Sparrow blir «sosial»

Sparrow blir sosialE-postklienten Sparrow som vi kåret til en av årets beste Mac-applikasjoner i 2010 har blitt en av våre virkelige favoritter. Applikasjonen redefinerer e-post og er spesielt hendig hvis du benytter deg av Gmail, MobileMe eller Google Apps-basert e-post. I dag kom en ny versjon av Sparrow som også gjør nettleseren mer «sosial» og integrerer seg mot Facebook.

Sparrow 1.2 som nå er tilgjengelig på Mac App Store og inkluderer en rekke endringer fra forrige versjon. Den største endringen er at Sparrow nå har fått Facebook-integrasjon. Denne integrasjonen gjør det mulig å legge til e-postkontakter som Facebook-venner rett fra Sparrow, men den gjør også noe annet som er enda mer snedig.

Den sjekker nemlig alle e-postavsenderene for å se om de har en Facebook-konto og har de det bruker den deres profilbilde på Facebook i e-postlisten. Dette kan kanskje virke litt rotete, men gir faktisk veldig raskt overblikk over e-postavsender og ofte er det jo litt morsomt å se hvem som er på den andre enden også? I tillegg til Facebook bruker Sparrow også tjenesten Gravatar for å koble profilbilder mot e-post.

Under årets TechCrunch Disprupt lovet også utviklerne snarlig støtte for Twitter, LinkedIn og Tumblr i Sparrow. Enda mer sosial og offentlig data å kombinere med e-post.

Sparrow blir sosial

Sparrow støtter e-postkontoer fra Gmail (inkludert Google Apps), MobileMe, Yahoo, AOL og en hvilken som helst IMAP-konto. Gmail-brukere vil finne seg spesielt godt til pass siden applikasjonen har full støtte for labels/etikker og arkivfunksjonalitet.

Nytt i versjon 1.2 er også en samlet innboks eller «Unified inbox» som det også kalles. Her samles all e-posten din i en innboks, uavhengig av hvilken konto den kommer fra. En god og annerledes e-postklient har blitt enda bedre med denne oppdateringen.

In his announcement at TechCrunch Disrupt, Sparrow co-founder Dom Leca noted that the company is working on integration with Twitter, LinkedIn, and and Tumblr as well.

Sparrow koster NOK 55,- i Mac App Store.

petterandreass bilde

petterandreas

Hva med vi som sorterer e-posten vår i mapper? Hvordan vil de oppføre seg i Sparrow?

admins bilde

admin

Den er ikke knall hvis du kun bruker mapper i mine øyne. Den er veldig Gmail-fokusert og bruker labels/etiketter.

Staales bilde

Staale

Applikasjonen redefinerer e-post

Nei. E-post er e-post.

Jeg byttet fra Mail.app -> Sparrow på grunn av minimalismen. Etterhvert som betaen var over kjøpte jeg programmet, men det er bare blitt dårligere siden. Jeg føler Gmail med hotkeys er det beste alternativet nå.

Edit: denne versjonen så bedre ut enn på lenge.

dordars bilde

dordar

Synes den er fin nok, men savner å kunne flytte en mail på tvers av kontoene.

For det er vel ikke mulig idag?

petterandreass bilde

petterandreas

@admin: Da beholder jeg de 55 kronene intill videre. Synd for oss Sparrow, synd for meg.

Bjørn

For meg blir dette for enkelt desverre. Føler det bare blir en liste med mail, med begrensede muligheter til å jobbe effektift. Synd

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai