Spotify ypper seg mot iTunes

Spotify ypper segSvenske Spotify, som lenge har tilbudt en svært god streamingtjeneste for musikk, ypper seg nå mot Apples iTunes ved å tilby kjøp og synkronisering av musikk direkte til iPods - akkurat som iTunes. Vil våre svenske venner kunne konkurrere med giganten iTunes også på synkronisering?

I fjor lanserte Spotify muligheten for å integrere ditt iTunes-bibliotek direkte i Spotify-programmet på Macen. Spotify tok da det første steget til å kunne erstatte iTunes ved å tilby både håndtering av dine lokale MP3 og AAC-filer samtidig som all musikk kan streames fra «skyen».

I dag annonserte Spotify det neste steget. Deres nye Mac-applikasjon kan nå nemlig synkronisere musikk direkte til iPoder som ikke kjører iOS og kan bruke iOS-applikasjonen på iOS. Det betyr at iPod nano, iPod classic og andre eldre iPods nå kan dukke opp i Spotify-menyen til venstre i programmet - akkurat som på iTunes.

Spotify kan deretter synkronisere all musikke du har lagret på Macen i MP3 eller AAC direkte til din iPod. Har du en iPod touch eller iPhone kan du allerede gjøre dette over Wifi med deres iOS-applikasjon. Mac-applikasjonen lar deg også kjøpe musikk gjennom deres egen musikkbutikk og det er kun musikk du enten har kjøpt eller musikk du har importert fra ditt iTunes-bibliotek som MP3 eller AAC som kan overføres til iPoder koblet direkte til Macen.

Spotify oppdaterer sin Mac-applikasjon gradvis og foreløpig har vi ikke fått denne oppdateringen og fått testet hvordan dette fungerer. Du kan allikevel lese mer om tjenesten hos Spotify eller se videoen over.

Wavelengths bilde

Wavelength

Siden det kun er musikkfiler som kan overføres ser jeg ikke helt poenget.

Mac11es bilde

Mac11e

Siden iPod eiere allerede har hele sin musikksamling i iTunes (eller lignende), ser jeg ikke helt poenget med tjenesten forutsatt at man ikke er en ivrig kjøper av musikk i Spotify. Hvis derimot iPod versjonen får tilnærmet funksjonalitet som sin storebror hvor Premium brukere kan synkronisere offline spillelister til sin spiller, da begynner vi å snakke :)

FiliusVitaes bilde

FiliusVitae

Hm... Spotify kan jo allerede håndtere "eksterne" musikkfiler. Det hadde vært fantastisk om man kunne kutte ut iTunes helt.

Det eneste som holder meg tilbake i den trege, forvokste, carbon-baserte drittapplikasjonen er at jeg jevnlig synker iPhonen :p

iAndrews bilde

iAndrew

Jeg ser ikke helt hvorfor alle dømmer iTunes nedenom og hjem. Det er kanskje ikke verdens smootheste program, men mitt inntrykk er at det har forbedret seg stort i løpet av de tre årene jeg har hatt min Mac. Jeg vil heller kalle det innholdsrikt enn forvokst. Det tilbyr et utall av tilpasningsmuligheter for den som ønsker det. Mener selvsagt ikke det er perfekt, og håper Apple vil satse stort på å foredle det videre.

(Flere som har lagt merke til Spotify sin høye prosessorbruk, selv når du ikke spiller av noe?)

Skjønner godt at Spotify vil prøve seg på å ta over iTunes' rolle hos mange brukere, men har vanskeligere for å forstå de som velger en iPod/iPhone og på død og liv skal bruke et annet program enn iTunes for å synkronisere.

svanos bilde

svano

Hvis derimot iPod versjonen får tilnærmet funksjonalitet som sin storebror hvor Premium brukere kan synkronisere offline spillelister til sin spiller, da begynner vi å snakke :)
Skulle du kunnet oveføre musikk du ikke eier og har lokalt måtte da være i form av musikkfiler som iPod kan lese siden det ikke er snakk om å installere et eget program på iPoden. Har man først musikken inne på en iPod er det ikke noe problem å få den ut igjen også, så dette vil vi nok ikke få på annet enn iPod Touch og iPhone (og evt. andre iPoder som kommer med mulighet for apps)

FredrikgxDs bilde

FredrikgxD

iTunes er vel gratis?

ddybings bilde

ddybing

Ja, både til Mac og Windows.

viskelaer

Den nyeste versjonen kan nå lastes ned fra http://spotify.com/download

ddybings bilde

ddybing

Og oppdaterer seg automatisk, noe som er veldig kjekt.

macsams bilde

macsam

Noen som vet hva som skjer med "offline" musikken fra Spotify etter at abonnementsperioden løper ut? For den blir jo lagret lokalt på maskinen/iPhonenog dermed burde jo en være der "fysisk"?

ColdFusions bilde

ColdFusion

Noen som vet hva som skjer med "offline" musikken fra Spotify etter at abonnementsperioden løper ut? For den blir jo lagret lokalt på maskinen/iPhonenog dermed burde jo en være der "fysisk"?
DRM hell...

jerry.c.bushs bilde

jerry.c.bush

DRM er jo forsåvidt borte fra iTunes nå.

svanos bilde

svano

DRM-hell? Det er en del av greia med streaming, du eier ikke musikken og spiller det av i Spotify sin avspiller. De må nesten ha den kontrollen for at konseptet skal funke.

Musikken slettes så vidt jeg vet 30 dager etter sist du var på nett/hadde spilleren online, eller første gang Spotify logges på etter at abo-et ditt har gått ut (det som kommer først).

macsams bilde

macsam

Ok. Kan de bare gå inn i maskinen/iPhonen/iPaden og slette ting? Er det det man sier ja til når man aksepterer vilkårene ved installeringen av Spotify kanskje?

ColdFusions bilde

ColdFusion

Ok. Kan de bare gå inn i maskinen/iPhonen/iPaden og slette ting?
Jepp, det er nøyaktig det du får med DRM (eller rettere sagt hva du betaler for som bestemmer vilkårene)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai