Fire Solitaire-spill for Windows-switchere

Solitaire til MacEt spørsmål som ofte dukker opp her på Mac1 og som mange Windows-switchere stiller er rett og slett hvor de finner kortspillet Solitaire i Mac OS X?

Siden spillet er inkludert i Windows har det faktisk blitt et av verdens mest populære spill, men leveres ikke som standard i Mac OS X. Her er fire Solitaire-spill til Mac som fungerer som gode alternativer for Solitaire-avhengige på Windows-avrusing.

Solitaire er, som de fleste sikkert vet, et kortspill som følger med Windows og er et populært tidsfordriv for Windows-brukere. Det finnes selvsagt et hav av Solitaire-spill til Mac OS X også og vi har tatt en titt på fire av de mest populære i Mac App Store.

Mondo Solitaire

Mondo Solitaire er utviklet av det gode gamle Mac-selskapet Ambrosia Software som lenge har laget kvalitetsprogramvare til vår plattform. Mondo Solitaire er intet unntak og selv om spillet er det dyreste av de fem vi har funnet fram til, er det også helt overlegent.

Fem Solitaire-spill for Mac til Windows-switchere

Mondo Solitaire koster NOK 55,- i Mac App Store, men for prisen av en halvliter på byen får du også mye tidsfordriv pakket inn i et fint og brukervennlig design. Du har over 300 forskjellige Solitaire-spill i Mondo Solitaire og det er lagt stor vekt på detaljer som grafikk og lydeffekter. En fryd å spille og bruke og noe helt annet en standard applikasjonen på Windows.

Fem Solitaire-spill for Mac til Windows-switchere

Mondo Solitaire koster NOK 55,- i Mac App Store og er utviklet av Ambrosia Software. Du kan laste ned en prøveversjon fra nettsidene til Ambrosia og programmet kan også kjøpes uten om Mac App Store fra samme nettsted.

Solitaire Greatest Hits

Ikke alt behøver å koste penger og Solitaire Greatest Hits er et godt bevis på det. Denne applikasjonen er gratis i Mac App Store og gir deg et enkelt, men vel fungerende Solitaire spill som kan minne om Windows-varianten du kanskje er vant til.

Solitaire Greatest Hits for Mac

Grensesnittet er lett å forstå, men vi roper ikke hurra over grafikken eller detaljene som det ikke er lagt mye vekt på. Spillet har heller ikke like mange varianter som Mondo Solitaire og vi oppdaget et par litt merkelige feil i noen av spillene. Men når spillet ikke kommer med en prisplapp og kan lastes ned gratis i Mac App Store er det et helt kurrant spill for folk med lettere Solitaire-avhengighet.

Solitaire 3D

Alle nye Macer leveres med brukbare GPUer og hvorfor ikke bruke noe av all den kraften på noe helt unødvendig - Solitaire i 3D? Solitaire 3D er kjent fra Windows-verden og tilbyr de populære kortspillene i 3D. Grafikken er definitivt annerledes enn noen av de andre spillene, men det fungerer på sin egen spesielle måte.

Solitaire 3D for Mac

Solitaire 3D er stappet med valgmuligheter og du kan spille 80 forskjellige Solitaire-spill med denne applikasjonen. Skulle du ikke like fargene på kortene, bordet eller noen annet kan alt tilpasses akkurat din smak. Vi liker også muligheten til å «konkurrer» mot andre spillere verden over gjennom et innebygd ranking system som fungerer på tvers av Windows og Mac-versjonen. Har du blitt en bedre Solitaire-spiller etter at du har switchet til Mac?

Solitaire 3D

Solitaire 3D koster egentlig NOK 55,- men i en begrenset periode kan du få spillet til NOK 29,- i Mac App Store. En god deal med andre ord.

Solebon Solitaire

Det siste Solitaire-spillet vi tipper på i dag er Solebon Solitaire. Spillet er utviklet av Smallware som ifølge dem selv har utviklet Solitaire-spill siden 1997. Det vises også i denne applikasjonen. Den har et solidt grensesnitt, god brukervenlighet og det er lagt vekt på detaljer, grafikk og spillbarhet.

Solebon

Solebon tilbyr 42 forskjellige Solitaire-spill og programmet inkluderer også en smart timer som viser deg hvor mye tid du har fordrevet. Praktisk! Hovedpoenget med Solebon er utvilsomt spillet og det er mindre fokus på fancy, men unyttige valgmuligheter og effekter som i Solitaire 3D.

Prisen på Solebon er det samme, nemlig NOK 29,- i Mac App Store.

Lykke til med tidsfordrivet!

DADDYs bilde

DADDY

Takk for årets artikkel!

Har kjørt Windows i Paralellt siden juni men nå ser jeg at natta går med og teste.

Avhengig ja...

+

For Ipad og Ifon er det Mobilityware som er overlegne, finnes i gratis og pengeutgave.

emozions bilde

emozion

Jeg tror nok kabal var et av verdens mest populære spill lenge før det fulgte med Windows, faktisk lenge før både Windows og datamaskiner var oppfunnet.

Kabal? Det heter det på norsk, men ordet er lånt fra fransk (cabale) som betyr spill, intrige, komplott.

"Solitaire" er også et fransk ord, brukes i amerikansk engelsk om kabal med kort, men også om andre enmanns spill. I britisk engelsk heter kabal "patience", som også, you guessed it, er et gammelt fransk ord!

End of lesson.

Gurres bilde

Gurre

PySol Fan Club Edition:

http://pysolfc.sourceforge.net/

Gitman

Finnes jo en del gratis kabaler der ute også med mindre fancy GUI. Min absolutte favoritt er Freecell. En kabal som alltid går opp om man legger den riktig.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai