Find My Mac lar deg finne Macen?

Find My MacEn av funksjonene som mange liker svært godt på iOS er Apples «Find My iPhone» som lar deg finne din iPhone hvis du har glemt den, fått den stjålet eller rett og slett mista den.

Nå kan det se ut som en lignende funksjon blir å finne i Mac OS X Lion.

Siste utviklerutgave av Mac OS X Lion som Apple la ut nylig, inkluderer en rekke interessante oppdaterering som en Instapaper-lignende funksjon i Safari og noe Apple kaller «Find My Mac». Det er nettstedet 9to5Mac som har oppdaget referansene til «Find My Mac» i nyeste versjon av Mac OS X Lion.

Det spekuleres i at dette må være samme type tjeneste som «Find My iPhone» i iOS. Det vil si en tjeneste som gjør det mulig å lokalisere din iPhone geografisk på et kart og låse telefonen eller fjerne all personlig informasjon på enheten. Både våre Macer og telefoner inneholder etterhvert mye personlig informasjon som man ikke ønsker skal komme i andres hender hvis man mister eller blir frastjålet telefonen eller Macen. I siste utgave av Mac OS X Lion har det dukket opp en rekke referanser til «Find My Mac».

Find My Mac

Man kan dermed anta at Apple vil gjøre det mulig å geografisk lokalisere Macen og låse eller slette informasjon på Macen over Internett. Kanskje som en ny funksjon i iCloud - den ryktede skytjenesten fra Apple?

mrPicattas bilde

mrPicatta

Genial ide, men latterlig gjennomført. Er bare å skru av iPhone og synke på nytt så er den borte for alltid...

Ett alternativ som er å anbefale er http://www.preyproject.com

danibo77s bilde

danibo77

@mrPicatta Det er korrekt, men da er også problemet med personlig informasjon borte. Resten tar forsikringen seg av :)

mrPicattas bilde

mrPicatta

@danibo77 en får trøste seg med deg ja, men er merkelig at når man betaler nesten 1000kr i året for en tjeneste som i praksis er bortkastet. Det som jeg også synes er merkelig er at iPhonen kontakter Apple hver gang den skal aktiveres etter å ha blitt fabrikkresetet, det som burde vært mulig her hadde vært å kunne meldt telefonen savnet til Apple så den ble gjort ubrukelig om noen prøver å aktivisere den mens den er stjålet? Eventuelt logget IP el. Hadde noe slikt vært mulig ville det vært lite attraktivt å stjele en iPhone...

Opplevde selv nylig at min iPhone ble stjålet. Jeg hadde før Find my iPhone ble gjort gratis, kjøpt ett årsabb av mobileMe kun pga en slik hendelse. Sykt trasig å komme hjem for å lokalisere mobilen, for kun å finne ut av tyven hadde skrudd av tlf. Det verste er at selv med låsekode, så kan man skru av tlf!

Løsningen min nå ble å jailbreake de andre iPhones i hus, for så å installere Cylay. Her kan man skru av muligheten til å skru av telefonen, eventuelt simulere at den er slått av. Håper bare at jeg får igjen ny tlf på forsikring...

danibo77s bilde

danibo77

Sant nok. Har hatt MobileMe fra før Findmyiphone kom, så jeg kjøpte det av andre grunner.

Gary

To late Macbook Pro'en min ble stjålet i innbrudd i helgen :-(

sees

Brukte dette for å lokalisere ipadressen til en Macbook som ble stjålet med mobilme konto fortsatt aktiv.

https://discussions.apple.com/message/7412235?messageID=7412235
Fungerte utmerket.

danibo77s bilde

danibo77

Heisann.

Støter på noen fartsdumper her.

Når jeg kjører

dns-sd -L "mac mini" _rfb mobilemenavn.members.mac.com

så får jeg:

Lookup mac mini._rfb._tcp.mobilemenavn.members.mac.com
9:54:12.674 mac\032mini._rfb._tcp.mobilemenavn.members.mac.com. can be reached at Mac-mini.mobilemenavn.members.mac.com.:5900 (interface 0)

Mente at "Mac-mini.mobilemenavn.members.mac.com" er hostname, men den feiler ved

dns-sd -Q autotunnel.udp.Mac-mini.mobilemenavn.members.mac.com srv

Har jeg glemt noe ? :)

eliaspotters bilde

eliaspotter

Hei !
Jeg har laget en video som dere må se for å skjønne hva jeg trenger hjelp med:
[youtube][/youtube]

Jeg har prøvd å se etter en nyee program vare og det står at det er en ny så prøver jeg å laste ned, men så står det at den søker etter og så plutselig kommer det frem at det ikke er noen ny ?!

Jeg hadde ALLE bildene mine på iphoto, jeg har prøvd å lage nytt bilde-biblitek, men da er det jo ingen bilder på det ;(

Takk på forhånd :)

Vis ikke videoen virker her er link til videoen:
http://www.youtube.com/watch?v=VeJ3mjbjqUo

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai