Fantastical gjør din kalender bedre

Fantastical gjør din kalender bedreMangelen på en rask tilgjengelig kalender i menybaren ser ut til å være noe mange interesserer seg for. Etter forrige ukes omtale av den smarte applikasjonen CalendarBar har programmet toppet listene i Mac App Store.

Nå har en svært lignende, men kanskje enda bedre applikasjon dukket opp. Fantastical har en stor, stor fordel som gjør den verdt å vurdere framfor CalendarBar.

Fantastical gjør omtrent akkurat det samme som CalendarBar - det vil si at programmet gjør dine kalendere tilgjengelig enkelt i din menybar. Alle dine avtaler og en mini-kalender vises elegant i menyen og med fargekoder som gjør det enkelt å skille dine forskjellige kalendere fra hverandre.

Men Fantastical har en stor fordel som verken CalendarBar eller andre lignende løsninger tilbyr. Det er lekende lett og raskt å legge inn nye avtaler rett fra menyen. Du trenger nemlig ikke å fikle med tidspunkter, menyer, osv. i et kronglete grensesnitt. Alt du egentlig behøver å gjøre er å skrive inn din avtale i søkefeltet og den vil automatisk legge inn avtalen i din kalender.

Fantastical analyserer nemlig det du skriver og gjør det om til en avtale. Den forstår foreløpig ikke norsk, men skriver du «Spise middag at Aker Brygge kl. 19.00» så vil den gjør dette om til en kalenderhendelse på dagens dato kl. 19.00 med Aker Brygge som sted/location. Skriver du ikke at, men forstår den det ikke. Uavhengig av litt språktilvenning så fungerer dette utrolig bra og det er veldig enkelt å legge inn nye avtaler. Stort, stort pluss!

Minikalenderen som vise i menyen har støtte for visning av ukenummer, noe mange lenge har savnet i iCal.

Fantastical

Fantastical fungerer med iCal, Outlook og Entourage-kalenderere på din Mac og skal ha ros for å gjøre oppsettet lekende lett. Du går gjennom en veldig enkel oppsettsassistent som setter deg i gang med programmet på svært kort tid.

Programmet kan derimot ikke konkurrere mot CalendarBar sin pris. Fantastical koster nemlig NOK 85,- i Mac App Store og dette er tilbudspris fram til 1. juni. Fantastical koster dermed en del mer enn CalendarBar, men det føles også som et mer gjennomført program. En demo kan også lastes ned fra Flexibits.com og programmet kan testes før du legger penger på bordet. Programmet krever Mac OS X Snow Leopard.

SM411

Burde vært inkludert i OSX. Håper det kommer i en fremtidig utgave.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai