Rubbernet overvåker nettet ditt

Rubbernet overvåker nettet dittStadig mer programvare «ringer hjem» over Internett og bruker kanskje din båndbredde uten at du selv er klar over det. Med større bruk av mobilt bredbånd er også kontroll av båndbreddebruken blitt enda mer aktuelt. Et nytt program med navn Rubbernet lover å gjøre alt dette - på alle dine Macer i ditt nettverk.

Rubbernet fungerer på omtrent samme måte som velkjente Little Snitch til Mac OS X, men Rubbernet virker ved første test både enklere, mer oversiktlig og lettere å bruke hvis du har flere Macer du ønsker å overvåke.

Rubbernet kan overvåke alle utgående og inngående tilkoblinger til din Mac og du får dermed enkelt oversikt over alle programmer som prøver å koble opp til Internett, enten med eller uten din viten. Programmet kan samtidig også overvåke dette på andre Macer i ditt nettverk fra en og samme Mac.

Rubbernet overvåker nettet ditt

I tillegg til å vise oppkoblinger, viser også Rubbernet hvor mye båndbredde de forskjellige programmene bruker. Dette gjør det lett å finne eventuelle båndbreddetyver i et nettverk eller lokalt på Macen. Alt vises i et flott «dashboard» som gir deg rask oversikt over hvor dataene forsvinner. Vesentlig enklere enn Little Snitch og en glimrende applikasjon for å holde oversikt over hele ditt nettverk.

Rubbernet overvåker nettet ditt

Programmet er utviklet av Conceited Software og koster €29, men du kan laste ned en 15 dagers gratis prøveversjon fra Rubbernetapp.

xGrapes bilde

xGrape

Må innrømme at dette så mye bedre ut enn Little Snitch, som jeg er overrasket over hvor lite det har skjedd med på alle årene det har fantes. På tide at noen "kommer videre" med denne typen program - men om jeg betaler en god slump penger bare for å få en mer jålete utgave at et program jeg allerede har.... tvilsomt.

_Spiff_s bilde

_Spiff_

Om jålete er et mer brukervennlig grensesnitt så ja takk gjerne. :) Da er det som regel lettere å bruke og forholde seg til. At det koster et par hundre kroner er jo ikke all verden. Kaster bort mer penger i løpet av en måned på annet tull og tøys (øl, snop osv).

Kan jeg ha det i bruk på min iMac og MacBook samtidig, og bruke feks iMacen som en "hovedbruker" til overvåkning? Noen som vet?

fmortens

støtter programmet snmp slik at det kan snakke direkte med f.eks. airport extreme?

nilsths bilde

nilsth

Skulle ønske dette var tilgjengelig i App Store. Synes det har blitt veldig greit å handle software der, siden jeg kan laste ned programmet på alle Macene jeg har.

svanos bilde

svano

Så vidt jeg ser kan denne bare overvåke, og ikke blokke slik Littlesnitch gjør?

_Spiff_s bilde

_Spiff_

@nilsth: enig, er så mye enklere å forholde seg til appstore. kan det være en grunn til det? feks at de ikke godkjenner slike programmer?

nilsths bilde

nilsth

@_Spiff_: Ja, de bruker sikkert noen API'er som ikke er på Apple sin godkjent-liste.

pushits bilde

pushit

Henger meg på Svano: kun overvåkning, ikke blokkering?

ddybings bilde

ddybing

Kun for 10.6?

psvennevig

Dum ting:
Rubbernet daemon binder seg til den nic med høyest pri, derfor, hvis du installerer hjemme, hvor du sitter på trådløst og deretter tar med mbp til jobb hvor du kanskje bruker kabel, så funker ikke rubbernet uten en uninstall/reinstall av daemon.
Dette gjøres kjapt fra preferences, men er håpløst dårlig.

Har opprettet ticket hos produsenten på problemet.

Pål

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai