Apple bekrefter iCloud

Apple bekrefter iCloudApple bekreftet i dag ryktene om en lansering av nye skytjenester under navnet iCloud. I en pressemelding forteller Apple oss at Steve Jobs vil fortelle oss om Mac OS X Lion, iOS 5 og en ny tjeneste med navn iCloud under årets WWDC som begynner neste mandag.

Ryktene om iCloud har lenge florert, men detaljene har ikke vært kjent. Nå lover Apple å presentere oss for alle detaljene om under en uke under årets WWDC (World Wide Developer Conference). Mandag 6. juni vil Steve Jobs sammen med resten av Apple-ledelsen også presentere fremtiden for Mac OS X og iOS med demonstrasjoner av både Lion og iOS 5.

Apple CEO Steve Jobs and a team of Apple executives will kick off the company's annual Worldwide Developers Conference (WWDC) with a keynote address on Monday, June 6 at 10:00 a.m. At the keynote, Apple will unveil its next generation software - Lion, the eighth major release of Mac OS X; iOS 5, the next version of Apples advanced mobile operating system which powers the iPad, iPhone and iPod touch; and iCloud, Apple's upcoming cloud services offering.

sier Apple i en pressemelding.

iCloud antas å være Apples første steg på vei mot en mer nettoppkoblet framtid. I første omgang skal det sannsynligvis dreie seg om å flytte hele ditt iTunes-bibliotek til skyen. De største plateselskapene skal være med på prosjektet og det antas at du slipper å laste opp all musikken din til skyen for å få tilgang. Ved hjelp av iTunes Store allerede eksisterende musikkbibliotek bestående av over 10 millioner låter vil det meste av musikk allerede finnes i "skyen".

Domenetnavnet iCloud.com kjøpte Apple tidligere i år for
over 20 millioner kroner. Eieren av domenet var det svenske selskapet Xcerion som inntil nylig tilbød en «sky»-tjeneste under navnet iCloud. Tjenesten iCloud.com har nå skiftet navn til CloudMe.

Om iCloud er en del av MobileMe eller om MobileMe fases ut til fordel for iCloud vites ikke. Ei heller hva som skjer med tjenester som iDisk. Vil iCloud kunne konkurrere med Dropbox?

Interessant nok er dette også en av de første gangene Apple annonserer på forhånd hva de skal presentere under WWDC. Kanskje for å stoppe all spekulasjon om en ny iPhone?

nicho

Artig :-)

Rangor

Gleder meg til å teste dette på min Nexus S :)

Henfjel

herlig! gleder meg til å teste det

matgal

Kommer apple til å streame den live?

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Gleder meg sykt til Lion og iOS 5 :D

Haakon

Dette er forferdelig spennende, musikk er vel greit nok, men håper det blir en tjeneste ala Dropbox, samt synkronisering av kalendere, mail etc, etc. Det er jo tydelig fremtiden for dokumentbehandling nå som så mange har iPader, iPhoner, iPoder og flere maskiner.
Det MÅ bli noe sånt!?

McLaffen

Hadde vært salig morro om det samtidig hadde blitt lansert filmleie i bred skala siden Apple først nå er inne på presentasjon av media.

iAleks96

Tipper iCloud/ CloudMe ikke kan konkurrere mot Dropbox med mindre de lager en windows klient eller legger alt i nettleseren. Håper på det n klient, for skolen min har blokkert Dropbox nå :( ...
Men gleder meg sykt uansett :D Håper de streamer den live denne gangen.

Cybbe

Lurer på hva man skal legge i at de har valgt å pre-annonsere iCloud? Fordi de har for lite til å få oppmerksomhet? Fordi man kommer med så mye at man vil ha alles øyne rettet mot seg? Eller kun for å banke inn poenget om at "ingen ny iPhone" ?

iWork for iPhone/iPod Touch ble også lansert. Om ikke en gigantisk nyhet så tyder det på at man ikke ønsker å bruke keynote tid på det.

admins bilde

admin

@cybbe

Jeg tipper for å ikke skuffe presse siden de ikke lanserer iPhone 4S/5. iWork for iPhone/iPod touch ville jo kunne vært et OK tema hvis de hadde lite å vise til.

robertMACs bilde

robertMAC

Noen som kan fortelle meg om når de lanserer iPhone 5?

iEdvards bilde

iEdvard

Filmleige i Itunes hadde vert heilt knall. I Ios må det kome eit betre notifiseringssystem, eit nytt og forbetra grensesnitt hadde vert greitt, ettersom det snart er fire år gamalt, med unntak av nokre enkle ting som ny dokk og moglegheiten for å gruppere applikasjoner. Icloud blir nok ei vidareføring av Mobileme, og Idisk blir nok integrert i Icloud.

iEdvards bilde

iEdvard

Iphone 5 blir kanskje lansert i juni/juli. Det er det som har vert tradisjon fram til i år, i alle fall. Rykter seier at Iphone blir utsett til september, i verste fall neste år, i avvente av ei større oppdatering, enn berre ein ytelsesoppgradering, slik som var tilfellet med 3GS. Det kan vere at vi får sjå ein 4S, der Sen står for speed.

Joeran

Ser ut som om registreringen er åpen for cloudme.com. Jeg har fått registrert meg, men det virker som om det er en glipp at tjenesten er åpen. Det kommer en feilmelding om at Safari ikke støttes 100%, samt grafikk som bare vises som et spørsmålstegn (mangler). Tregt er det også. Allikevel, mulighet for de som vil sikre seg brukernavn (som også blir mail).

Cybbe

Cloudme.com er ikke Apple sitt produkt. Cloudme het tidligere iCloud, til Apple kjøpte opp domenet for en klekkelig sum.

For øvrig litt rart at de ikke har redirected iCloud.com til Apple nå som katta er ute.

Lukass bilde

Lukas

(...) for skolen min har blokkert Dropbox nå :( ...

Why? Sendte dere lapper til hverandre via dropbox?

Arild Holtet

Blir spennende å se, kanskje kommer det andre ting ut av "ermet". Godt at Steve Jobs klarer å kjøre showet selv, tross en alvorlig sykdom.

-Evens bilde

-Even

Spennende saker gitt! Mulig at Apple-Tv blir tilgjengelig i Norge også hvis filmleie kommer i iCloud.?? Å at Apple-Tv også kan kobles til denne iCloud gjennom en oppdatering fra Apple. Så kan man bruke Apple-Tv uten at ens mac er skrudd på.

nesten_nerd

Lagring av data på nett er gammelt nytt.
Uansett lagrer jeg alt på harddisker fortsatt.

iBoy

Spennende! Gleder meg til å se hva det blir til! Jeg meldte meg ut av MobileMe etter nesten ti års medlemskap fordi mail på iPhone og Macen ikke synkroniserte skikkelig. For meg er det nok at dette blir fikset, så skal melde meg inn igjen i «nye» MobileMe. Men det blir også spennende å se hvilke nye muligheter det vil by på.

ITsams bilde

ITsam

jeg vet ikke helt om jeg skal tro rykte om at det ikke kommer ny iphone siden apple sier ikke at iphone ikke blir å finne på WWDC 2011 dere må huske "one more thing" den blir ikke avslørt siden det er jo en overraskelse ;)

mvh ITsam

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai