller returrett.

Retail butikker som Lefdal, Elkjøp og Expert har slike ordninger.
For ordens skyld; telefonsalg regnes også som "fjernsalg". Om du ringer f.eks. Elkjøp og bestiller en vare har du angrerett.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Kjøpte man iMac nylig vil jeg si det er ens egen feil - Alle som følger med vet at apple gir ut produkter med gjevne mellomrom. Er hardware viktig for deg, så ville man lest specs og fulgt med og visst at det snart var på tide med en ny modell. Er ikke hardware viktig, ja da spiller det nok heller ingen rolle at man har kjøpt forrige modell ;)

Jeg håper på SSD standard eller SSD til lav pris oppgradering. Uten dette venter jeg til neste oppdatering...Thunderbolt er langt ifra så viktig etter min mening. Thunderbolt er så nytt at man ikke føler behovet enda, SSD er ikke så nytt lengre og man føler absolutt behovet :) - håper Apple ser dette.

jpsalvesen

Det var en merkelig virkelighetstilnærming, Mac Lovin. Er det OK at iMac kun er en bra deal sånn ca tre ut av tolv måneder i året? Skal kundene tilpasse sine tidspunkt for å handle i forhold til når Apple slipper nye produkter? "Ånei, jeg skal begynne på medialinja men MBP'ene har ikke blitt oppdatert på 5 måneder. Hva skal jeg gjøre?!"

danibo77s bilde

danibo77

@jpsalvesen Synes ikke det. Om hardware/specs på død og liv ikke må være oppdatert hver 3. måned så er det likegyldig om en kjøpte maskin i forrige uke. Prismessig kan du ha tapt litt, men hva så? Du kjøpte en maskin og var vel sikkert fornøyd med kjøpet?!

chelloo

Hvorfor ikke bare ta en titt inn her før man kjøper ? http://buyersguide.macrumors.com/
Da vil man i hvertfall se hvor lang tid siden sist oppdatering og ta stilling selv individuelt om man vil vente eller ikke vente. Det må man vudere selv når man kjøper, og det er ikke butikkens feil. Jeg skjønner frustrasjonen, men den dagen Eplehusets ansatte sier, "nei, beklager, men hadde jeg vært deg nå hadde jeg ikke kjøpt denne, det ryktes at det kommer en oppdatering neste måned", den dagen kommer aldri. De er ansatt for å selge, husk det.

Lukass bilde

Lukas

Slapp av, den "å nei!"-følelsen er helt naturlig og gir seg etter et par måneder. Såå stor forskjell er det ikke, det er ikke sånn at du er blitt lurt opp til Stryn, liksom.

danibo77s bilde

danibo77

Slettet - Dobbelpost fra iPhone.

danibo77s bilde

danibo77

@Lukas Konge! Har hatt den følelsen et par ganger selv. Den gir seg fort som du sier. Etter 2. update av maskinen så bryr du deg fint lite.

Jeg kjøper ny maskin ved hvert designbytte :)
(Teknologi-OCD)

Arild Holtet

Dette ser jo flott ut for iMac. Da mangler det bare matt skjerm, så hadde alt vært perfekt.

mac_31

Fikk lyst på en slik iMac selv, siden jeg har en MBA. Men jeg så på iMacene nylig, og synes at skjermen gir altfor mye reflekser. Håper de nye modellene har skjermoverflaten til MBA, eller en matt skjerm mulighet. MBA har en slags mellomting av matt skjerm og glasskjermen til MBP, og synes det funker helt ypperlig. En 27' glassplate gir altfor mye reflekser for meg i hvert fall.. Den fanger opp absolutt alt av lampelys og solskinn..

Jesper Karsrud

Hm, da må jeg selge den jeg har nå da, og kjøpe meg en ny en... Jaja, får ta det i samme slengen som jeg kjøper nytt lydkort da ;)

datating

Uluen: Ingen angrerett selvom man "bestiller" på telefon. Det man gjør er å evt. holde av en maskin. Selve salget foregår på utsalgsstedets vanlige sted; ergo ingen angrerett.

Houd.inis bilde

Houd.ini

Ser ut som iMacs endelig kommer med grafikkort som ikke er minst en generasjon gamle allerede ved release:
[url=http://bildr.no/view/872031">

lifeform

@Uluen: Ok, da blir det i såfall Elkjøp eller en av de andre store butikkene neste gang.

@chelloo: Fair enough. Har sendt de en mail og får se hva de svarer... Blir det ikke løsning på dette nå, så kommer jeg for all tid til å gå for andre butikker enn de rene Apple-forhandlerene.

Er også villig til å slenge inn et mellomlegg på 2-3000 bare for å få denne nye hvis den kommer rimelig kjapt nå.

dundee

Å ditche en butikk på denne saken blir noe sært i mine øyne. Service har for så vidt aldri skadet, men når en butikk tar tilbake et produkt fordi kunden ville ha en nyere modell er det ren og skjær ekstraservice.
Også med tanke på at butikken risikerer å bli sittende med en maskin de må selge billig siden den har vært åpnet.

Går det i orden så smil og vær glad, i motsatt fall kan du trøste deg med at du i hvert fall har en maskin. Med den lanseringstakten som er i datamarkedet kan du fint vente for evig, siden det alltid er noe nytt like om hjørnet.

bekiils bilde

bekiil

Å ditche en butikk på denne saken blir noe sært i mine øyne. Service har for så vidt aldri skadet, men når en butikk tar tilbake et produkt fordi kunden ville ha en nyere modell er det ren og skjær ekstraservice.
Også med tanke på at butikken risikerer å bli sittende med en maskin de må selge billig siden den har vært åpnet.

Går det i orden så smil og vær glad, i motsatt fall kan du trøste deg med at du i hvert fall har en maskin. Med den lanseringstakten som er i datamarkedet kan du fint vente for evig, siden det alltid er noe nytt like om hjørnet.

Helt enig. Trenger du en maskin, så kjøper du en maskin!. Å sitte på gjerdet og vente på noe nyere og bedre fører ingen steder da det hele tiden vil komme noe nyere og bedre. Slik er det bare. Kjøpte min macbook pro bare litt over en måned før 2010 modellen kom. Det var litt bittert, men hva pokker gjør det. Maskinen er helt topp uansett.

lifeform

@Dundee: Riktig oppsummert... Klager ikke på den øvrige servicen, men rent strategisk er det da sikrere å kjøpe maskiner hos forhandler som gir 30 dagers bytterett.

Synes dette er dårlig service... Tviler veldig sterkt på at de har 30 kunder i kø der inne, som har lignende case på gang. Apple burde også være behjelpelig med å returnere alle de usolgte modellene når forhandlerene sitter igjen med en 3-4-5-10 maskiner på lager.

perbl

Det var nå noen artige forestillinger folk har av hvordan varehandel fungerer her. Når man som forhandler bestiller opp et varelager fra produsenten henger det ikke på grep at produsenten skal ha noen plikt til å ta tilbake ting fra forhandleren. Denne problemstillingen er jo nettopp noe av det som gjør det vanlig med logistikksystemer som baserer seg på at hver maskin produseres fra scratch til hver ordre, og at man ikke har store lagre med komplette maskiner liggende rundt omkring. Når man er forhandler som fyller lagre med komplette maskiner, er dette en finfin balansegang, der man må vurdere evne til å levere maskiner i takt med salget i forhold til det å fylle opp lageret.

Apple er kjent for å holde kortene særs kort til brystet, og det er sannsynligvis ingen ansatte på gulvet hos forhandlere som har særlig mye mer info enn Macrumors kan fortelle, annet enn at de kanskje merker det på reduserte lagre. Med mindre du har spurt butikkansatte om de kan garantere at ingen ny maskin kommer på markedet innen kort tid, har du ingen sak i mine øyne.

Har man et lager av maskiner når nye ting kommer på markedet, da selger man dem ofte til reduserte priser. Dette fungerer på akkurat samme vis som at sportsbutikker f.eks nå lot meg handle dyre ski til langt under halv pris, selv om jeg vet at nye modeller kommer til høsten.

dngs bilde

dng

Shit, jeg som kjøpte iMac i august.. og jeg som ikke trodde Apple skulle lansere flere modeller. Better call Eplehuset!!

niklassaers

iMac'en som lanseres nå på tirsdag vil nok være basert på Intels Z68 chipset: http://blog.saers.com/archives/2011/04/30/intel-z68-chipset-for-the-imac-thatll-be-released-tuesday-may-3rd/

monken

kommer til å kjøpe en 27", liker ikke at apple gjør det så vanskelig å sette i en ssd i etterkant. og en apple sin ssd er alt for dyr

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Apple store er nede nå. http://store.apple.com/no

Vulcanus

Blir spennende. oj ser ut GPU blir 6970M, da begynner det å hjelpe.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai