Er iCloud navnet på Apples nye tjeneste?

Er iCloud navnet på Apples nye tjeneste?Ryktene om Apples inntog i «skyen» med en medielagringstjeneste og oppdatert MobileMe gir seg ikke og i går ble kanskje Apples navn for den nye tjenesten avslørt. Det ryktes nemlig at Apple har kjøpt domenet iCloud.com fra det svenske selskapet Xcerion for 4.5 millioner dollar - over 20 millioner kroner.

At Apple planlegger en eller annen form for tjeneste i «skyen» er etter alle ryktene å dømme helt åpenbart. En oppdatering av MobileMe og en lagringstjeneste for musikk, film og bilder i skyen er det som så langt peker seg ut blant de mange ryktene. Som vanlig med Apple-rykter er det få detaljer og selskapet holder kortene tett til brystet.

Gårsdagens informasjon om at Apple kanskje skal ha lagt over 20 millioner kroner på bordet for domenet iCloud.com er dermed særdeles interessant. Eieren av domenet er det svenske selskapet Xcerion som inntil nylig tilbød en «sky»-tjeneste under navnet iCloud. Tjenesten og selskapet har aldri tatt helt av og hvis Apple har bladd opp 20 millioner kroner for domenet er det mulig at våre svenske venner faktisk har solgt domenet til en framtidig konkurrent.

Tjenesten iCloud.com har skiftet navn til CloudMe og domenet iCloud.com peker nå til CloudMe.com. Domenet eies fortsatt av Xcerion, men dette kan selvsagt være en del av avtalen med Apple og domenet kan overføres i etterkant eller rett før en eventuell lansering av tjenesten. Navnet passer definitivt godt med Apples i-linje av produkter. Spørsmålet er hva som da skjer med navnet MobileMe?

Det som foreløpig taler i mot dette ryktet er at Apple normalt benytter selskapet MarkMonitor til å foreta slike domeneoppkjøp. Selskapet MarkMonitor har tidligere kjøpt domener på vegne av Apple og deretter overført disse i etterkant til Apple. Foreløpig har ikke domenet endret eier - verken til Apple eller MarkMonitor.

Via Gigaom

Tags:
pushits bilde

pushit

iDioti

ddybings bilde

ddybing

iLikeThis :d

ggt667s bilde

ggt667

Jeg tåke, derfor er jeg?

Hemo

CloudMe tilbyr jo 3 GB gratis lagring med WebDav-støtte, for pokker! Genialt! :-)

PS! Eg mappa opp min WebDav-mappe i Windows Utforsker og ser at disken har 128 GB ledig av totalt 232 GB med plass ;-)

el-nico

:rolls eyes:
Jeg fikk beskjed om at det ikke fungerer med Safari da jeg forsøkte å lage en konto

quadra800s bilde

quadra800

Apple bør ikke prøve seg på cloud-services. Overlat det til Google og de som faktisk KAN det.

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

Nå har vel Apple hatt "cloudservice" siden 2001 om jeg ikke tar veldig feil. Lagringen til Apple fungerer godt den, det er iDisk gjennom Finder som er den største flaskehalsen slik jeg ser det. Gallerier gjennom de forskjellige iLife programmene, iWeb og websider samt Aperture til webgallerier fungerer jo helt knall.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai