Amazon åpner konkurrent til Mac App Store

Mac App Store får en konkurrentApples Mac App Store fikk i dag en noe overraskende konkurrent. Amazon lanserte nemlig «Amazon Mac Software Downloads» - en nettbutikk med nedlastbar Mac-programvare og spill.

Amazon har vokst voldsomt de siste årene og har beveget seg inn i en rekke nye områder. Etter suksessen med Kindle har selskapet også blitt et hardwareselskap og mange tror at de i løpet av relativt kort tid kommer til å lansere en iPad-konkurrent som kjører en egen utgave av Android med egen Android-butikk og dermed dropper Google.

Nå hiver de seg inn i konkurransen med Apples Mac App Store gjennom å lansere en egen programvarebutikk på Amazon.com. Butikken er på ingen måte integrert i systemet som Mac App Store, men «Amazon Mac Software Downloads» er en utvidelse av en lignende løsning selskapet har hatt for PC og Windows-brukere.

Mac App Store-konkurrenten hos Amazon

Gjennom Amazon sin nettside kan man kjøpe programvare elektronisk og få muligheten til å laste det ned umiddelbart. I Amazon sin butikk finner vi en rekke programvare som ikke er tilgjengelig i Mac App Store, deriblant Microsoft Office. Årsaken er sannsynligvis at Amazon tar en mindre del av kaka og ikke har like strenge retningslinjer for hvordan programvaren kan fungere for at den kan bli en del av Mac App Store.

Foreløpig er det en større hake for oss nordmenn. Programvaren i «Amazon Mac Software Downloads» er kun tilgjengelig i USA - som mye annet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai