Safari tar opp konkurransen med Instapaper

Safari tar opp konkurransen med InstapaperTjenester som Instapaper og Read It Later har blitt veldig populære ved å gjøre det enkelt og brukervennlig å lagre lange artikler for lesing ved en senere anledning. Nå ser det ut til at Apple også har oppdaget at dette er smart og integrerer en slik funksjon rett i Safari.

Instapaper har opplevd en stor suksess, spesielt deres iPad og iPhone-applikasjon som lar deg lese, synkronisere og lese artikler på tvers av din Mac, PC, iPad og iPhone. Tjenesten lagerer alle artikler du markerer som leseverdige på Instapaper sin nettside.

Apple har nå fått øynene opp for at dette er smart og at mange bruker en slik tjeneste. I Safari som leveres med Apples kommende Mac OS X Lion har Apple introdusert noe de kaller for «Reading List» - en funksjon som gjør det mulig å lagre artikler for senere lesing. Ifølge MacRumors er tjenesten basert på standard HTML/Javascript og virker ikke tilby kryssplattform-synkronisering slik som Instapaper gjør i dag.

Safari tar opp konkurransen med Instapaper

«Reading List» vil utvilsomt gjøre det vanskeligere for Instapaper, men synkroniseringen er nok såpass viktig for folk at tjenesten kan overleve selv om Apple introduserer dette direkte i Safari.

Nytt nedlastningsvindu

Safari får også andre endringer og i siste utgave av Mac OS X Lion kan vi ifølge 9to5Mac også se en ny nedlastningsoversikt og en ny knapp.

Safari

Funksjonene blir mest sannsynligvis å se i Mac OS X Lion som kommer til sommeren.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Er det beta 2 av lion det er snakk om?

nils.js bilde

nils.j

Nedlastningsknappen har jo eksistert lenge. Bare gå inn på redigering av menylinjen, så finner du "nedover-pilen" og kan legge den opp i menylinjen.

danibo77s bilde

danibo77

@nils.j Leste du hele teksten og så på bildet? Har knappen jeg også, men den åpner bare nedlastningsvinduet som forresten er en pest og en plage!

nils.js bilde

nils.j

@danibo77. Det er sikkrt meg det er noe galt med, men jeg ser ikke forskjellen på den avbildede download-funksjonen og den jeg har på Safari i dag. Men det skyldes vel meg...

Wavelengths bilde

Wavelength

Slik den er i dag åpnes et nytt vindu utenfor Safari vinduet.
Bilde antyder at dette vinduet nå forsvinner for et innebygd et. Ser du forskjellen?

nils.js bilde

nils.j

Ja, jeg ser forskjellen nå. Mer "kosmetisk", men greit nok. :-D

danibo77s bilde

danibo77

Det er sikkrt meg det er noe galt med, men jeg ser ikke forskjellen på den avbildede download-funksjonen og den jeg har på Safari i dag.

Seriøst? "Kosmetisk"?

Det er en relativ stor forskjell på å ha en eget vindu som iblandt gjemmer seg bak Safari (eller andre vinduer) og som du fysisk må lukke, og en pop-up/rullegardin meny..
Men det er vel bare meg..

:)

Wavelengths bilde

Wavelength

Må si meg helt enig danibo. Nedlastningsvinduet i Safari er rett og slett dårlig.

åssies bilde

åssie

syns og nedlastingsvinduet e irriterande i dag. Ditta ser ut som en enkel og grei løsning.

ddybings bilde

ddybing

Ser veldig bra ut. Dette gleder jeg meg til :-)

lifeform

Hvilket som er best av disse ? Oppdaget nettopp Instapaper og at det er GENIALT til offline reading på iphone og ipad.

gustavrye

Hei.
Jeg har et spørsmål angående forbedret leseopplevelse på macen; Finnes det en app som gjør word-docs lettere å lese? Dette kan f.eks være fullskjermvisning, større linje avstand, lettleste fonter, behagelig bakgrunnsbelysning etc.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai